LG F2J5WN4W elöltöltős mosógép bemutató teszt

Az LG keskeny elöltöltős készülékével, a F2J5WN4W -vel az 5 népszerű elöltöltős mosógép 100 000 Ft alatt című cikkünkben már foglalkoztunk. Az oka annak, hogy most külön cikket szentelünk neki: A kategóriájában páratlan felszereltséggel és speciális tulajdonságokkal rendelkezik, amit az előző írásban nem volt alkalmunk kellő részletességgel bemutatni, pedig ez a mosógép érdemes rá. Vágjunk is bele!

Az LG, mint mosógép gyártó: A koreai vállalat nagy dobása, anno 10 évvel ezelőtt a DirectDrive közvetlen meghajtású motor technológia volt. Ezzel sikerült megkerülhetetlen szereplővé válniuk a szórakoztató elektronika után a mosógépek piacán is. Az innovatív fejlesztés és annak hatásos marketingje a mai napig kitart, az F2j5WN4W is DirectDrive motorral és a hozzá tartozó 10 év motorgaranciával került forgalomba.

Hirdetés

Külső

Az előző bejegyzésben már foglalkoztunk a mosógép külsejével, akkor ezeket írtuk: „a szögletes és a lekerekített formák ízléses elegye jellemzi a mosógépet. Az ezüst színű ablakkeret egyedi éltörésével vonzza a tekintetet. A nem túl nagy, jól eltalált kezelőgomb is teljesen helyén van. Diszkréten, de jól láthatóan helyezték el a már védjeggyé vált 10 éves DirectDrive motor garancia matricát a jobb szélen, felette pedig a piktogram jelzésekkel bőségesen körülvett kis LED programórát .”

Főbb jellemzők

Az LG F2J5WN4W egy 6,5 kg ruhakapacitással rendelkező keskeny mosógép, 45 cm mélységgel. „A+++” energiaosztály besorolásának köszönhetően éves 146 kWh fogyasztással rendelkezik, ez ciklusonként 0,66 kWh -t jelent. A centrifuga 1200 fordulat/perc teljesítményű.

Fontos kiemelni még a „6 motion” névre hallgató technológiát, ami 6 különböző dobmozgás elvégzésére teszi képessé a mosógépet. Ezek a különböző mozgások azt szolgálják, hogy ruha típustól és szennyezettségtől függően a lehető leghatékonyabb és kímélőbb mosási technikát kapjuk úgy, hogy az energiatakarékos is legyen.

Kezelőfelület

LG F2J5WN4W mosógép vezérlőpanel – Forrás: LG használati útmutató

A kezelőfelület rendkívül egyszerű és értelemszerű. A fenti képen 1-es számmal jelölve a be/ki kapcsoló gombot látjuk. A 2-essel jelölt Indít/megállít gombbal a kiválasztott programot indíthatjuk el, illetve ciklus közbeni megnyomásával szüneteltethetjük a mosást. A 3-as jelölés alatt a mosógép kijelző helyezkedik el. Ezen a mosásból fennmaradó időt követhetjük figyelemmel, továbbá világító piktogramok segítségével a különböző opciók és állapot jelzők segítenek eligazodni az aktív funkciókon. 4-es jelzéssel a a program választó gombot látjuk, ezzel szokott módon a kiválasztásra kerülő mosási programhoz kell tekernünk a gombot használat előtt. 5-ös jelölés: A hozzáadható plusz opciókat jelöli, mint az „intenzív” vagy az „időtakarékos” lehetőség.

Mosási programok, funkciók

ProgramLeírásHőmérséklet
PamutSzínes ruhák és közepesen szennyezett pamut ruhaneműk mosására.40 c°
Pamut +Színes ruhák és közepesen szennyezett pamut ruhaneműk magasabb hőmérsékleten történő mosására.60 c°
SzintetikusMosás után vasalást nem igénylő ingek és egyéb szintetikus textíliák mosására40 c°
MixVegyes program többféle ruhanemű együttes mosására.40 c°
BabaruhaErősen szennyezett babaruhák mosására.60 c°
HigiénikusHatékonyan eltávolítja a mosószermaradványokat az alsóneműkből, ágyneműkből, törölközőkből.60 c°
ÁgyneműNagyméretű textíliákhoz, mint ágyneműk, takarók, kanapéhuzatok.40 c°
Sport ruházatSportruházatok hatékony mosására.40 c°
CsendesSzínes és enyhén szennyezett fehér ruhaneműk csendes mosására.40 c°
Sötét programPamut vagy kevert szálakból készült sötét ruhaneműk mosására.20 c°
GyapjúGyapjú, kézzel mosható ruhaneműk, kényes, sérülékeny ruhák mosására20 c°
Gyors30 perces gyors program enyhén szennyezett színes ruhák gyors mosására.20 c°

További opciók

Ahogy arról a kezelőfelület áttekintésénél már érintettük, az LG F2J5WN4W számos további választható opcióval rendelkezik, amelyek segítségével a kiválasztott alap mosási programot az aktuális igényeink szerint kiegészíthetjük.

PreWash: Az erősen szennyezett ruhák esetén lehetőség van a előmosást végezni a kiválasztott program lefuttatása előtt, ez az opció ezt szolgálja.

DelayEnd: Az LG a késleltetett indítás opciót nevezi így. Szabadon választhatjuk meg, mennyi idővel szeretnénk a mosógép indítását késleltetni.

Intensive: Az opció bekapcsolása esetén a vele kompatibilis mosási program intenzitását növeli, az egészen makacs textíliák hatékony folteltávolításának érdékében.

Crease Care: „Gyűrődésgátló” opció, aminek segítségével elkerülheti ruhái összegyűrődését a mosás során.

Time Save: az „Időtakarékos” opció segítségével lerövidítheti a kiválasztott program időtartamát. Ez megnövekedett áram/víz/mosószer fogyasztást vonhat maga után.

SMART extrák

Az LG mosógépet az alapból választható számos választható mosási programon kívül lehetőséget kínál arra, hogy a SmartThinQ alkalmazásból további programokat töltsünk le a mosógépre. Ehhez szükség van egy NFC -vel rendelkező Androidos mobiltelefonra, amire letöltjük a fenti alkalmazást és regisztrálnunk kell a felületen a mosógépet. Az NFC segítségével ezután a telefonnal rá tudunk csatlakozni a mosógépre és megoszthatjuk a letöltött extra programot. A készülék egyszerre csupán 1 extra program tárolására alkalmas, ez lényegesen korlátozza a bővítési lehetőségeinket.

Smart Diagnosis: Abban az esetben, ha a mosógép működésében hibát észlelünk, lehetőségünk nyílik az LG ügyfélszolgálatának segítségével távolról beazonosítani a probléma forrását. Ez úgy történik, hogy miután felhívtuk az ügyfélszolgálatot és ők azt kérik, a vonalban lévő telefont oda kell helyezni az instrukcióik szerinti készenléti állapotba helyezett mosógéphez és a mikrofonon keresztül rögzített hangokon keresztül a mosógép továbbítja a szükséges adatokat. Azok alapján automatikusan diagnosztizálják a lehetséges hibát.

LG F2J5WN4W vélemények

Az árösszehasonlító oldalakon és a nagyobb kereskedők oldalain megtalálható vásárlói véleményeket átolvasva azt láthatjuk, hogy az LG ezen típusát választó vásárlók nagy többsége nem bánta meg a döntését, elégedettek a készülékkel. Pozitívumként említik a széles programválasztékot, a hatékony működést. Másik oldalról visszatérő negatívumként a hangos vízszivattyúzást említik több véleményben.

Összegzés

Az LG F2J5WN4WL nem véletlenül az egyik legnépszerűbb készülék az árkategóriájában. Mind külcsín, mind belbecs tekintetében tartalmas darab. Egy ilyen felszereltségű mosógép a 100 000 Ft körüli árcédulájával igazán vonzó ajánlat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Hozzászólás elküldése
Neved