Samsung WW70K44305W AddWash mosógép bemutató teszt

Ezúttal a Samsung mosógép kínálat egyik zászlóshajóját szemeltük ki, a WW70K44305W/LE típus személyében. Ez egy igen keresett modell a 120-130 000 Ft-os kategóriában, a már jól bevált dél-koreai receptnek köszönhetően: Végy egy optimális paraméterekkel rendelkező készüléket, adj hozzá legalább egy saját szabadalmat és az egészet öntsd le egy jó nagy adag marketinggel. Persze, ha az egész ilyen egyszerű lenne, mint itt leírva, akkor mindenki ezt csinálná. Most megnézzük közelebbről a Samsung mosógépét.

Külső, méretek

A Samsung WW70K44305W/LE külsőségekben követi napjaink trendjeit. Egy elöltöltős mosógép úgy általában nem sok mozgásteret ad a tervezők számára, de a lehetőségeikből ennél a modellnél is elmondható, hogy kihozták amit tudtak. A programválasztó tekerőgomb a fehér készüléktesttől elütő sötét színt kapott. Mellette a nagy kijelző ablak mögé rejtett led piktogramok és a kis digitális kijelző is vonzzák a tekintetet. A fő látnivalót mégsem ezek szolgáltatják, hanem a sötétkék keretű ablakon található plusz valami, az addwash ablak.

A méretek átlagosak: A 85 cm-es készülékmagassághoz 60 cm-es szélesség és 55 cm-es mélység társul, ami egy 7 kg-os kapacitású mosógépnél általános.

Főbb jellemzők

A Samsung WW70K44305W, ahogy már érintettük, 7 kg ruhakapacitással rendelkezik. A centrifuga teljesítménye 1400 ford/perc. Az energiaosztály besorolása pedig “A+++“, ami 157 kwh éves fogyasztást takar. Használatonként ez 0,71 kWh -t jelent, a mérésnél referenciaként használt pamut program esetén.

Digital Inverter motor

Samsung Digital Inverter Motor

Más gyártókhoz hasonlóan, a Samsung is előszeretettel épít inverter motort a készülékeibe. Ez a klasszikus motorhoz képest annyiban más, hogy nincs benne szénkefe, ami mivel kopó alkatrész, a mosógépet hajtó szerkezet meghibásodásának egyik leggyakoribb forrása. Ezzel egy hibaforrás kiküszöbölve. További előnye a technológiának, hogy halkabb és energiatakarékosabb működést tesz lehetővé. Sok más gyártóhoz hasonlóan, a Digital Inverter Motor-ra a Samsung 10 év garanciát vállal.

AddWash

Samsung AddWash

A Samsung WW70K44305W legkiemelkedőbb különlegessége az AddWash opció. Ez arra az esetre nyújt megoldást, amikor a program elindítását követően derül ki számunkra, hogy kifelejtettünk egy ruhadarabot, amit szerettünk volna kimosni. A mosógép ajtaján elhelyezett plusz ajtón keresztül az AddWash mosógépeknél lehetőségünk van a már folyamatban lévő mosáshoz is hozzátenni ruhát úgy, hogy az semmilyen módon nem befolyásolja a program lefutását. Mivel a mosás bármelyik szakaszában élhetünk az AddWash adta lehetőséggel, ezért akkor is hasznunkra válhat ez az opció, ha ráadás öblítőt szeretnénk a mosáshoz tenni.

Samsung AddWash ajtó méretei

Az ajtó függőlegesen 19 cm -es, vízszintesen pedig 25 cm-es átmérőjének köszönhetően nagyobb ruhadarabok is hozzáadhatóak utólag a mosáshoz. Akár egy nadrág vagy egy törölköző.

Kezelőfelület

A kezelőpanel felosztása (a képen számokkal jelölve) :

 • 01 – Programválasztó – a tekerőgomb elfordításával tudjuk kiválasztani a kívánt mosási programot
 • 02 – Kijelző – a futó program adatainak kijelzése, mint hátralévő idő, illetve hiba üzenet
 • 03 – Hőmérséklet – a programhoz tartozó hőmérséklet beállítását szolgáló gomb
 • 04 – Centrifuga – a programhoz tartozó fordulatszám beállítása
 • 05 – Opció – választhatunk az Intenzív, a Előmosás, és a Öblítés+ opciók közül
 • 06 – Késleltetett indítás – A késleltetett indítás aktiválható és ideje beállítható ezzel a gombbal.
 • 07 – Áztatás – Ki/Be kapcsolhatjuk az áztatás funkciót
 • 08 – Ki/Bekapcsolás
 • 09 – Indít/Megállít

A mosógép kezelése egyszerű és praktikus. A bekapcsolást követően odatekerjük a kiválasztott programhoz a választó tekerőgombot. Ezután ha a program alapbeállításain szeretnénk módosítani (pl.: centrifuga fordulatszám, mosási hőmérséklet ) Azt megtesszük a megfelelő gombbal. Ezután az indít gombbal elindítjuk a mosást.

Mosási programok, funkciók

Mosási programok terén sincs szégyellnivalója a Samsung elöltöltős mosógépének. Az alapvető lehetőségeken felül találunk babaruhákra, sport ruházatokra, vagy gyapjú textíliákra specializált lehetőségeket is a választékában.

Program neveLeírásMax. töltet
Cotton (Pamut) Pamut ruhadarabok, ágyneműk, terítők, alsóneműk, törülközők, ingek. A mosógép a töltetnek megfelelően automatikusan beállítja a mosás időtartamát és az öblítések számát. Max
Eco Pamut Alacsonyabb áramfogyasztású, optimalizált teljesítményt nyújtó program pamutszövetek, ágyneműk, terítők, alsóneműk, törölközők és ingek mosásához. Energiatakarékossági célokból az aktuális mosási hőmérséklet a megadottnál alacsonyabb lehet. Max
Műszálas Poliészterből (diolén, trevira), poliamidból (perlon, nylon) és hasonló anyagokból készült blúzok és ingek mosásához. 4 kg
SPIN (CENTRIFUGA) Egy további centrifugálási művelet révén hatékonyan távolítja el a nedvességet a ruhákból.
RINSE+SPIN (ÖBLÍTÉS+CENTRIFUGA) A mosógép a textilöblítő alkalmazását követően egy további öblítési műveletet végez.
ECO DRUM CLEAN (GAZDASÁGOS DOBTISZTÍTÁS) A piszok és baktériumok eltávolításával tisztítja a dobot. • Végezze el 40 mosásonként, mosószer és fehérítő hozzáadása nélkül. • Kizárólag üres dob mellett alkalmazható. • A dob tisztításához ne használjon tisztítószereket.
15′ QUICK WASH (15′ GYORSMOSÁS) Max. 2,0 kg-nyi, enyhén szennyezett ruhához, amelyekre sürgősen szükség van 2 kg
DAILY WASH (NAPI MOSÁS) Naponta használatos ruhadarabok, például alsónemű és ingek mosására alkalmas program 4 kg
WOOL (GYAPJÚ) Gépben mosható gyapjúruhákhoz. A töltet nem haladhatja meg a 2,0 kg-t. • A WOOL (GYAPJÚ) program finom keverő és áztató műveleteket tartalmaz, így a gyapjúszálak nem mennek össze és nem deformálódnak el. • Természetes mosószer használata javasolt 2 kg
BABY CARE (BABARUHA) Az esetlegesen a ruhán maradó mosószer hatékony eltávolítása érdekében magas hőfokon és extra öblítések alkalmazásával végzett mosás. 4 kg
SPORTS WEAR (SPORTRUHÁZAT) Edzőruhák, például sporttrikók, tréningnadrágok, pólók/topok és egyéb tréningruhák mosásához való program. 2,5 kg
DARK GARMENT (SÖTÉT RUHÁZAT) A program további öblítéseket és alacsonyabb centrifugafordulatszámot használ, így kedvenc sötét színű ruhái kímélő mosásban és alapos öblítésben részesülnek. 4 kg

A fenti programtáblázatban szereplő programok további opciókkal bővíthetőek.

 • Intenzív – Az erősen szennyezett ruhadarabokhoz. A programok hosszabb ideig tartanak, mint normál esetben.
 • Előmosás – Előzetes mosási ciklust iktat be a fő mosási program elé.
 • Öblítés – A gomb megnyomásával öblítési ciklusokat adhat hozzá a kiválasztott programhoz.

SMART Check

A Samsung WW70K44305W mosógépet ellátták egy okos diagnózis funkcióval is. Ez annyit tesz, hogy létezik egy “Samsung Smart Washer” nevű alkalmazás. Ezt a telefonunkra letöltjük. Ezután ha valami működési problémát észlelünk a mosógépnél, bekapcsoljuk a készüléken a “Smart Check” üzemmódot. A gép elvégez egy öndiagnosztikai folyamatot. Ennek a végén, amennyiben tapasztalt valami rendellenességet az működésben, hibakód jelenik meg a kijelzőn. Ezt a kódot a telefonunk kamerájával beolvassuk és a Smart Washer alkalmazás részletesen leírja a problémát és lehetséges megoldásokat javasol.

Samsung WW70K44305W/LE vélemények

Az interneten található vásárlói véleményeket olvasva, sok egymástól eltérő tapasztalatot olvashatunk. Pozitívumként gyakran szóba kerül az 1400 fordulat/perc teljesítményű centrifuga, ami a vélemények szerint hatékonyan szabadítja meg a kimosott ruhákat a nedvességtől. Továbbá sokan dícsérik az AddWash adta lehetőséget, hogy a mosás közben is hozzá lehet adni további ruhadarabokat. Negatívumként többször előkerül a 30 c° fokos gyári program hiánya.

Összegzés

Adott egy 7 kg ruhakapacitású mosógép, ami már egy 4-5 fős család szennyesével is kényelmesen megbírkózik. Az 1400 fordulat/perc teljesítményű centrifugának köszönhetően a túl nedvesen maradt ruha sem lehet vele gyakori probléma. Az “A+++” energiaosztály besorolás is igen hívogató és az inverter motor sem elhanyagolható eladási érv a Samsung mosogópénél. Az igazsághoz viszont az is hozzátartozik, hogy a fenti paraméterekkel rendelkező mosógépet már 120-130 000 Ft alatt is találunk. Ami mégis ide árazza a WW70K44305W-t, az az AddWash funkció, ami sokaknak valóban nagyon hasznos segítség lehet a mindennapokban. Így hát ez a mosógép azoknak éri meg igazán, akik amellett, hogy egy erős készüléket szeretnének, ki tudják használni az AddWash adta előnyöket.

A mosógép felhasználói kézikönyve további hasznos információkkal a Samsung.com oldaláról letölthető.

https://s-vektor.hu/mosogep-vasarlas-a-penztartol-az-elso-hasznalatig/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Hozzászólás elküldése
Neved