5 népszerű modell – Felültöltős mosógép teszt

Kezdődjék a felültöltős mosógép teszt! Górcső alá veszünk 5 népszerű modellt. Az olcsóbbtól a drágább felé haladva megnézzük, mit kapunk a pénzünkért. Mi alapján áll össze TOP5-ös lista? Az eladási statisztikák, az elérhető vásárlói vélemények és a saját szakmai tapasztalatok együttesének eredményeként. Fontos megjegyezni, a cikk nem tartalmaz minden „JÓ” választást, de a listában szereplő minden készülék „JÓ” választás.

A cikk tartalma:

Hirdetés
Indesit BTW L 50300 EU N

Indesit felültöltős mosógép
Indesit BTW L 50300 EU N felültöltős mosógép

A mosógépek méretével ebben a cikkben nem különösebben fontos foglalkoznunk. Mert plusz-minusz 1-2 cm eltéréssel a legtöbb esetben 90 cm magas, 40 cm széles és 60 cm mély gépekről beszélünk a felültöltős konstrukciók esetében.

Főbb tulajdonságok

Az Indesit gyártó induló modellje „D” energiaosztály besorolást kapott, ami 100 normál programmal történő mosásra kivetítve 60 kWh áramfogyasztást takar. Ez ciklusonként 0,6 kWh. A vízfogyasztása mosásonként 41 liter. 5 kg ruha kapacitással bír, a vizet egy 1000 fordulat/perc teljesítményű centrifuga facsarja ki a behelyezett ruhákból. Az ezres fordulat már a legtöbb háztartás igényeit ki tudja szolgálni. A BTW L 50300 zajszintje a kategóriában átlagos értékeket hozza: Mosás közben 59 dB, centrifuga közben pedig 76 dB a zajszint.

Kezelőszerv / Vezérlés

Indesit BTW L50300 kezelőpanel

Az Indesit BTW L50300 EU N kezelőszervének kialakítása egyszerű. A Fenti képen számokkal jelölt gombok a következő funkciókért felelősek.

 1. Programválasztó gomb
 2. „Start/Szünet” gomb
 3. „Nullázás/Vízleeresztés” gomb
 4. A programsorrend kijelzése és a késleltetett indítás kijelzője
 5. „Késleltetett indítás” gomb
 6. „Centrifuga-fordulatszám” szabályzó gomb, mellette pedig az extra opció gombok

Extra opciók

A centrifuga-fordulatszám gombja mellett helyet kapott további három gomb. Ezekkel végezhetünk „előmosást” az erős szennyezettségű ruháknál, „intenzív” mosást ha külön folteltávolítót is használunk vagy vagy „extra öblítést” babaruháknál vagy érzékeny bőrűek textíliáinál a mosószer minél hatékonyabb eltávolítása érdekében.

Mosószer adagoló: A mosógép ajtaján van elhelyezve, ahogy a Indesit esetében általában lenni szokott. A mosási program végén a gép automatikusan kiöblíti tiszta vízzel, de ez a tapasztalatok szerint nem távolítja el a mosószer maradványait 100%-ban, ezért érdemes kihasználni időnként, hogy az adagoló kivehető és külön eltakarítani.

Programok

13 program áll rendelkezésünkre a BTW L50300 mosógép esetében. Több féle opció pamut, műszálas, gyapjú textíliák mosására is. Ahogy a kezelőszervnél említettem, ez a felültöltős mosógép tartalmaz késleltetett indítás opciót. Mire jó a késleltetett indítás? Ha tegyük fel reggel szeretnéd elindítani a mosást, de már indulóban vagy és csak 8 óra múlva érsz haza, akkor alap esetben visszatartó erő, hogy egy átla mosási program 1,5 óra alatt lefut, utána pedig további bő 6 órát állna a kimosott ruha a gépben, mielőtt kiveszed. Ez az opció erre nyújt megoldást: Beállíthatod, hogy az indítást követő 3-6-9 óra múlva induljon el csak a mosás. Ennek köszönhetően, te elmehetsz dolgozni és mire hazaérsz, a frissen mosott ruhák fognak várni a gépben.

Indesit BTW L 50300 programtáblázat:

Program neveHossz (perc)
Turn & Go0:45
Műszálas1:50
Pamut2:45
Eco 40-603:05 – 2:30
20°C3:05
Gyapjú 20°0:35
Kényes anyag 30°0:45
Mix 45’ 40°0:45
Pamut 30°0:30
Műszálas 30°0:50
Centrifuga + Leeresztés
Öblítés + Centrifuga
Eco pamut2:45 – 2:15

Indesit BTW L 5030 EU N vélemények

Mivel ez a típus egy igazán elterjedt, népszerű készülék, az árösszehasonlító oldalakon és az online kereskedők áruházaiban nagyon sok vásárlói vélemény olvasható azoktól, akik ezt a készüléket választották. Pozitívumként sokan kiemelik a rövid programok hasznosságát, az állítható centrifuga előnyeit. Negatívumként a mosószer adagolóban mosás végén bent maradó vizet említik, ami az ajtót felnyitva a dobra folyik.

Az Indesit BTW L 50300 EU N kezelési útmutatója további hasznos adatokkal letölthető a gyártó oldaláról: Indesit.hu

Electrolux EW2TN5061E

Electrolux felültöltős mosógép

Ez a 6 kg-os kapacitású felültöltős mosógép 951 fordulat/perc teljesítményű centrifugával van felszerelve. Az Electrolux gépe már kapott digitális programórát, aminek köszönhetően figyelemmel követhető a mosásból hátra lévő idő. Most is egy energiatakarékos felültöltős mosógépről beszélünk, „D” energiaosztály besorolást kapott az EW2TN5061E, ami 65 kWh éves fogyasztást jelent (ciklusonként 0,65 kWh). A vízfogyasztása 40 liter, a legmagasabb zajszintje pedig 75 dB centrifugáláskor.

Kiemelt funkciók

TimeCare funkció: Az első sorban kisebb ruhatölteteknél ideális funkcióval a kiválasztott program mosási idejét akár az eredeti felére csökkenthetjük.

Autosense funkció: A készülék energia- és vízfelhasználása, valamint a program hosszúsága is alkalmazkodik a töltethez. Ezt egy speciális szenzor teszi lehetővé, ami a ruha szennyezettségét és összetételét is érzékeli.

Késleltetett indítás: Ezzel a funkcióval lehetőségünk van a mosógép 3-6-9 órával később történő időzített elindítására.

Kezelőpanel / Vezérlés

Electrolux EW2TN5061E kezelőpanel

A fenti rajzon található számok jelölik az Electrolux EW2TN5061E kezelőfelületének funkcióit:

 1. Programválasztó gomb
 2. Spin centrifugálás sebességét mérséklő érintőgomb
 3. Temp. érintőgomb
 4. Prewash érintőgomb
 5. Delay érintőgomb
 6. 6 Extra Rinse érintőgomb
 7. Quick érintőgomb
 8. Start/Pause érintőgomb
 9. Visszajelző fények (ajtózárás, ciklus vége, gyerekzár)

Programok

Az Electrolux felültöltős mosógépe a következő programokkal van felvértezve: Eco 40-60, pamut, műszál, kímélő mosás, Express Care, Gyorsmosás (30 perc), Gyorsmosás (14 perc), centrifuga, szivattyúzás, öblítés, antiallergén program, takaró, sportruha, Gyapjú / selyem

Extra opciók

Prewash: Egy plussz előmosási szakaszt adunk hozzá a mosáshoz ezzel az opcióval. Így a különösen szennyezett ruhákat nagyobb hatékonysággal mossa tisztára a készülék.

Extra Rinse: További öblítési fázist adunk hozzá a mosáshoz, ezzel segítve a mosószermaradványok még alaposabb eltávolítását a ruhákból.

Quick: Lerövidíti a mosás időtartamát.

Mosószer adagoló

Az Electrolux EW2TN5061E felültöltős mosógép mosószer adagolója

A fenti képen látható kivehető mosószeradagoló tartály található az Electrolux mosógépéban. Kivehető és könnyen takarítható.

Electrolux EW2TN5061E vélemények

Az Electrolux felültöltős mosógépéről a szakkereskedők oldalain és az árösszehasonlító oldalakon található vásárlói vélemények pozitívan nyilatkoznak, leginkább a 30 és 14 perces gyorsprogramok meglétét, illetve a kezelés egyszerűségét emelik ki előnyként.

Candy CSTG 482DVE/1-S

Candy CSTG 482DVE/1-S felültöltős mosógép

Most jöjjön egy látványosabb attrakció: Felültöltős mosógépeknél ritkán előforduló, 8 kg ruhatöltet kapacitással rendelkezik a Candy mosógépe. Mindezt 41 x 60 x 86 cm (sz x m x ma) kompakt külső méretekkel. Kiegészítve egy bivalyerős 1400 fordulat/perc teljesítményű centrifugával.

„F” energiaosztály besorolást kapott a CSTG 482DVE/1-S. Ez 65 kWh éves fogyasztást takar, egy mosásra kivetítve 0,65 kWh-t. A vízfogyasztása 41 liter, a maximális zajszintje 75 dB.

Kiemelt funkciók

Smart Touch – ez az okos funkció lehetővé teszi a mosógép további funkciókkal való bővítését a telefonunkon keresztül. Viszont csak NFC technológiával ellátott telefonokkal használható.

Gentle Touch lágy dobnyitás: Egy gombnyomással lágyan nyitható dobbal rendelkezik a készülék.

14, 30, 44 ÉS 59 PERCES GYORSPROGRAMOK – 4 különböző gyorsprogrammal is rendelkezik a Candy felültöltős mosógépe.

Mosási programok tekintetében sem marad el a gép a versenytársaktól: A sztenderd pamut, szintetikus, vegyes programokon felül akad ott van a repertoárban a már említett 4 gyors program, ami 14’, 30’, 44’ és 59’-re képes lerövidíteni egyes programok mosási idejét. Hasznos lehet még a baba program, a gyapjú vagy a kézi mosás, illetve a farmer program is.

Extra opciók

A Candy számos, a mindennapi használatban is hasznos extra opcióval ellátta a masinát.

TISZTASÁG+: Csak 60°C-os hőmérséklet beállítása mellett aktiválható. Ezzel az opcióval
a szennyeződések még alaposabban eltávolíthatók, miközben azonos hőmérséklet tartható fenn az egész mosás alatt.

KÖNNYŰ VASALÁS: Ez a funkció a lehető legkisebb mértékűr ecsökkenti a gyűrődést, kihagyja a közbenső centrifugálásokat, vagy csökkenti az utolsó centrifugálás intenzitását.

EXTRA ÖBLÍTÉS: Ez az opció egy további öblítést tesz lehetővé a mosási ciklus végén; az opciót érzékeny bőrű emberek szempontjából vizsgáltuk, akiknél a legkisebb mosószermaradvány is bőrirritációt vagy allergiát okozhat.

Kezelőpanel / Vezerlés

Candy CSTG 482DVE/1-S kezelőpanel

A Candy felültöltős mosógépének jobb oldalán egy tekerős programválasztó gomb kapott helyett. Mellette a digitális kijelző köré rendezve a működést jelző ledek és vezérlőgombok. A fenti képen betűkkel jelölt gombok az alábbi feladatokért felelősek.

 • B – START/SZÜNET gomb
 • C – KÉSLELTETETT INDÍTÁS gomb
 • D – OPCIÓK gomb
 • E – GYORS / SZENNYEZETTSÉGI
 • SZINT gomb
 • F – HŐMÉRSÉKLETVÁLASZTÁS
 • gomb
 • G – CENTRIFUGAVÁLASZTÁS gomb
 • F+G – GOMBOK LEZÁRÁSA
 • H – Digitális kijelző
 • I – OPCIÓK jelzőlámpák
 • L – AJTÓBIZTONSÁG jelzőlámpa
 • M – KG DETECTOR jelzőlámpa
 • N – LEZÁRT GOMBOK jelzőlámpa
 • O – HŐMÉRSÉKLETVÁLASZTÁS
 • jelzőlámpák
 • P – CENTRIFUGAVÁLASZTÁS
 • jelzőlámpák
 • Q – SMART TOUCH terület

Candy CSTG 482DVE/1-S vélemények

Az árösszehasonlító oldalakon és nagyobb kereskedők áruházaiban hagyott vásárlói véleményekből szemezgettünk: A legtöbb pozitív vélemény a rövid programok hasznosságát emeli ki, illetve a készülék sokoldalúságát, nagy kapacitását. Negatívumként többen megemlítik a mosás és centrifugázás közben tapasztalt magas zajszintet.

Whirlpool TDLR 6230SS EU/N

Whirlpool 6 kg-os felültöltős mosógép

Whirlpool TDLR6230SS EU/N felültöltős mosógép

Ez a Whirlpool felültöltős mosógép is számos előnyös tulajdonsággal bír. 6 kg ruha kapacitás, 1200 fordulat/perc centrifuga, „D” energiaosztály besorolás, Közepes méretű LCD kijelző és a márka védjegyévé vált 6. érzék technológia is erősíti a készüléket.

Az energiacímke szerinti áramfogyasztása 64 kWh/év, ezt 100 mosásra kivetítve adták meg, egy pamut mosási ciklus esetén 0,64 kWh. A maximális zajszint centrifugálásnál 76 dB. A mosásonkénti átlag vízfogyasztás pedig 43 liter.

Kiemelt tulajdonságok

6. érzék technológia: A TDLR 6230 SS EU szenzorai a behelyezett ruha mennyiségéhez és szennyezettségéhez igazítják a ciklus intenzitását és hosszát, ezzel energiát és időt megtakarítva.

FreshCare: A gép a ciklus vége után lágyan mozgatja a dobot, hogy a ruhák ne gyűrődjenek össze, amíg ki nem vesszük azokat.

Lágy dobnyitás: A készülék fékezett, lágy nyitású dobajtóval rendelkezik.

Programok

A Whirlpool felültöltős mosógépe 13 mosási programmal rendelkezik. Ezek között a megszokott Vegyes, ECO, Színes, Műszálas programokon mellett néhány különlegesebb is helyet kapott.

 • Vegyes program
 • Eco 40-60 program
 • 20 °C -os mosás
 • Színes program
 • Gyapjú program
 • Centrifugálás
 • Különálló öblítő- és intenzív centrifugálási program
 • Kímélő program
 • Hygiene 60° program, ami a baktériumok 99%-ának kíméletes és hatékony eltávolítását ígéri ez a 150 perc hosszú speciális ciklus.
 • Műszálas
 • Gyors 30’ – 30 perces rövid program kevésbé szennyezett ruhák felfrissítésére.
 • Pamut
 • Eco Pamut

Ilyen a Colors 15, ami 15 °C -on mosva egy 40 fokos program hatékonyságával tisztítja meg a ruhát. Ezzel kíméli a textíliát, segíti a hosszan tartó színmegőrzését és nem utolsó sorban energiatakarékos is.

Vagy a Hygiene 60° program, ami a baktériumok 99%-ának kíméletes és hatékony eltávolítását ígéri ez a 150 perc hosszú speciális ciklus.

Extra opciók

Colors 15 :Az opciót bekapcsolva 15 °C -on mosva egy 40 fokos program hatékonyságával tisztítja meg a mosógép a ruhát. Ezzel kíméli a textíliát, segíti a hosszan tartó színmegőrzését és nem utolsó sorban energiatakarékos is.

Gyorsprogram opció: Aktiválásával a kiválasztott program hossza lerövidül.

Előmosás: Erősen szennyezett ruhák esetén van lehetőség extra előmosás aktiválására a program előtt.

Intenzív öblítés: Az öblítési szakasz meghosszabbításával segít elkerülni a
mosószermaradványokat a ruhaneműn.

Kezelőpanel / Vezérlés

Whirlpool TDLR 6230SS EU/N kezelőpanel

A Whirlpool mosógépének bal oldalán találjuk a programválasztó gombot, mellette helyezkedik el a vezérlőpanel és a digitális kijelző. A fenti képen számokkal jelölt gombok a következő funkciókat látják el:

 • 1 – Programválasztó tekerőgomb
 • 2 – „Start/Szünet” gomb
 • 3 – „Nullázás/Vízleeresztés” gomb
 • 4 – „Késleltetés” gomb
 • 5 – Gyermekzár kombináció
 • 6 – „Centrifugálás” gomb
 • 7 – Kijelző, idő visszajelzése
 • 8 – A mosás fázisait kijelző led pontok

Whirlpool TDLR 6230SS EU/N vélemények

A nagyobb kereskedők áruházaiban és az árösszehasonlító oldalokon olvasható vásárlói vélemények ennél a készüléknél pozitívumként említik sok esetben a centriguga minőségét és a felhasználóbarát kezelést.

AEG LTN6G261E

AEG LTN6G261E felültöltős mosógép

Végezetül egy AEG mosógépet szeretnék bemutatni. Szintén egy 6 kg-os, 1200 fordulat/perc teljesítményű centrifugával rendelkező, D energiaosztályú mosógéppel van dolgunk. Az éves energiafogyasztása egy mosásra kivetítve 0,65 kWh. A zajszint centrifugálás alatt 77 dB.

Kiemelt tulajdonságok

Kapunk itt „ProSense” néven intelligens technológiát, ami a ruhatöltet szennyezettségéhez igazítja a ciklus hosszát.

„SoftPlus” opciót, ami a hatékony öblítő felhasználás segítségével puhább ruhákat ígér. Illetve van egy különlegesen hasznos sajátossága az AEG LTN6G261E mosógépenek.

Lehetőséget ad az ECO és a TimeSave opciók együttes használatára, így egyszerre spórolhatunk időt és energiát egyazon programmal.

A SOFT-OPENING könnyen nyíló mosódob ajtó pedig a ruhák kényelmes ki – és behelyezését támogatja.

Külcsín: Egy felültöltős mosógép megjelenésében nem könnyű újat mutatni. Az AEG óvatosan nyúlt a dologhoz, apróbb egyedi megoldásokkal tették igazán kellemessé ennek a készüléknek a megjelenését. Ilyen a Piros megjelenítésű LCD kijelző vagy a szürkére színezett program választó gomb.

Programok

A fenti extra opciókon kívül természetesen a normál mosási programokból is megkapunk sok mindent, amire szükség lehet:
pamut, műszál, kímélő mosás, Wool Plus gyapjúprogram, anti-allergén, kültéri ruházat, paplanmosás, vasaláskönnyítő.

Kezelőpanel / Vezérlés

AEG LTN6G261E kezelőpanel

Az AEG felültöltős gépe baloldalt egy nagy méretű programválasztó tekerőgombot kapott. Mellette jobb oldalt a közepes LCD kijelzőt és köré helyezett érintőgombokat látunk. A fenti képen számmal jelölt gomgok az alábbi feladatokat vezérlik.

 1. Be / Ki nyomógomb
 2. Programválasztó gomb
 3. Kijelzés
 4. Késleltetett indítás érintőgomb
 5. időmegtakarítás érintőgomb
 6. Öblítés átugrás érintőgomb
 7. Start / Szünet érintőgomb
 8. Előmosás/foltmosás átugrás érintőgomb
 9. Anti-allergén érintőgomb
 10. Folyékony mosószer érintőgomb
 11. Centrifugálás, centrifugálás sebességét mérséklő érintőgomb
 12. Hőmérséklet érintőgomb

AEG LTN6G261E vélemények

Azok, akik e mellett a felültöltős mosógép mellett döntöttek, a nagyobb kereskedők webáruházaiban és az árösszehasonlító oldalakon hagyott vélemények alapján: pozitívumként említik többek között a megbízható működést, az egyszerű kezelést, a TimeSave opció meglétét.

Felültöltős mosógép teszt – Zárszó

Ez volt az az 5 felültöltős mosógép, amin keresztül be szerettem volna mutatni, hogy mik az elérhető lehetőségek, milyen plusz képességeket, funkciókat kapunk egyre feljebb haladva az árlétrán. Konkrét fogyasztói árakat szándékosan nem írtam, mert hétről hétre változhat egy termék piaci ára. Ha még nem olvastad, ajánlom figyelmedbe a „Hogyan válasszak mosógépet?” című írásomat is. Ebben a megfelelő mosógép kiválasztásához találsz tippeket, tanácsokat.

Tetszett a cikk? Kedvelj minket facebook-on és értesülj elsőként legújabb híreinkről. ? –>Facebook oldalunk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Hozzászólás elküldése
Neved