LG F2J5WN4W elöltöltős mosógép bemutató teszt

Az LG keskeny elöltöltős készülékével, a F2J5WN4W -vel az 5 népszerű elöltöltős mosógép 100 000 Ft alatt című cikkünkben már foglalkoztunk. Az oka annak, hogy most külön cikket szentelünk neki: A kategóriájában páratlan felszereltséggel és speciális tulajdonságokkal rendelkezik, amit az előző írásban nem volt alkalmunk kellő részletességgel bemutatni, pedig ez a mosógép érdemes rá. Vágjunk is bele!

Az LG, mint mosógép gyártó: A koreai vállalat nagy dobása, anno 10 évvel ezelőtt a DirectDrive közvetlen meghajtású motor technológia volt. Ezzel sikerült megkerülhetetlen szereplővé válniuk a szórakoztató elektronika után a mosógépek piacán is. Az innovatív fejlesztés és annak hatásos marketingje a mai napig kitart, az F2j5WN4W is DirectDrive motorral és a hozzá tartozó 10 év motorgaranciával került forgalomba.

Külső

Az előző bejegyzésben már foglalkoztunk a mosógép külsejével, akkor ezeket írtuk: “a szögletes és a lekerekített formák ízléses elegye jellemzi a mosógépet. Az ezüst színű ablakkeret egyedi éltörésével vonzza a tekintetet. A nem túl nagy, jól eltalált kezelőgomb is teljesen helyén van. Diszkréten, de jól láthatóan helyezték el a már védjeggyé vált 10 éves DirectDrive motor garancia matricát a jobb szélen, felette pedig a piktogram jelzésekkel bőségesen körülvett kis LED programórát .”

Főbb jellemzők

Az LG F2J5WN4W egy 6,5 kg ruhakapacitással rendelkező keskeny mosógép, 45 cm mélységgel. “A+++” energiaosztály besorolásának köszönhetően éves 146 kWh fogyasztással rendelkezik, ez ciklusonként 0,66 kWh -t jelent. A centrifuga 1200 fordulat/perc teljesítményű.

Fontos kiemelni még a “6 motion” névre hallgató technológiát, ami 6 különböző dobmozgás elvégzésére teszi képessé a mosógépet. Ezek a különböző mozgások azt szolgálják, hogy ruha típustól és szennyezettségtől függően a lehető leghatékonyabb és kímélőbb mosási technikát kapjuk úgy, hogy az energiatakarékos is legyen.

Kezelőfelület

LG F2J5WN4W mosógép vezérlőpanel – Forrás: LG használati útmutató

A kezelőfelület rendkívül egyszerű és értelemszerű. A fenti képen 1-es számmal jelölve a be/ki kapcsoló gombot látjuk. A 2-essel jelölt Indít/megállít gombbal a kiválasztott programot indíthatjuk el, illetve ciklus közbeni megnyomásával szüneteltethetjük a mosást. A 3-as jelölés alatt a mosógép kijelző helyezkedik el. Ezen a mosásból fennmaradó időt követhetjük figyelemmel, továbbá világító piktogramok segítségével a különböző opciók és állapot jelzők segítenek eligazodni az aktív funkciókon. 4-es jelzéssel a a program választó gombot látjuk, ezzel szokott módon a kiválasztásra kerülő mosási programhoz kell tekernünk a gombot használat előtt. 5-ös jelölés: A hozzáadható plusz opciókat jelöli, mint az “intenzív” vagy az “időtakarékos” lehetőség.

Mosási programok, funkciók

ProgramLeírásHőmérséklet
PamutSzínes ruhák és közepesen szennyezett pamut ruhaneműk mosására.40 c°
Pamut +Színes ruhák és közepesen szennyezett pamut ruhaneműk magasabb hőmérsékleten történő mosására.60 c°
SzintetikusMosás után vasalást nem igénylő ingek és egyéb szintetikus textíliák mosására40 c°
MixVegyes program többféle ruhanemű együttes mosására.40 c°
BabaruhaErősen szennyezett babaruhák mosására.60 c°
HigiénikusHatékonyan eltávolítja a mosószermaradványokat az alsóneműkből, ágyneműkből, törölközőkből.60 c°
ÁgyneműNagyméretű textíliákhoz, mint ágyneműk, takarók, kanapéhuzatok.40 c°
Sport ruházatSportruházatok hatékony mosására.40 c°
CsendesSzínes és enyhén szennyezett fehér ruhaneműk csendes mosására.40 c°
Sötét programPamut vagy kevert szálakból készült sötét ruhaneműk mosására.20 c°
GyapjúGyapjú, kézzel mosható ruhaneműk, kényes, sérülékeny ruhák mosására20 c°
Gyors30 perces gyors program enyhén szennyezett színes ruhák gyors mosására.20 c°

További opciók

Ahogy arról a kezelőfelület áttekintésénél már érintettük, az LG F2J5WN4W számos további választható opcióval rendelkezik, amelyek segítségével a kiválasztott alap mosási programot az aktuális igényeink szerint kiegészíthetjük.

PreWash: Az erősen szennyezett ruhák esetén lehetőség van a előmosást végezni a kiválasztott program lefuttatása előtt, ez az opció ezt szolgálja.

DelayEnd: Az LG a késleltetett indítás opciót nevezi így. Szabadon választhatjuk meg, mennyi idővel szeretnénk a mosógép indítását késleltetni.

Intensive: Az opció bekapcsolása esetén a vele kompatibilis mosási program intenzitását növeli, az egészen makacs textíliák hatékony folteltávolításának érdékében.

Crease Care: “Gyűrődésgátló” opció, aminek segítségével elkerülheti ruhái összegyűrődését a mosás során.

Time Save: az “Időtakarékos” opció segítségével lerövidítheti a kiválasztott program időtartamát. Ez megnövekedett áram/víz/mosószer fogyasztást vonhat maga után.

SMART extrák

Az LG mosógépet az alapból választható számos választható mosási programon kívül lehetőséget kínál arra, hogy a SmartThinQ alkalmazásból további programokat töltsünk le a mosógépre. Ehhez szükség van egy NFC -vel rendelkező Androidos mobiltelefonra, amire letöltjük a fenti alkalmazást és regisztrálnunk kell a felületen a mosógépet. Az NFC segítségével ezután a telefonnal rá tudunk csatlakozni a mosógépre és megoszthatjuk a letöltött extra programot. A készülék egyszerre csupán 1 extra program tárolására alkalmas, ez lényegesen korlátozza a bővítési lehetőségeinket.

Smart Diagnosis: Abban az esetben, ha a mosógép működésében hibát észlelünk, lehetőségünk nyílik az LG ügyfélszolgálatának segítségével távolról beazonosítani a probléma forrását. Ez úgy történik, hogy miután felhívtuk az ügyfélszolgálatot és ők azt kérik, a vonalban lévő telefont oda kell helyezni az instrukcióik szerinti készenléti állapotba helyezett mosógéphez és a mikrofonon keresztül rögzített hangokon keresztül a mosógép továbbítja a szükséges adatokat. Azok alapján automatikusan diagnosztizálják a lehetséges hibát.

LG F2J5WN4W vélemények

Az árösszehasonlító oldalakon és a nagyobb kereskedők oldalain megtalálható vásárlói véleményeket átolvasva azt láthatjuk, hogy az LG ezen típusát választó vásárlók nagy többsége nem bánta meg a döntését, elégedettek a készülékkel. Pozitívumként említik a széles programválasztékot, a hatékony működést. Másik oldalról visszatérő negatívumként a hangos vízszivattyúzást említik több véleményben.

Összegzés

Az LG F2J5WN4WL nem véletlenül az egyik legnépszerűbb készülék az árkategóriájában. Mind külcsín, mind belbecs tekintetében tartalmas darab. Egy ilyen felszereltségű mosógép a 100 000 Ft körüli árcédulájával igazán vonzó ajánlat.

10 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Hol lehet beállítani az előmosást? Nincs ilyen kiírás PreWash. Egyébként a fenti képen sincs. Valamelyik szímbólummal?

  • Kedves Katalin! A kijelző bal alsó sarkában található gombbal aktiválható az opció. Nagy betűvel “Intensive” van a gombra írva, alá apró betűvel a PreWash. Az előmosás opció nem minden programhoz használható, a termék használati útmutatójában szerepel egy táblázat, ahol pontokkal jelölik, mely programoknál választhatja. Az útmutató a következő link-ről letölthető: https://www.lg.com/hu/tamogatas/termektamogatas/lg-F2J5WN4W

 2. Ma kaptam meg a Mosógépet! Nagyon szeretem könnyű kezelni a könyvében minden benne van. Halkan csendesen dolgozik. Remélem sokáig hű társam marad!?

 3. Segítséget szeretnék kérni.
  Véletlenül lezártam a mosógépet a gyerekzárral, és nem tudom hogyan kell feloldani.
  Köszönöm

  • Kedves Margó!
   A készülék kijelzője alatti piktogramok második sorában van egy mosolygó lakatot ábrázoló ikon. Ezt az érintőgombot addig tartsa lenyomva, amíg nem hall sípolást. Ezután feloldódik a gyerekzár. Ugyanezen a módon tudja ismét aktiválni a gyerekzárat a mosógépen.

 4. Meg szeretném kérdezni a 60 fokon történő mosás és a baby program legrövidebbre bállítható idejét. Mindenhol kerestem, de sehol nem találtam ilyen adatokat Van esetleg olyan táblázat, ahol a programok beállított hosszát meg tudom nézni? Köszönettel! Szabóné

 5. Véleményem szerint nagyon nem jó a programja. Állandóan előforduló hiba hogy hiába kapcsolom a Time Save gombot nem történik semmi, sőt 2.55 a mosási idő bármit csinálok. Csak mikor elindul akkor írja ki mennyi idő van hátra még,a használati utasításba és csak két program ideje van kiírva. Volt már más márkám de mindegyik kiírta. A programválasztó gomb ha éppen csak elfordítom akkor nem vált csak hangot ad,majd újabb fordítás akkor ugrik. Szóval zavaros egy program. Erősen hajlok hogy garanciába jelzem a hibát 3 hónapos a gép. nem igen fogok LG terméket venni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Hozzászólás elküldése
Neved