Általánosan felmerülő probléma az okos otthonok kapcsán, hogy a nagy világmárkák smart háztartási készülékei és szórakoztató elektronikai cikkei korlátozottan, vagy egyáltalán nem integrálhatóak a legnépszerűbb rendszerekbe, így a Google Home-ba és az Amazon Alexa-ba.

Az LG mostani bejelentése ezen a területen ígér áttörést. A söuli központ által nyilvánosságra hozott tervek szerint az idei évben közel két tucat országban kezdik el komolyabban forgalmazni a Google és Amazon okos otthonokkal is kompatibilis, hangvezérléssel működtethető készülékeiket.

Hirdetés

Milyen okos készülékekről is beszélünk?

A klíma hőfok beállítása az LG hangvezérlés segítségével

Az LG smart háztartási készülékei között megtalálhatóak a mosógépek, hűtőszekrények, mosogatógépek, szárítógépek, sütők, porszívók, klímák. Az LG hangvezérlés segítségével a felhasználó kényelmesen vezérelheti készülékét. Ezáltal figyelemmel követheti működésüket csupán hanggal történő lekérdezéssel. Egy utasítás és a készülék csatlakozik a Google Home vagy az Amazon Alexa rendszeréhez és azon keresztül eléri az LG Smart készülékek speciális funkcióit. Így ellenőrizheti a mosógép mosási ciklusából még fennmaradó időt, módosíthatja a split klíma hőmérsékleti beállítását és megtudhatja, hogy elkészült-e a vacsora a sütőben anélkül, hogy akár a helyiségben tartózkodna. Hiszen az egész hangvezérléssel történik.

Az LG hangvezérlés támogatása jelenleg az Amerikai Egyesült Államokban, Németországban, az Egyesült Királyságban, Koreában, Kanadában és Ausztráliában érhető el. Ezen felül tervezik bevezetni a fent említett 21 még meg nem nevezett országban. Nagy valószínűséggel Magyarország ezen a körön még nem lesz részese a bevezetésnek. De külső szemlélőként is izgalmas látni az okos otthonok ilyen látványos és gyors fejlődését, terjedését. Olyan újdonságokkal, fejlesztésekkel találjuk magunkat szemben nap mint nap, amilyeneket néhány évtizeddel ezelőtt csak tudományos fantasztikumként kezeltünk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Hozzászólás elküldése
Neved