Kicsi a mosogatógép, de vajon erős? – Candy asztali mosogatógép teszt

A kompakt méretű asztali mosogatógépek választéka elég szűk ma Magyarországon. Annak ellenére, hogy sok élvonalbeli gyártónak léteznek 6-8 terítékes készülékei, azok a legtöbb esetben nem kerülnek a hazai kínálatba vagy csak nem hivatalos forgalmazón keresztül. Ennek a legtöbb esetben az oka, hogy nálunk nincs akkora felvevő piaca ennek a mosogatógép méretnek.

A Candy CDCP6/E asztali mosogatógép fehér színben, illetve CDCP6/ES kóddal ezüst színben kapható változata kerül most boncasztalra. Azért erre a készülékre esett a választás, mert egy olyan mini mosogatógépet kerestem, ami egy jól ismert, hivatalos forgalmazóval és országos szervízháttérrel rendelkezik.

Hirdetés
Candy CDCP 6/E mosogatógép

Főbb jellemzők

A Candy CDCP 6/E és 6/E-S mosogatógépek „A+” energiaosztály besorolást kaptak, ami éves szinten 174 kWh, ciklusonként pedig 0,62 kWh átlag áramfogyasztást takar. Az „A+” manapság már alapvető elvárás a mosogatógépek terén. A tisztítási és szárítási hatékonysága egyaránt „A”, a ciklusonkénti átlag vízfogyasztása 6,1 liter. A Zajszint 51 dB, ami kissé hangosnak számít.

Külső

A külsőről nem lehet túl sok érdemlegeset elmondani. Egy szögletes test, a felső éleknél enyhén lekerekített sarkokkal. A kezelőpanel egy fekete sávban helyezkedik el az ajtó felső részén a Candy márkajelzéssel együtt. Ettől egyébként kifejezetten jól mutat.

Méretek: Az asztali mosogatógép berkekben sablonnak számító méretekkel rendelkezik a gép. 55 cm széles, 43,8 cm magas és 50 cm mély.

Kezelőpanel: A CDCP6/E nem kapott digitális kijelzőt, a működést jelző LED fények jelzik a működést.

A vezérlés a funkciókat jelző piktogramok megérintésével történik.

Candy CDCP6/E és Candy CDCP6/ES kapcsolólap – Forrás: Felhasználói kézikönyv

A kapcsolólap elemei:

 1. Be/Ki kapcsolás
 2. Késleltetett indítás bekapcsolás
 3. Késleltetési idő kiválasztása (2-4-8 óra)
 4. Öblítőszer kritikus szint figyelmeztető lámpa
 5. Só kritikus szint figyelmeztető lámpa
 6. Mosogatási program választó
 7. Program indítás/szünetelés
 8. Programjelző piktogramos lámpa

Belső


Candy CDCP 6/E mosogatógép belső

A Candy CDCP6/E belsejében mindaz megtalálható, mint a nagyobb társaiban, csak mindenből egy kicsit kevesebbet és másképpen elrendezve találunk.

Az öblítőszer és a mosogatószer adagoló a megszokott módon a készülék ajtajában van elhelyezve, míg a sótartály és a szűrőegység a készülék aljában.

Szórókarból egy szinten találunk a mosogatógépben. Ez az edénytartó kosár alatt forogva sugározza a vizet a behelyezett edényekre.

Edénytartó kosárból 1 van ebben a 6 teríték egyidejű mosogatására hivatott mosogatógépben. Annak közepén kapott helyet az evőeszköz tartó kosár. Egy szinttel feljebb pedig egy csészetartó polccal egészül ki a belső tárhely.

Több helyen olvasható a Candy CDCP6/E és ES változatáról a vásárlói véleményekben, hogy azt tapasztalták, hogy nem mosogatja el a készülék megfelelő alapossággal az edényeket. Máshol pedig az ellenkezőjét írják. De hol az igazság? Nos, azt tudni kell, hogy nem mindegy, miként helyezzük be a koszos edényeket egy mosogatógépbe. Milyen szögben állnak, hogy éri őket a víz. Az egy szintes szórókar esetében ez hatványozottan igaz. Ha teljes kapacitással, minden szabad helyet kihasználva indítunk el egy ilyen kicsi mosogatógépet, fontos, hogy ne csak „ahogy esik, úgy puffan” módon helyezzük be a mosogatni valót, hanem rendeltetés szerűen, mindent a megfelelő szögben, a maga helyére.

Programok, funkciók

A Candy asztali mosogatógépe 6 mosogatási programmal van felvértezve.

 • Intenzív program, ami 70 c°fokon mosogat el 140 perc alatt
 • Normál program, ami 60 c°fokon mosogat el 120 perc alatt
 • ECO program, ami 50 c°fokon mosogat el 195 perc alatt. (A hosszú mosogatási időért cserébe jóval kevesebb víz és áramfogyasztással a többi programhoz viszonyítva)
 • Üveg program, ami 65 c°fokon mosogat el az üvegedényeket kímélve 90 perc alatt.
 • Napi program, ami a friss, nem rászáradt szennyezedőséket el 90 perc alatt
 • Gyors program, ami 40 c°fokon mosogat el 30 perc alatt

Sok mosogatógép 4-5 mosogatási programmal rendelkezik. Ez mosogatógép ezzel szemben 6, az átlag felhasználó számára hasznos lehetőséget is tartalmaz, ez mindenképpen előny.

Késleltetett indítás: Ahogy a kapcsolólap áttekintésénél már érintettük, a Candy CDCP 6/E és ES modellek rendelkeznek késleltetett indítás lehetőséggel. Választható a ciklus 2-4-8 órával később történő elindítása is.

Az asztali mosogatógép elhelyezése

A 6-8 terítékes kis méretű mosogatógépek egyaránt elhelyezhetőek pult alá vagy pultra.

Pultra történő helyezés esetén: a következőkre fontos figyelni: A szennyvizet elvezető tömlő szabad vége legfeljebb 60 cm magasságban legyen és a tömlő vége nem merülhet vízbe.

Pult alá történő elhelyezés esetén: A tömlő szabad vége maximum 60 cm magasan legyen és a visszaáramlást elerülendő a tömlő vége nem merülhet vízbe.

Candy CDCP6/E-S ezüst színű asztali mosogatógép

Összegzés

Előnyök: A Candy CDCP6/E fehér és CDCP6/E-S ezüst színű mosogatógép felvonultat néhány egészen pozitív tulajdonságot. Rendelkezik 6 mosogatási programmal, amelyek a legtöbb felmerülő szükségletre megoldást nyújtanak. A külcsín terén is kihozták a gépből azt, amit egy ilyen egyszerű formából ki lehet. A kezelése egyszerű és praktikus, a belső elrendezése is felhasználóbarát.

Hátrányok: Az 51 dB-es zajszint magas. Mivel egy ilyen asztali mosogatógépet általában nem azért választ valaki, mert van lehetősége külön helyiségbe tenni, ezért ez valakinek zavaró tényező lehet.

Tetszett a cikk? Kedvelj minket facebook-on és értesülj elsőként legújabb híreinkről. ? –>Facebook oldalunk

Ajánlom figyelmedbe a „Mi alapján válasszunk mosogatógépet?” című korábbi írásunkat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Hozzászólás elküldése
Neved