5 népszerű elöltöltős mosógép 100 000 Ft alatt

A címben is szereplő 100 000 Ft alatti árkategóriában több tucat modell elérhető a magyar piacon. Mi alapján áll ebből össze a TOP5 népszerű elöltöltős mosógép tesztünk? Az eladási statisztikák, az elérhető vásárlói vélemények és a saját szakmai tapasztalatok együttesének eredményeként. Következzen hát 5 készülék, ami jó választás ebben a kategóriában.

Az elöltöltős mosógép teszt alanyai:

(A szárítógép típusára kattintva, a cikk automatikusan a kiválasztott terméket érintő részhez ugrik.)

Hirdetés


Beko WTE5411B0

Beko WTE5411B0 elöltöltős mosógép

Főbb tulajdonságok

A török gyártó belépő áras termékéről beszélünk. Első ránézésre árfekvéséhez mérten kifejezetten jól mutat a készüléken az „A++” energiaosztály piktogram. A keskeny, 44 cm mély kivitel is csábító lehet. Szembetűnő az induló ársávban egészen szokatlan nagy kijelző a kezelőszerv jobb oldalán. Ám amint jobban megnézzük, látjuk, hogy érzéki csalódással van csak dolgunk. A mosógépnek nincs digitális kijelzője, csak a Led-es megvilágítású működést jelző piktogramokat helyezték egy pofás ablak mögé. Az 5 kg kapacitás egy kis háztartás számára megfelelő lehet.

Az éves energiafogyasztás 148 kWh, ami egy normál pamut mosási programra kivetítve 0,65 kWh-t jelent. A Beko WTE5411B0 zajszintje mosás közben 60 dB, centrifugáláskor pedig 75 dB.

Extra funkciók + programok:

Van lehetőség a mosógép késleltetett indítására. A beállítástól számított 3,6,9 órával is kezdődhet a mosás. Automatikus víz vezérlő rendszer”- a behelyezett ruha mennyiségéhez és típusához igazítja a hozzáadott víz mennyiségét a készülék. Programok terén sem szűkölködünk összesen 15 opció közül válogathat a Beko WTE5411B0 újdonsült tulajdonosa.

Beko WTE5411B0 mosási programok

 • Pamut Eco 60″ és 40″ programok: ezekkel az energiatakerékos programokkal a pamut ruhák moshatók 40 c°, illetve 60 c°fokon
 • Pamut 60″ előmosás: az erősen szennyezett ruhák hosszú, magas intenzitású mosására
 • Pamut 20″, 40″, 90″ programok: Pamut textíliák 20-40-90 c°fokon történő mosására
 • Daily Express program: az enyhén szennyezett pamut ruhák gyors mosása 30 c°fokon, a program időtartama 28 perc
 • Műszálas 20″ és 40″ programok: a műszálas és kevert szálas ruhák 20, illetve 40 c°fokon való mosására
 • Gyapjú / kézi mosás program: Gépi mosásra alkalmas gyapjú és egyéb kényes ruházatok mosására
 • Ing program: Pamut, Szintetikus és vegyes anyagú ingek moshatóak együtt, 40 c°fokon
 • Felső ruházat program: Géppel mosható, tollal töltött kabátok, dzsekik és mellények mosására

Beko WTE5411B0 vélemények

A nagyobb kereskedők oldalain és az árösszehasonlító portálokon hagyott vásárlói véleményekből az rajzolódik ki, hogy a Beko keskeny mosógépének elégedettek az ár/érték arányával. Kiemelik az előnyös külsőt, az egyszerű kezelést és az alacsony energiafogyasztást. Negatívumként előkerül több véleményben, hogy a normál mosási programok elég hosszúak.

Hátrány: A végére maradt a mosógép gyenge pontja, a centrifuga. 800 fordulat/perc teljesítményével lemarad a készülék többi előnyös tulajdonsága mögött.

ElőnyHátrány
„A++” energiaosztályGyenge centrifuga
Impozáns megjelenésHosszú a pamut program (180 perc)

Gorenje WP60S3

Gorenje WP60S3 elöltöltős mosógép

Főbb tulajdonságok

Néhány éve még elképzelhetetlen volt, hogy 80 000 Ft környékén hozzájussunk egy 6 kg-os, „A+++” energiaosztályú mosógéphez. Ma ez már elérhető. Kiegészülve egy 1000 fordulat/perc teljesítményű centrifugával, alapvető paraméterei alapján a Gorenje WP60S3 ideális választásnak tűnik.
Méretek: Szélesség: 60 cm, Magasság: 85 cm, ez a sztenderd. A mélység 43 cm, ez ismételten keskeny kategória.

Az „A+++” energiaosztály 153 kWh éves energiafogyasztást takar, ami egy normál pamut ciklusra kivetítve 0,69 kWh. Ezen adatok alapján, a 6 kg-os kapacitáshoz viszonyítva azt mondhatjuk, hogy ez egy igazán energiatakarékos elöltöltős mosógép. A zajszint mosás közben 57, centrifuga közben pedig 74 dB

Külcsín: A Gorenje az előző években megszokott unalmas, szögletes formáit elhagyva, a 2018-ban piacra kerülő modelleknél már jobban odafigyelt a részletekre. Ennél a típusnál is szembetűnők az enyhén lekerekített szélek, a stílusos keskeny led kijelző és a mutatós forgatógomb középpen.

Programok, kiegészítő funkciók

Programok

16 programot kapunk, a 20’ perces gyorsprogram mellett az AllergyCare antiallergén programot fontos kiemelni, az érzékeny bőrűeknek ez fontos választási érv lehet.

 • Pamut program: Átlagosan vagy nagyon szennyezett, fehér vagy színes ruhák mosására szolgáló program. A hőfok külön állítható 20 és 90 c°fok között
 • Vegyes program: Műszálból és vegyes szálakból, vagy viszkózból készült, kényes ruhaneműk, valamint pamut ruhák mosására szolgáló program. A hőfok 30-40 c°fok között állítható.
 • Toll /felső ruházat program: ideális tollal töltött vagy bélelt párnák és dzsekik mosására.
 • Gyapjú program: a gépi mosásra alkalmas gyapjú textíliák kímélő mosására, 30 c° fokon
 • Kézi mosás: Kényes, len, selyem, gyapjú vagy viszkóz ruhák, függönyök mosására, amelyek jelölésük alapján kézzel moshatók.
 • Antiallergén program: Ez a mosási program olyan átlagosan vagy erősen szennyezett ruhák mosására szolgál, amelyek speciális kezelést igényelnek – ilyenek például az igen érzékeny bőrű emberek ruhái, vagy a bőrallergiától szenvedők ruhaneműi
 • Gyors program: Olyan ruhákhoz, amiket csak fel kell frissíteni. 20 perces program 30 c°fokon.
 • Centrifuga program: Csak kicentrifugázza a behelyezett ruhát

Kiegészítő (részprogramok):

 • Dobtisztítás program: Ez a program a dob tisztítására és a mosószermaradványok, valamint a baktériumok eltávolítására szolgál.
 • Öblítés program: Öblítésre, keményítésre vagy a kimosott ruhák impregnálására. Áztatásként is használható, hozzáadott öblítő nélkül.
 • Áztatás program: A program egy hideg áztatást és egy rövid centrifugázást tartalmaz.

Gorenje WP60S3 vélemények

Az interneten fellelhető vásárlói véleményekből szemezgettünk: Gyakran említett pozitívum a vizsgált elöltöltős mosógép kapcsán, hogy szépen mos. A ruhák frissen, kímélten kerülnek ki a készülékből. A programok közül a 20 perces gyors program hasznosságát emelték ki többen. Negatívumként a programóra, azaz a mosásból hátralévő idő visszajelzés hiánya merül fel legtöbb esetben.

Összegzés

A Gorenje WP60S3 egy kategóriájában kiemelkedő módon energiatakarékos elöltöltős mosógép A+++ energiaosztály besorolással. Megfelelő programválasztékkal rendelkezik és a zajszintjével is az erős középmezőnybe tartozik ebben a szegmensben. Ideális választás annak, akinek egy megbízható, kedvező árú készülékre van szüksége.

ElőnyHátrány
„A+++” energiaosztályA digitális kijelző hiánya. Hiányérzetet kelt, hogy a mosásból fennmaradó időt nem jelzi ki a mosógép.

Antiallergén program az érzékeny bőrűek számára

A készülékről további hasznos információkat találsz a felhasznlói kézikönyvben, ami a gyártó oldaláról letölthető: Gorenje.hu

Whirlpool FWF71253W

Whirlpool FWF71253W elöltöltős mosógép

Főbb tulajdonságok

A keskeny elöltöltős mosógépek után most bemutatunk egy teltkarcsúbb példányt. „A+++” energiaosztály, 7 kg ruhakapacitás, Digitális kijelző… Nem is kezdődik rosszul.
Méretek: 59,5 cm széles, 84,5 cm magas és 57,5 cm mély. A 7 kg ruhakapacitásnak bizony ára van, ez a mosógép már majdnem négyzet alapterületű, van helyigénye. Ezért cserébe egy 52 literes űrtartalmú dobot kapunk, amibe egy közepes méretű család szennyese is kényelmesen befér.

Ehhez párosul az 1200 fordulat/perc teljesítményű centrifuga, ami a textíliák többsége számára már több mint elég. Max. fordulatszámmal történő használat után 53%-os nedvességtartalma marad a ruhának, ez jó számnak számít. Viszont azt ne felejtsük el, hogy nem minden anyag kedveli az ilyen magas teljesítménnyel történő centrifugázást, illetve a fenti számokhoz egy mondhatni magas, 79 dB-es zajszint is párosul ennél a funkciónál.

Programok, kiegészítő funkciók

Programok: 14 programmal van felvértezve a Whirlpool WVF71253W, ezek közül a gyártó a „Colours 15°” funkciót emeli ki, mint különlegességet. Ezzel az opció 15°c fokon olyan hatékonyságot ér el, mintha 40°c fokos mosnánk a ruhát. Így egyrészt jobban kíméli a textíliát, másrészt energiát spórol.

 • Napi vegyes program: Enyhén szennyezett, vegyes textíliák napi mosására
 • Fehér program: világos ruhák kímélő mosására
 • Pamut és ECO-pamut programok
 • Sportruha program
 • Paplan program
 • farmer program
 • Műszálas program
 • Kézi mosás program
 • Gyapjú program
 • Színes 15°C-os mosási program
 • 30 perces gyorsprogram

Kijelző: A piktogramos megjelenítés mellett ezen a készüléken végre helyet kapott egy LED-es programóra is, aminek segítségével figyelemmel követhetjük az elindított mosásból hátra lévő időt.

Whirlpool FWF71253W vélemények

Az internetes áruházak oldalain és az árösszehasonlító portálokon számos vásárlói véleményt kapott már ez az elöltöltős mosógép. Végigolvasva őket, a legtöbbször pozitívumként a nagy (7 kg-os töltetsúllyal), az optimális programválasztékkal és a stílusos külsővel találkozhatunk. Negatívumként a magas zajszintet említik nagy teljesítményű centrifugázás esetén.

Összegzés

Ez a Whirlpool mosógép A+++ besorolással már minden fontos paraméterében erős. Egy közepes méretű család szennyesével könnyedén elbánik, megfelelő a programválasztéka, a centrifugája is nagy teljesítménnyel bír.

ElőnyHátrány
A+++ energiaosztályNincs benne 6. érzék opció
7 kg ruhakapacitás
1200 fordulat/perc centrifuga

Electrolux EW6S526W

Electrolux EW6S526W elöltöltős mosógép

Főbb tulajdonságok

6 kg kapacitású mosógép 38 cm mélységgel? Igen, ez nem elírás. Az Electrolux üdvöskéje kivételes módon ötvözi a helytakarékos kivitelt és az optimális ruha kapacitást. Ehhez még vegyük hozzá az „A+++” energiaosztályt és az Intelligens vezérlést. De ne szaladjunk előre, kezdjük az elején…

Az Electrolux elöltöltős mosógép A+++ besorolása 153 kWh éves fogyasztást takar, ami egy normál pamut töltetű mosásra kivetítve 0,69 kWh. A Zajszint mosásnál 58 dB, centrifuga használatánál 77 dB.


Méretek: Ahogy a bevezetőben is leírtam, a 85 cm magassághoz és 59,5 cm-es szélességhez egy hihetetlen alacsony 38 cm-es mélység társul ennél a készüléknél.

A centrifuga 1200 fordulat/perc teljesítménnyel dolgozik. A már említett digitális kijelző amellett, hogy a hátralevő időt kijelzi, a készülék programozását is lehetővé teszi.


Külcsín

Esztétikum szempontjából az Electrolux EW6S526W egy visszafogott teremtés. Nehéz eldönteni, hogy minimál stílusú vagy inkább kicsit ódivatú a kialakítása. A digitális kijelző formája és úgy általában véve az egész kezelőpanel szögletes, retro érzetet kelt. Ez természetesen lehet egy tudatos koncepció része, de a legtöbb gyártó jelenleg nem ezt a trendet követi.

Programok, kiegészítő funkciók

A gyártó által kiemelt funkciók:

 • Sensicare: az Electrolux szenzoros technológiája más gyártókéhoz hasonlóan a behelyezett ruhák szennyezettségéhez és mennyiségéhez igazítja a mosás intenzitását és időtartamát. Ezzel időt és energiát spórolva.
Electrolux SensiCare technológia
 • Mini program: az Electrolux EW6S526W gyors programja 20 perc kimossa az enyhén szennyezett ruhát

Programok

 • Pamut program: Fehér és színes, normál, erős és enyhe szennyezettségű pamut ruházatokhoz
 • Pamut ECO program: Pamut textíliák energiatakarékos mosásához
 • Szintetikus program: Műszálas és kevert szövetű ruhákhoz
 • Kényes ruha program: Lágy szövetből, mint az akrikból, viszkózból, poliészterből készült ruhákhoz
 • Gyapjú program: Gépi mosásra alkalmas pamut ruházatokhoz
 • Selyem program: Selyem és kevert szálas ruhákhoz
 • Paplan program: Műszálas pléd, takaró paplan mosására
 • Öblítő program
 • Farmer program
 • Függöny program
 • Frissítő program: Enyhén szennyezett ruhák számára, amik frissítésre szorulnak
 • Gyorsprogram: Kis mennyiségű enyhén szennyezett ruha gyors mosására
ElőnyHátrány
Kompakt méret, nagy kapacitásÓdivatú megjelenés
Intelligens vezérlés

LG F2J5WN4W

LG F2J5WN4W elöltöltős mosógép

Ezt a gépet már csak egy kis erőszakkal tudtuk betuszkolni az „5 népszerű mosógép 100 000 Ft alatt” listánkba, mert már a 100 000 Ft körüli szegmensben mozog. De mélyedjünk el a részletekben:
Méretek: Sztenderd 85 cm-es magasság, 60 cm szélesség illetve keskeny 45 cm-es mélység jellemzi bemutatónk tárgyát. Az e mellé társuló 6,5 kg-os ruha kapacitásnak köszönhetően egy kompakt, helygazdaságos készülékről beszélhetünk.


Külcsín

A szögletes és a lekerekített formák ízléses elegye jellemzi a mosógépet. Az ezüst színű ablakkeret egyedi éltörésével vonzza a tekintetet. A nem túl nagy, jól eltalált kezelőgomb is teljesen helyén van. Diszkréten, de jól láthatóan helyezték el a már védjeggyé vált 10 éves DirectDrive motor garancia matricát a jobb szélen, felette pedig a piktogram jelzésekkel bőségesen körülvett kis LED programórát látjuk.

Főbb tulajdonságok

Mit takar a vonzó külső? Első sorban egy „A+++”-os, energiatakarékos mosógépet a már előbb említett közvetlen meghajtású motorral. 1200 fordulat/perc teljesítményű centrifugát, Egy „6 Motion DD” nevű technológiát, ami gyártó leírása szerint annyit takar, hogy mosás közben 6 különböző módon képes a készülék mozgatni a dobot. Ez nekünk azért jó, mert ezzel hatékonyabb, kímélőbb és energiatakarékosabb mosást ér el az LG F2J5WN4W.

Programok, kiegészítő funkciók

Kényelmi funkciók: A mosógépen helyet kapott egy „ADD ITEM” megnevezésű gomb. Ennek segítségével közben is megállíthatjuk a készüléket és hozzáadhatunk a további (kimaradt) ruhadarabokat. NFC funkció: a készülék rendelkezik már egy kezdetleges SMART tulajdonsággal. Egy telefonos applikáció segítségével az okos telefonunkkal diagnosztizálhatjuk a mosógép esetleges problémáit, illetve további mosási programokat tölthetünk le.

Programok: A gép 14 programmal rendelkezik. A legáltalánosabbakon felül megtaláljuk a „Baby Care” baba programot, vagy speciális opciót a sport ruházatok számára.

Összességében az LG F2J5WN4W egy egészen jól összerakott mosógép, ami a hasznos tulajdonságai mellett tartalmaz egy-két hangzatos, de az átlag felhasználó számára felesleges pluszt is. Ennek a mosógépnek külön cikket is szenteltünk, az alább található linkre kattintva olvasható.

ElőnyHátrány
Vonzó külsőNFC – a gyakorlatban nem praktikus
6 Motion DD, ADD ITEM opció

Ez volt tehát az az 5 népszerű mosógép 100 000 Ft alatt, amit összehasonlító tesztünkben be szerettünk volna mutatni. A témában ajánljuk még a „Hogyan válasszak mosógépet?” című írást is, abban részletekbe menően körüljárjuk a mosógép kiválasztásának folyamatát.

Tetszett a cikk? Kedvelj minket facebook-on és értesülj elsőként legújabb híreinkről. ? –>Facebook oldalunk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Hozzászólás elküldése
Neved