3+3 népszerű fagyasztó – bemutató teszt

Fagyasztóláda, fagyasztószekrény

Ezúttal 3 fagyasztószekrény és 3 fagyasztóláda kerül részletesebb bemutatásra. A „Fagyasztószekrény vagy fagyasztóláda?” című előző cikkben már végigvettük mind a két kategória jellemzőit. Megnéztük, hogy mik azok a dolgok, amikre érdemes fokozottan odafigyelni az új készülék kiválasztásakor. Most pedig konkrét termékekkel folytatjuk.

Electrolux EUT1106AW2 fagyasztószekrény

Electrolux EUT1106AW2 fagyasztószekrény

Egy pult alá helyezhető modellel indítunk. Kompakt méretű kis fagyasztószekrény az EUT1106AW2. 85 cm magas, 55 cm széles, 60 cm mély. 90 literes nettó belső térfogatával egy kisebb háztartás vagy egy hétvégi ház szükségleteinek éppen megfelelő. Az energiaosztálya „A+”.

Hirdetés

A külleméből túl sok mindent nem lehet kiemelni. A fagyasztószekrény elején kapott helyet kettő működésjelző lámpa. A zöld az optimális működést hivatott jelezni, a piros pedig a „magas mőmérséklet riasztás” feladatát látja el. Mellettük a teljesítmény szabályzó található, amivel 5 fokozatban állítható a készülék hőmérséklete. Az ajtó nyílási iránya megfordítható, a kilincs áthelyezhető a másik oldalra.

Beltér: 3 eltérő méretű fiók áll rendelkezésre. Az összes áttetsző  műanyag. A gyártó a „SpacePlus” megnevezés alatt a legnagyobb belső kapacitást ígéri az adott külső méretekhez képest. A 90 liter valóban jó szám egy ekkora fagyasztószekrénynél.

Az Electrolux EUT1106AW2 fagyasztás kapacitása 12 kg/nap, Klíma osztálya SN-N-ST-T. (a helyiség 10 c°-os hőmérsékletétől javasolt a használata)

ElőnyHátrány
A+ energiaosztály, MegbízhatóA minőséget meg kell fizetni.

Beko RFSA210K20W fagyasztószekrény

Beko RFSA210K20W fagyasztószekrény

Következő alanyunk már egy nagyobb készülék. 54 cm szélesség, 136 cm magasság és 60 cm mélység jellemző ezt az egyébként „A+” energiaosztályú fagyasztószekrényt. A nettó hasznosítható űrtartalom 168 liter.

55 cm szélességének köszönhetően karcsú benyomást kelt a készülék, az ajtó oldalába süllyesztett fogantyú miatt nem kell attól tartani, hogy valaki fennakadna a készülék fogantyújába. Ez valakinek előny, valakinek hátrány, mert ha teli kézzel próbálod kinyitni az ajtót, nehezebb dolgod lesz ennél a konstrukciónál.

Belölről nézve a Beko márka fagyasztószekrénye 6 fiókot tartalmaz + 1 jégkészítőt. A fiókok közül az egyik gyors fagyasztó rekesz. A Vezérlő panel az ajtó mögött, a szekrény fejrészében van, itt szabályozható a teljesítmény. Az ajtó nyílási iránya megfordítható.

Fagyasztási kapacitás: az RFSA240K20W gyenge pontja a napi fagyasztási kapacitás, ez 9 kg/nap. Ezen a téren elmarad sok más ilyen űrtartalmú mélyhűtőtől, de a kompromisszumért cserébe kedvezőbb is az ára a legtöbb hasonló paraméterű fagyasztószekrénynél.

A készülék visszamelegedési ideje 15 óra. A fentebb említett jégkészítő 1 kg jég előállítására képes 24 óra leforgása alatt.

Előny:Hátrány:
„A+” energiaosztályFagyasztási teljesítmény
Kedvező ár


Gorenje F6181AW fagyasztószekrény

Gorenje F6181AW fagyasztószekrény

Ugrunk egy nagyot méretben. 60 cm széles, 180 cm magas és 60 cm mély készülékkel állunk szemben (csak virtuálisan). A magassághoz 270 literes nettó fagyasztótér párosul. Az „A+” energiaosztály a Gorenje márka fagyasztójánál is adott.

Az F6181AW kiálló fogantyúval rendelkezik, sok év után váltott a süllyesztett megoldásról az újra. Külön kiemelik, hogy az ajtó, aminek egyébként változtatható a nyílási iránya, acélllemezből készül. 6 normál + 2 gyors fagyasztó rekeszt tartogat a beltér, áttetsző műanyagból.

Az elektronikus kezelőpanel az ajtó mögött található. Itt tudjuk a teljesítmény fokozatát szabályozni, illetve az itt található lámpa jelzi fénnyel, ha a készülék belső hőmérséklete túl magas lenne valamilyen okból.

A Gorenje fagyasztószekrény fagyasztási teljesítménye 25 kg/nap. A visszamelegedési ideje 28 óra, a klímaosztály pedig SN, N, ST, T, azaz 10 c°fok külső hőmérséklettől javasolt a használata.

Zanussi ZFC21400WA fagyasztóláda

Zanussi ZFC41400WA fagyasztóláda

Átnyergelünk a fagyasztóládákra. Bemelegítésnek egy közepes méretűvel kezdünk, a Zanussi márka keresett termékével. „A+” energiaosztály és 210 literes nettó fagyasztó teret kapunk. Mellé 80 cm szélesség, 87 cm magasság és 66 cm mélység párosul.

A teljesítmény szabályzó és a működésjelző lámpák a fagyasztóláda jobb alsó sarkába kerültek. Itt jelzi piros fénnyel azt is, ha a készülék belső hőmérséklete kritikus tartományba emelkedne. A magas hőmérsékletet hangriasztással is jelzi a ZFC21400WA.

A Zanussi fagyasztóláda fagyasztó kapacitása 14 kg/nap. A visszamelegedési idő 28 óra. Klímaosztály: SN-N-ST-T, így 10 c°fok külső hőmérséklettől javasolt a használata.

Előny:Hátrány:
A+, megbízható

Gorenje FHE301W fagyasztóláda

Gorenje FHE301W fagyasztóláda

„A+” energiaosztály, 290 liter nettó fagyasztó tér. 130 cm szélesség, 85 cm magasság, 70 cm mélység. Ezek a címben szereplő típus főbb ismérvei.

A teljesítmény szabályzó és a működést jelző fények a láda jobb alsó sarkában kaptak helyet. A ládához kapunk tartozékként 3 fehér rácsos kosarat. Ezeket fel tudjuk akasztani a felső peremekre, ennek segítségével rendezettebben tudjuk tárolni a tartalmat.

Ez a láda rendelkezik gyorsfagyasztás funkcióval. A fagyasztási kapacitás 20 kg/nap. Ez hasonló paraméterekkel rendelkező fagyasztóládákkal összehasonlítva nem olyan erős szám. A visszamelegedési idő 50 óra. Ez már igazán jó tulajdonság. Ha áramkimaradás történne, a Gorenje FHE301W akár 2 napon keresztül megőrzi a benne tartott élelmiszerek ideális hőmérsékletét. A Klimaosztály: SN, N, ST, T

Előny:Hátrány:
50 órás visszamelegedési idő20 kg/nap fagyasztási kapacitás

Electrolux EC4200AOW1 fagyasztóláda

Electrolux EC4200AOW1 fagyasztóláda

Az utolsó bemutatásra kerülő fagyasztóláda ebben a cikkben a címben szereplő típus. Ismét léptünk egyet méretben. Az Electrolux márka terméke már 400 liter monstrum. Méretei: 134 cm széles, 87 cm magas, 67 cm mély. Az „A+” plecsni erről a készülékről sem hiányozhat.

A vezérlő panel a jobb alsó szélen helyezkedik el, a korábbiakhoz hasonlóan a teljesítmény szabályzást ott tudjuk elvégezni és a működést jelző fények is ott világítanak. A gyártó külön felhívja a figyelmet az ennél a ládánál használatos új lapkondenzátorra, aminek köszönhetően az EC4200AOW1 hideg és nyirkos helyiségekben is hatékonyan tud működni. 4 db fehér rácsos kosarat is kapunk a készülékhez.

A fagyasztási kapacitás 19 kg/ 24 óra. A visszamelegedési idő 31 óra, Klímaosztály: SN-N-ST-T

Ez volt a 3 fagyasztószekrényt és 3 fagyasztóládát bemutató tesztünk. A benne szereplő készülékeken keresztül jól látszik, hogy adott méretben és árszegmensben mi az, amit megkaphatunk a pénzünkért.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Hozzászólás elküldése
Neved