Az elmúlt fél évben számos háztartási gépekkel foglalkozó írással jelentkeztünk. Vásárlási tanácsokat adtunk konyhában használatos eszközök beszerzéséhez: hűtőszekrény, fagyasztó, tűzhely, mosogatógép, mikrohullámú sütő és páraelszívó tekintetében. A fürdőszobai elektronikai eszközökkel is foglalkoztunk, így a mosógéppel, szárítógéppel. Cikkeinkben megnéztük a legfontosabb választási szempontokat és tippeket adtunk az ideális készülék kiválasztásához. Most pedig jöjjön egy válogatás a témában született szösszenetekből.

Konyhai háztartási gépek

Hűtőszekrény

A konyhai készülékek sorát a hűtőszekrényekkel kezdtük. Átfogó, a hűtőszekrény vásárláshoz (kéretlen) tanácsokat osztogató cikkünkben áttekintettük a főbb hűtőszekrény típusokat azok jellemzőivel. Megnéztük, mit jelentenek a különböző hűtési technológiák, mint a No Frost, a Frost Free vagy a Statikus technológia és elmélyedtünk kicsit a klímaosztályok és az energiaosztályok zavaros vizeiben.

Hirdetés

Fagyasztószekrény és fagyasztóláda

A fagyasztószekrényeknek és a fagyasztóládáknak is szenteltünk egy összehasonlító cikket. Mindkét típusnak megnéztük az előnyeit és a hátrányait és az előforduló fontos készüléktulajdonságokat is kiveséztük.

Mosogatógép

Manapság már egyre több konyha megkerülhetetlen segédje a mosogatógép. Így nem maradhat ki a témában született írásunk sem. Körüljártuk a mosogatógépeket méret, energiaosztály, fogyasztás, elrendezés, programok és még számos termék kiválasztáskor nem elhanyagolható szempont alapján.

Nem feledkeztünk meg a beépíthető mosogatógépekről sem. A szabadonálló társaiktól némileg eltérő készülékek sajátosságait is megnéztük:

Tűzhely

A konyhai háztartási gépek megkerülhetetlen képviselője a tűzhely. „A szabadonálló tűzhely vásárlás – 8 szempont az ideális választáshoz” című írásunkban részletekbe menően áttekintjük, hogy mire érdemes odafigyelni vásárláskor.

Mivel egyre népszerűbbek a beépíthető sütők és főzőlapok és számos pontban eltérnek a szabadonálló modellektől, ezért ezekkel is külön-külön foglalkoztunk:

Párelszívó

Ha pedig főzés, akkor az gőzzel és ételaromával telített levegővel jár. A páraelszívókról szóló bejegyzésünk segít a számodra megfelelő típusú és teljesítményű készülék kiválasztásában.

Mikrohullámú sütő

A mikrohullámú sütőnek sok típusa létezik különböző méretekben, a legeltérőbb tulajdonságokkal. Ezen széles választék útvesztőjén ad segítséget keresztüljutni a témába vágó cikkünk:

Fürdőszobai háztartási gépek

Bár a lakás más pontjain is szokás rendeltetési helyet találni nekik, az esetek többségében a mosógépet és a szárítógépet a fürdőszobába vagy a mosóhelyiségbe helyezzük el, ezért most a háztartási gépek fürdőszobai csoportjába soroljuk őket.

Mosógép

A megfelelő mosógép kiválasztása nem mindig egyszerű. Figyelembe kell vennünk a méretet, a kapacitást, a centrifuga fordulatszámot és még más egyéb szempontokat, amiket kibontottunk az ezzel foglalkozó bejegyzésben:

Szárítógép

Végezetül a szárítógépekkel is foglalkoztunk. Robbanásszerű elterjedésben vannak ezek a készülékek a magyar háztartásokban. De azoknak, akik még az első ilyen készüléküket vásárolják, érdemes alaposan felkészülni, hogy a legmegfelelőbb szárítógépet sikerüljön kiválasztaniuk.

Ez volt az átfogó „Mi alapján válasszunk háztartási gépet” cikk válogatásunk a Shopping Vektor első fél évének terméséből. Ezeken kívül is számos Termékbemutatást, Tesztet és egyéb Érdekességet találsz oldalunkon!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Hozzászólás elküldése
Neved