Mini mosógép a Candytől – bemutatjuk az Aqua 1142DE/2-S -t

Candy Aqua 1142DE/2-S mini mosógép egy mosdókagyló alá elhelyezve

Ahol az ember időt tölt, akár több napot folytatólagosan, ott előbb utóbb felmerül a mosógép igénye. Egyszemélyes háztartásban, egyetemi albérletben, nyaralóban, jellemzően kisebb helyeken azonban nem biztos hogy elfér vagy ki tudunk használni egy átlag méretű, 5-6-7 vagy még több kg kapacitású mosógépet. Erre kínál alternatívát a Candy mini mosógépe, az Aqua 1142DE/2-s.

A Candy mini mosógép méretei

Kezdjük azzal, ami a legérdekesebb ebben a modellben. A készülék 70 cm magas szemben a normál mosógépek 85 cm körüli magasságával. Ez a 15 cm különbség éppen annyit jelent, hogy kényelmesen elhelyezhető egy konyhai pult alá vagy egy szekrényben is. A szélessége 51 cm, ami szintén majd 10 centiméterrel kevesebb, mint az egyéb modelleknél megszokott 60 cm. Ez tovább növeli lehetőségeinket a helytakarékos elhelyezésben. Mélység tekintetében azonban a 44 centiméterével nem nyújt kiemelkedőt az Aqua 1142DE, 5-6 kg-os keskeny elöltöltős mosógépben több modellt találunk hasonló mérettel. De ezen ne csodálkozzunk, a 4 kg ruhakapacitású dobot valahova csak el kellett helyezni a masinában.

Hirdetés
Candy Aqua 1142DE/2-S méreteiEgy átlagos keskeny elöltöltős mosógép méretei
Magasság (cm)7085
Szélesség (cm)5160
Mélység (cm)4445

Mint akire ráültek

Külcsín szempontjából kicsit úgy fest ez a 4 kg-os mosógép, mintha utólag döntöttek volna úgy a Candy mérnökei, hogy lefaragnak 15 cm-t a magasságából. A kezelőpanel rácsúszik a dobra, így az ajtó felső része szokatlanul hirtelen ér véget, ez elsőre szokatlan a szemnek, de teljesen érthető ez a dizájn. A kezelőpanel bal oldalára került a kihúzható mosószer adagoló, középre a digitális programóra és néhány vezérlőgomb, a jobb oldalra pedig a programválasztó tekerőgomb.

Kiemelt tulajdonságok

A már többször említett 4 kg-os ruhakapacitás mellé kellemes meglepetésként egy 1100 fordulat/perc teljesítményű centrifugával szerelték fel a készüléket. „F” energiaosztály besorolást kapott, ez mosási ciklusonként 0,69 kWh áram – és 35 liter vízfogyasztást jelent. Az áram felhasználása nem kevesebb mint egy nagyobb töltetű mosógépnek, a vízfogyasztása azonban 10-20%-kal alatta van annak. A zajszint centrifugálás alatt 80 dB, ami egészen magasnak mondható.

Candy Aqua 1142DE/2-S energiacímke

Kezelőfelület

Az alábbi képen betűvel jelölt részek a következő feladatokat látják el a mosógépen:

  • A – Programválasztó gomb
  • B – Start/Szünet gomb
  • C – Késleltetett indítás gomb
  • D – Centrifugaválasztás gomb
  • E – Aquaplus gomb
  • F – Hidegmosás gomb
  • G – Opció gombok
  • H – Program indítása jelzőlámpa
  • I – Digitális kijelző

Mosási programok, extra opciók

A Candy Aqua 1142DE/2-S széles programválasztékot kapott, gyorsprogramból rögtön 3 félét is. A lehetőségek listája: Vastag pamut, Higiénikus (babaruháknak, allergiásoknak), Színes ruhák, Ingek, ECO 40-60, Szintetikus, Sport, Finom (kényes textíliáknak), Gyapjú/kézi, 20 °C fokos, 14 perces gyors, 30 perces gyors, 59 perces gyors.

Gombnyomással aktiválható az Aquaplus opció: Ennek hatására nagyobb vízmennyiséggel végzi el a programot a készülék, így hatékonyabban távolítja el a mosószert a textíliákból. Hasznos babaruháknál vagy érzékeny bőrűek ruházatainál. Szintén külön gombot kapott a Hideg mosás opció: Ezt aktiválva bármely program hideg vizesre módosul. A kézi készítési anyagok, lepedők, kevésbé színtartó textíliák mosása esetén is hasznos lehet. Késleltetett indításra is lehetőségünk van. Akár 24 órával késleltethetjük a mosás automatikus elindulását.

Candy Aqua 1142DE/2-S vélemények

A nagyobb internetes áruházakban és árösszehasonlító portálokon hagyott vásárlói véleményekben visszatérően említik előnyként a helytakarékos méretét, illetve a gazdag programválasztékot. Negatívumként több esetben előjön, hogy centrifugázás közben hangos és ugrál a gép.

Összegzés

A Candy mini mosógépe hiánypótló. Kis méretű, 5 kg alatti kapacitású modellben nem igazán van riválisa. Felszereltségben nem köt kompromisszumokat, a 16 mosási program és az extra mosási opciók, mint a „hideg mosás” vagy az „Aquaplus” hozzáadott víz opciók sokoldalúvá teszik. Azonban méretéből adódóan a rezgéscsillapítás nem az erőssége. Emiatt hangosabb és jobban ugrál, mint nagyobb versenytársai. Aki egy ilyen kompakt és egyébként jó képességű mosógépet szeretne, annak ezzel számolnia kell.

További hasznos információkat találsz a készülékről a gyártó oldalán: Candy

Tetszett a cikk? Kedvelj minket facebook-on és értesülj elsőként legújabb híreinkről. –>Facebook oldalunk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Hozzászólás elküldése
Neved