A teleszkópos, más néven kihúzható kialakítású páraelszívók a legnépszerűbb megoldások közé tartoznak a konyhai szagelszívásban. Ennek a fő oka az, hogy szekrény alá építhetőek. Ennek köszönhetően helytakarékosak és könnyedén elrejthetőek, nem lesznek feltűnő elemei a konyhának. Cikkünkben szereplő, több mint 10 különböző teleszkópos páraelszívó a legkeresettebb márkák közkedvelt készülékei, a kezdő ártól egészen a profi modellekig.

A teleszkópos páraelszívó bemutató teszt alanyai:

(A páraelszívó típusára kattintva, a cikk automatikusan a kiválasztott terméket érintő részhez ugrik.)

Teka TL 6310

A képen a Teka TL6310  szagelszívó látható. 60 cm széles, inox előlappal
Teka TL6310 60 cm széles inox teleszkópos páraelszívó

A neves spanyol gyártó 60 cm széles szagelszívójával kezdünk. A 20-25 000 Ft közötti induló árszegmens megkerülhetetlen szereplője ez a készülék.

Külső, felszereltség

Rozsdamentes acél bevonattal rendelkezik a TL 6310. A TEKA márkajelzéssel ellátott előlap cserélhető, azaz igény esetén ki tudjuk cserélni a konyhabútorral megegyező borításra is. Az alól látható 2 db alumínium szűrő kivehető, mosható. A 2×5 W fényerejű LED világítása optimális extra fényt biztosít gyengébb fényviszonyok között is a főzéshez.

Méretek: a 60 cm széles, 18,4 cm magas és 28,8 cm mély ez a teleszkópos páraelszívó, csukott állapotban. Kihúzott ernyővel 41,3 cm a mélysége.

Teljesítmény

A TL6310 vezérlése billenőkapcsolóval történik. Két sebesség fokozatban használható. A maximális légszállítási teljesítménye szabad kivezetés esetén 366 m3/h. Keringtetéses üzemeltetésnél ez a szám valamivel alacsonyabb. A Zajszint alacsonyabb fokozaton 56 dB, maximum teljesítmény mellett pedig 65 dB.

Teka TL 6310 vélemények

A online áruházak és az árösszehasonlító oldalak felületein található vásárlói véleményekből a következő rajzolódik ki. A Teka TL 6310 egy optimális ár-érték arányú szagelszívó. Pozitívumként sok esetben említik a megfelelő teljesítményt és a nem túl hangos működést. Negatívumként érdekes módon ezek ellenkezőjével találkozni sok esetben: azaz alacsony szívási teljesítményre és hangos működésre panaszkodnak egyes vásárlók.

Összegzés

Ahogy az előző blokkban írtuk, nehéz eligazodni azokon az interneten található vásárlói véleményeken, amiknek a tárgya ez a Teka teleszkópos páraelszívó. Ennek a fő oka sok esetben a nem megfelelő termékválasztás lehet. Ha a konyhánk szükségletéhez mérten alacsony teljesítményű páraelszívót vásárolunk, az azt vonja maga után, hogy maximum teljesítményen kell használnunk, ami talán még így sem lesz elég hatékony és hangosabb működést is eredményez. De kisebb konyhákba, ahol átlagos intenzitással történik a főzés, ideális választás a Teka TL 6310. A modellnek létezik 50 cm széles változata is, ezt Teka TL 51 néven forgalmazza a gyártó.

További információk a készülékről a gyártó hivatalos oldalán: Teka TL 6310

Electrolux LFP316S

A képen az Electrolux LFP316S kihúzható páraelszívó látható egy szekrény alá építve, kihúzott állapotban. 60 cm széles, inox modell.
Electrolux LFP316S 60 cm széles inox teleszkópos páraelszívó

Egy szintén 60 cm széles, teleszkópos páraelszívó következik az Electrolux-tól. A 30 000 Ft-os árkategória versenyzője ez a szagelszívó, nézzük meg közelebbről!

Külső, felszereltség

Rozsdamentes acél burkolat, 2 db kivehető és mosható alumínium szűrő, 2 db LED izzóból álló világítás. Első ránézésre ezek a legszembetűnőbb külső jellemzői az Electrolux LFP316S-nek.

Méretek: 59,8 cm széles, 17,9 cm magas és 28, cm mély a készülék.

Teljesítmény

A szagelszívó vezérlése billenőkapcsolóval történik, ami 3 sebesség fokozattal rendelkezik. Szabad kivezetés esetén minimum 155 m3/h és maximum 370 m3/h légszállítási teljesítménnyel üzemel az LFP316S. Ehhez min. 48 dB és maximum 68 dB zajszint párosul. Az Energiaosztálya “E”, ez éves energiafogyasztásban 54,3 kWh-t jelent.

Electrolux LFP316S vélemények

Az interneten olvasható vásárlói vélemények tanúsága szerint, akik úgy döntöttek, hogy ez a teleszkópos páraelszívó lesz a számukra megfelelő választás, nem bánták meg a döntésüket. Több vélemény megemlíti a kategóriájához mérten halk működést a már 3 fokozaton történő működtetés lehetőségének köszönhetően.

Összegzés

Az Electrolux LFP316S jó választás lehet azoknak, akiknek szempont a 3 fokozatú teljesítményszabályzás, illetve a kedvező energiafogyasztás, de szeretnének ár tekintetében az induló szegmensben maradni.

További információk olvashatóak a készülékről a gyártó hivatalos oldalán: Electrolux LFP316S

Whirlpool AKR749/1 IX

A képen a Whirlpool AKR 749/1 IX inox, 60 cm széles teleszkópos készülék látható kihúzott állapotban.
Whirlpool AKR749/1 IX 60 cm széles inox teleszkópos páraelszívó

Ismét Inox, ismét 60 cm széles teleszkópos páraelszívó kerül terítékre, a Whirlpool kínálatából. Kategóriája egyik legcsendesebb versenyzője, a 35-40 000 Ft közötti ársávban.

Az AKR 749/1 IX rozsdamentes inox burkolattal rendelkezik, de létezik a modell fehér (AKR 749/1 WH) és fekete színben is (AKR 749/1BK). Az alumínium szűrők itt is kivehetőek és moshatóak. Hátul 2x3W fényerejű LED világítást találunk.

Méretek: a 60 cm szélességhez 18 cm magasság és 30 cm mélység tartozik (csukott állapotban)

Teljesítmény

A Whirlpool kihúzható szagelszívója abban eltér az eddig bemutatott 2 modelltől, hogy a vezérlés már nem billenőkapcsolóval történik, hanem nyomógombok segítségével. Ezek megszokott módon jobb szélen, a fedlap mögé lettek rejtve. Külön gombot kapott a Be/kikapcsolás, a 2-es és 3-as fokozat és a világítás. Ebből a felsorolásból már kiderülhetett, hogy 3 teljesítményfokozattal rendelkezik az AKR 749/1 IX. A maximális teljesítmény szabad kivezetésnél 304 m3/h, belső keringtetéses használatnál pedig 125 m3/h. A zajszint minimum teljesítmény mellett 46 dB, maximum teljesítmény mellett pedig 62 dB. Zajszint tekintetében tehát jóval előnyösebb a Whirlpool készüléke, mint az előző 2 teleszkópos páraelszívó. Az energiaosztály “D”, 61,6 kWh éves fogyasztással.

Whirlpool AKR 749/1 IX vélemények

Az online áruházak és az árösszehasonlító oldalak felületein eléggé összemosódnak az AKR 749/1 IX és az előd modell AKR 749 IX-ről adott vásárlói vélemények, ezért érdemes némi fenntartással kezelni azokat. Pozitívumként a legtöbben az esztétikus megjelenést emelik ki ennél az elszívónál. Hátrányként több helyen azt írják, hogy sérülten, horpadással kapták a készüléket. Ez ugye nem a páraelszívó általános hibája, de rávilágít egy általános problémára. Ha valaki interneten vásárol páraelszívót, javasoljuk, hogy átvételkor akkor is bontsa ki és nézze körbe a terméket, ha a csomagoláson nem látszik sérülést. Ezzel megelőzve a kellemetlen tapasztalatokat.

Összegzés

A Whirlpool AKR 749/1 IX egy esztétikus, nyomógombbal kényelmesen kezelhető páraelszívó. A kategóriájához mérten halk működést ígér, illetve a “D” energiaosztálynak köszönhetően takarékos. Az sem elhanyagolható, hogy fekete és fehér színben is létezik, így a legtöbb konyhastílushoz könnyen illeszkedik.

További információk olvashatóak a készülékről a gyártó hivatalos oldalán: Whirlpool AKR 749/1 IX

Gorenje BHP623E13X

A képen a Gorenje BHP623E13X 60 cm széles kihúzható páraelszívó látható, félig kihúzott állapotban.
Gorenje BHP623E13X inox 60 cm széles teleszkópos/kihúzható páraelszívó

A 40-45 000 Ft közötti kategória figyelemre méltó indulója a most következő Gorenje teleszkópos páraelszívó. Előrébb lépünk teljesítményben és energiaosztályban is ezzel a készülékkel.

Külső, felszereltség

Rozsdamentes acél bevonatot kapott ez a 60 cm-es szagelszívó is. A kategóriában kötelező 2 db kivehető és mosható alumínium szűrővel is fel van szerelve. A szűrők extraként egy speciális habbal vannak töltve, ami a zsír és egyéb szennyeződések levegőből történő hatékonyabb eltávolítását segíti elő. 2×3, összesen 6W fényerejű LED világítással látták el a BHP623E13X-et.

Méretek: 60 cm széles, 31 cm magas és 30,5 cm mély becsukott állapotban az elszívó.

Teljesítmény

A Gorenje készüléke nyomógombos vezérlést kapott. A fedlap mögött jobb oldalon húzódik meg a be/kikapcsoló gomb, a fokozat választó gombok és a világítás vezérlését szolgáló gomb is.

A Gorenje BHP623E13X maximum légszállítási teljesítménye belső keringtetés esetén 492 m3/h, míg szabad kivezetésnél elérheti a 639 m3/h-t is, ami már igazán jónak mondható. Illetve azt is el kell mondani, hogy ez a kihúzható szagelszívó már belső keringtetéses használatnál is elég hatékonyan végzi a szagtalanítást. 3 teljesítményfokozattal rendelkezik. Minimumon 55 dB, míg maximum teljesítményen 68 dB a zajszint. Az energiaosztály besorolás “B”, ami 66,7 kWh éves fogyasztást jelent. Ez ilyen teljesítmény mellett egészen barátságos.

Gorenje BHP623E13X vélemények

Az internetes áruházak és árösszehasonlító oldalak felületein olvasható vásárlói véleményeket szemléztük. Pozitívumként az egyszerű kezelést és a nagy teljesítményt emelik ki a legtöbben, akik már e mellett a teleszkópos páraelszívó mellett döntöttek. Negatívumként a magas zajszintet említik néhányan a legmagasabb fokozatban történő használat esetén.

Összegzés

A Gorenje BHP623E13X magas teljesítményéből adódóan már belső keringtetéses használatnál is megfelelő teljesítményt nyújthat olyan konyhában, ahol nincs lehetőség szabadba történő kivezetésre. A “B” energiaosztálynak köszönhetően energiatakarékos, ezen kívül a kötelezőt hozza.

További információk olvashatóak a készülékről a gyártó hivatalos oldalán: Gorenje BHP623E13X

Bosch DFM064W50

A képen a Bosch DFM064W50 típusú készülék látható félig kihúzott állapotban, elforgatva. 60 cm széles, inox előlappal.
Bosch DFM064W50 60 cm széles teleszkópos páraelszívó

Következzen egy 60 cm széles, rozsdamentes acél bevonatú szagelszívó a Bosch-tól. 55-60 000 Ft közötti áron kapható a modell. Megnézzük, mi fért be a burkolatba.

Külső, felszereltség

Az előlap márkajelzés nélküli, ujjlenyomatmentes inox bevonattal. A Mosható alumínium zsírszűrők mögött 2 db halogén izzó helyezkedik el, egyenként 20W teljesítménnyel.

Méretek: a 60 cm-es szélesség, 20 cm magasság és 29 cm mélység. Ezek a DFM064W50 méretei összecsukott állapotban.

Teljesítmény

Billenőkapcsolókkal van ellátva a készülék. Bal oldalt a Be/kikapcsolást és a világítást vezérelhetjük, míg jobb oldalon a teljesítményfokozatok között válthatunk. 387 m3/h maximális légszállítási teljesítménnyel dolgozik ez a teleszkópos páraelszívó, mindezt 3 választható teljesítményfokozatban teszi. Az energiahatékonysági osztálya “C”, éves energiafogyasztása 68 kWh/év. A DFM064W50 zajszintje minimum teljesítmény mellett 60 dB, maximumon 67 dB.

Bosch DFM064W50 vélemények

Az online műszaki áruházak és árösszehasonlító oldalak felületein található vásárlói véleményekből az rajzolódik ki, hogy a Bosch szagelszívóját választók álatalánosságban elégedettek mind a teljesítménnyel és a többi paraméterrel is. Negatívumként a LED izzó hiányát említik 1-2 véleményben.

Összegzés

Ha a névleges teljesítményt nézzük, a Bosch DFM064W50 elmarad az ezen az árszinten kapható versenytársak némelyikétől. Azonban a működés minősége kompenzálja ezt. Egy 50 000 Ft feletti teleszkópos páraelszívó viszont tényleg kaphatott volna már LED izzókat, a halogének helyett.

További információk olvashatóak a készülékről a gyártó hivatalos oldalán: Bosch DFM064W50

AEG DPB5650M

A képen az AEG DPB5650M kihúzható páraelszívó látható szekrény alá szerelve. 60 cm széles, Inox előlap.
AEG DPB5650M 60 cm széles teleszkópos páraelszívó

Szintén az 55-60 000 Ft közötti kategórából kerül bemutatásra egy újabb teleszkópos páraelszívó. az AEG DPB5650M is egy figyelemre méltó készülék. Most megnézzük, hogy miért.

Ez is egy 60 cm széles, rozsdamentes acél bevonatú elszívó. Küllemben túl sok egyediséget nem igazán tud felmutatni egy kihúzható modell, így első ránézésre az AEG készüléke sem tartogat meglepetéseket. Illetve mégis, a modell sajátossága, hogy gyárilag nem tartalmazza a képen is látható AEG előlapot. Külön tartozékként vásárolható meg AEG BF6070-M néven, 10 000 Ft körüli áron. Elsőre úgy tűnhet, hogy ez csak egy trükk, amivel a gyártó még több pénzt szeretne kihúzni a zsebünkből. De más megközelítésből, mint vásárló, még jól is járhatunk ezzel. Ugyanis valószínűsíthetően, ez a készülék, ha előlappal együtt kerül forgalomba, az 55-60 000 Ft közötti árnál magasabb cédulát kapott volna. Így az, aki a konyhabútor anyagából készíttetne egyébként is előlapot a szagelszívója számára, annak nincs szüksége a gyári előlapra. Tehát nem fizet ki pluszban valamit a készülék árában, aminek nem venné hasznát.

Az AEG készüléke szokásos módon 2 db mosható alumínium zsírszűrővel van felszerelve. A világítás 2 db LED lámpából áll.

Méretek: 60 cm széles, 39,5 cm magas és 28 cm mély a DPB5650M.

Teljesítmény

A készülék mikrokapcsolós elektronikus vezérlést kapott. A jobb oldalt található gombokkal vezérelhetünk minden funkciót: ki-bekapcsolás, fokozat állítás, világítás. A maximum légszállítási kapacitás 537 m3/h, illetve a készülék kapott egy intenzív fokozatot, amivel 647m3/h teljesítmény is elérhető szabadba történő kivezetés esetén. Az intenzív fokozatot a váratlan események kezelésére találták ki, mint amikor elkezd odaégni az étel és nem szeretnénk, hogy az egész konyhát beterítse az ezzel járó szag. A DPB5650M egyébként 3 normál teljesítményfokozattal rendelkezik, ezeken felül kapta meg az intenzív fokozatot. Ami még mindenképpen az erősségeihez tartozik, hogy ez egy “A” energiaosztály besorolású teleszkópos páraelszívó. Az éves fogyasztása 39,7 kWh. A zajszint minimum sebesség mellett 46 dB, maximumon pedig 63 dB.

AEG DPB5650M vélemények

Az online áuházak és árösszehasonlító oldalak felületein hagyott vásárlói véleményekben visszatérően a megbízhatóságot és a nagy teljesítményt emelik ki fő pozitívumként. Negatív véleményként több helyen említik a gyári tartozék előlap hiányát.

Összegzés

Az AEG DPB5650M egy magas teljesítményű, energiatakarékos páraelszívó. Ideális választás azoknak, akik teljesen szeretnék integrálni az elszívót és a bútorral harmonizáló egyedi előlapot szeretnének rá tenni.

További információk olvashatóak a készülékről a gyártó hivatalos oldalán: AEG DPB5650M

Cata TF-7600 X

A képen a Cata TF-7600 X teleszkópos páraelszívó látható szemből, félig kihúzott állapotban. 60 cm széles, inox előlap
Cata TF-7600 X 60 cm széles teleszkópos páraelszívó

Végezetül jöjjön egy teleszkópos páraelszívó a felső ligából, a Cata TF-7600 X. Ez a 60 cm-es inox változat, de fehér színben is kapható Cata TF-7600 GWH néven. A 130 000 Ft-os árszegmensben mozog ez a készülék. Tehát több, mint kétszer annyiba kerül, mint az eddig megtekintett legdrágább szagelszívó, ezért joggal lehetünk kiváncsiak, mit nyújt a Cata szagelszívója a fenti árért.

Külső, felszereltség

Ismét egy 60 cm széles modell, rozsdamentes acél bevonattal. Elsőre szembetűnik egy újdonság az eddigi modellekhez képest. A vezérlés az inox előlap közepére került érintővezérléses panel formájában. A vezérlőpanel közepén pedig egy 1 karakteres kijelző került, ami a bekapcsolt készülék aktuális teljesítményfokozatát hivatott kijelezni.

Alól helyezkedik el a 2 db kivehető és mosható alumínium zsírszűrő, illetve hátul a 2 x 3,5W -os energiatakarékos LED izzók.

CATA TF-7600 Méretek: 60 cm széles, 28 cm mély és 28 cm magas a készülék

Teljesítmény, funkciók

A készülék maximális légszállítási teljesítménye 645 m3/h kivezetéses használat mellett. 4 + 1 teljesítményfokozatot kapunk. Az első a “silent” (csendes), az ezután következők lépcsőzetesen egyre erősebbek, míg el nem érünk a Turbo fokozathoz.

Turbo fokozat: a szagelszívó ezen funkciója 820 m3/h teljesítményre képes. Ez is egy intenzív fokozat, amit rendhagyó helyzetekre találtak ki, éppen ezért huzamosabb ideig nem használható, 5 perc után automatikusan visszalép a készülék alacsonyabb fokozatra.

Időkapcsoló funkció: Ez egy automata opció, aminek során a teleszkópos páraelszívó fokozatosan csökkenti az elszívás intenzitását, majd a végén kikapcsol. A következőképpen megy végbe: A ventilátor 4 percen keresztül működik a beállított sebességfokozaton, majd alacsonyabb fokozatra vált. Ezután további 4 percenként egy sebességgel lejjebb vált, míg nem a legalacsonyabb után automatikusan kikapcsol.

Brushless motor: Csendes, ámde nagy teljesítményű motor működteti a Cata TF-7600 -at. Ez egy szénkefék nélküli direkt meghajtású megoldás, ami hosszabb élettartamot és csökkentett zajszintet eredményez.

Catat TF-7600 X vélemények

Mivel nem egy tömegtermékről van szó, nem túl sok vásárlói véleményt találni erről a páraelszívóról. Azokból az derül ki, hogy a teljesítmény és a halk működés az egyik legfőbb döntési szempontok, amik alapján ez a teleszkópos páraelszívó került kiválasztásra a vásárlók részéről.

Összegzés

Áttekintve a termék tulajdonságait láthatjuk, hogy egy átlagos készüléknél nagyobb teljesítményű és egyedi funkciókkal ellátott modellel állunk szemben. Ehhez pedig egy 130 000 Ft körüli árpont párosul. Jó választás lehet a készülék azoknak, akiknél a konyha és a nappali egy légtérben van, ezért kiemelten fontos a hatékony szagelszívás.

További információk olvashatóak a készülékről a gyártó hivatalos oldalán: Cata TF-7600 X

50 cm széles teleszkópos páraelszívó modellek

Előfordul, hogy 50 cm széles szabadonálló tűzhely vagy esetleg dominó főzőlap fölé szeretnénk kihúzható szagelszívót beépíteni. Ha hely hiányában nincs lehetőségünk 60 cm széles modellt felhelyezni, ezekben az esetekben 50 cm széles készülékeket is találunk, Igaz, szűkebb a választék ezekből, de így is van számos ajánlat a méretben. Most megnézünk néhányat ezek közül.

Teka TL1 52

A képen a Teka TL1 52 páraelszívó látható, félig kihúzott állapotban. 50 cm széles, inox előlap
Teka TL1 52 inox 50 cm széles teleszkópos páraelszívó

A Teka TL 6310 páraelszívó 50 cm széles változata. Külsőben és paramétereiben is megfelel a másik modellnek. Rozsdamentes acél bevonattal és inox előlappal rendelkezik. 2 db kivehető és mosható alumínium szűrővel is fel van szerelve. A teljesítmény szabad kivezetés esetén 366 m3/h. 2 teljesítményfokozattal rendelkezik, amit billenőkapcsolóval tudunk vezérelni. A készülék E energiaosztály besorolású, ami 72 kWh/év fogyasztást jelent. A Zajszint alacsonyabb fokozaton 56 dB, míg magasabb fokozaton 65 dB. A TL1 52 a 20-25 000 Ft közötti árszegmensben kapható.

Méretek: 50 cm széles, 18 cm magas és 41 cm mély ez a teleszkópos páraelszívó.

Gorenje BHP523E10X

A képen a Gorenje BHP623E10X kihúzható páraelszívó látható. 50 cm széles, inox előlap.
Gorenje BHP523E10X 50 cm széles teleszkópos páraelszívó

Szintén a 25000 Ft körüli árponton vásárolható meg a most következő teleszkópos páraelszívó a Gorenje kínálatából. Rozsdamentes acél bevonatot kapott , kivehető és mosható alumínium szűrőkkel van felszerelve. A világítás LED izzókkal történik 6 W-os összteljesítményben.

A BHP523E10X teljesítménye 322m3/h szabadba történő kivezetés esetén. A Vezérlés nyomógombos, 3 teljesítményfokozattal. A maximum zajszint 67 dB. A készülék C energiaosztály besorolást kapott, ez éves fogyasztás tekintetében 48,6 kWh-t jelent.

Gorenje BHP523E10X vélemények

Az online áruházak és az árösszehasonlító oldalak felületein található vásárlói véleményeket tekintettük át. Pozitívumként az ár/érték arányt és az optimális teljesítményt említik többen. Negatívumként a magasabb fokozaton zajosnak ítélt működést írják néhányan.

Cata TF-5250 WH/L

A képen a CATA TF-5250 WH/L fehér színű páraelszívó láthatő, félig kihúzott állapotban. Fehér előlap, 50 cm széles
Cata TF-5250 WH/L fehér színű, 50 cm széles, teleszkópos páraelszívó

Hogy egy kis színt vigyünk az 50 cm széles modellek bemutatásába, egy fehér előlappal rendelkező teleszkópos páraelszívó következik. A TF-5250 inox változatban, illetve 60 cm széles verzióban is kapható TF-5260 néven. A most szemügyre vett készülék a 30 000 Ft -os ársávban kapható.

Ez a szagelszívó is kivehető és mosható alumínium szűrőkkel rendelkezik. A világításért 2 x 5,5W-os LED lámpa felel. A TF-5250 személyében egy 2 motoros modellt tisztelhetünk, 350 m3/h légszállítási teljesítménnyel. A vezérlés tolókapcsolóval történik, 3 sebességfokozat áll rendelkezésünkre. A Zajszint 54 dB és 68 dB között mozog. Az energiaosztály C, az éves fogyasztás 78 kWh.

Cata TF-5250 WH/L vélemények

A Cata TF-5250-ről olvasható vásárlói vélemények alapján: Legtöbb esetben pozitívumként a remek ár/érték arányt emelik ki. Negatívumként a zajszint kerül itt is elő néhány véleményben, de ez ugye velejárója egy 2 motoros készüléknek.

Teleszkópos páraelszívó bemutató teszt – Zárszó

Cikkünkben bemutattuk a 60 cm széles kihúzható elszívók széles választékát 20 000 Ft- tól egészen 130 000 Ft-ig. Az 50 cm széles készülékekből is adtunk egy kis ízelítőt. A szemlézett készülékek szándékunk szerint segítséget nyújtanak abban, hogy felmérjük, hogy milyen magasra kell a polcon nyúlnunk ahhoz, hogy a számunkra megfelelő paraméterekkel rendelkező páraelszívót vásároljuk meg.

Ha más háztartási készülékekkel kapcsolatos cikkek is érdekelnek, ajánljuk figyelmedbe bemutató teszt válogatásunkat: Háztartási gép teszt – cikk válogatás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Hozzászólás elküldése
Neved