Egy étteremben ülve, a vaskos étlapot nézegetve, sokan hajlamosak vagyunk elbizonytalanodni, hogy melyik ételt is válasszuk a számos lehetőség közül. Ugyanebbe a helyzetbe kerülhetünk szárítógép vásárláskor. Hiszen annyi márka és annyi különböző típus létezik és noha külsőre majdnem megegyeznek, mégis néha sok tízezer forint különbség is lehet két készülék között. Hőszivattyús szárítógép teszt jelige alatt most arra vállalkozunk, hogy bemutassunk 8 közkedvelt, de különböző árkategóriába tartozó készüléket közelebbről. Kiegészítés: A cikk eredeti publikálásának időpontjában, úgy tűnt hogy a kondenzációs szárítógépek teljesen eltűnnek a piacról, helyüket teljesen átveszik hőszivattyús testvéreik. Azonban az elmúlt 1-2 évben sok olyan változás történt a világban, ami hatással volt a szárítógépek árazására és gyártására is. Ennek folyományaként a kondenzációs szárítógépek visszatértek a gyártók kínálatába és így mi is belevettünk néhány típust a lenti tesztünkbe.

A hőszivattyús szárítógép teszt alanyai:

(A szárítógép típusára kattintva, a cikk automatikusan a kiválasztott terméket érintő részhez ugrik.)

Hirdetés

Egy kis kitérő a teszt előtt…

A hőszivattús szárítógépek áraiban egészen nagy különbségeket tapasztalhatunk. Az induló modellek 100 ezer forint feletti ártól elérhetőek, míg egy magasabb kategóriás termék akár többszörösébe is kerülhet ennek. Gyakran felmerülő kérdés, hogy mit kapunk az árkülönbözetért? Érdemes-e egy komolyabb készülékre beruháznunk? A kérdés megválaszolásában segítséget nyújthat a „Mi alapján válasszunk szárítógépet” című korábbi írásunk, illetve a mostani tesztünk.

…Most pedig jöjjön a hőszivattyús szárítógép teszt!

Candy CSO C9DG-S

Candy CSO C9DG-S kondenzációs szárítógép

Egy induló árkategóriában mozgó készülékkel kezdünk a Candy CSO C9DG-S személyében. Ez a klasszikusan az olasz gyártóra jellemző külső stílusjegyeket hordozó szárítógép, a paraméterei alapján egy egészen ígéretes kondenzációs modell. Most egy kicsit jobban megnézzük magunknak.

Főbb jellemzők

9 kg ruhakapacitással, „B” energiaosztály besorolással rendelkezik a Candy gépe. Ez 617 kWh éves fogyasztást jelent, ami egy teljes töltettel történő szárítás esetén 5,2 kWh fogyasztásnak felel meg. Ha csak féltöltettel indítjuk el, ez az érték akár közel felére is csökkenhet. A zajszint 67 dB.

A méretei: 60 cm széles, 85 cm magas és 60 cm mély. Ezek átlagos szárítógép méretek 9 kg kapacitásnál.

Kezelés

A CSO C9DG-S esetében a kezelőfelület elrendezése a szokványostól eltérően alakul. A kijelző középre került, a programválasztó tekerőgomb pedig a jobb oldalra. Ez jellemzően fordítva szokott lenni. A kijelző alatt a kiegészítő funkciókat szabályzó gombok, jobbra mellettük pedig az Indít/megállít gomb helyezkedik el.

Kiemelendő különlegessége még a készüléknek, hogy a vízgyűjtő tartály nem külön fiókot kapott, hanem a szárítógép ajtajára tették. Ezt a gyártó EASY CASE fantázianévvel illeti.

A kezelés egyébként egyszerű, a programválasztó tekerőgombbal kiválasztjuk a használandó programot, a kijelző alatti gombokkal beállítjuk a hozzárendelni kíván kiegészítő funkciókat, majd elindítjuk a készüléket az Indít/megállít gombbal.

Programok, kiegészítő funkciók

A CSO C9DG-S hőszivattyús szárítógép nem köt kompromisszumokat a szárítási programok terén. A normál pamut és szintetikus programokon felül a legtöbb más ruhatípushoz is találunk megfelelő lehetőséget a választékban.

 • Van vegyes program a különböző textíliák, például pamut, vászon, kevertszálas és szintetikus anyagok együttes szárításához
 • Külön program ingeknek, pólóknak
 • Sötét ruha program
 • Gyrekruha program a gyerekruhák higiénikus szárításához
 • Farmer program
 • Gyapjú program a gépi szárításra alkalmas gyapjú textíliák számára
 • Sport program a fintesz és sportruházatok számára
 • Antiallergén program, amely elősegíti az allergiát okozó anyagok, például a poratkák, az állatszőr, a pollenek és a mosópormaradványok csökkentését
 • Frissítő program, a régen hordott tiszta ruhák felfrissítésére

Gyors programból 3-at is találunk, 30-45-59 perc hosszúságúakat.

 • ECO 30′ – Időzített gyors program kis töltethez, amely maximális idő- és energiatakarékosságot biztosít.
 • NAPI 45′ – Időzített gyors program mindennapi ruhaneműkhöz.
 • NAPI TÖKÉLETES 59′ – Gyors program közepes töltethez, amely a legjobb szárítási teljesítménnyel szolgál.

Kiegészítő funkciók

 • Késleltetett indítás: Lehetővé teszi a program megkezdésének 1 órás időközökkel történő késleltetését 1 és 24 óra között.
 • Szárítási szint kiválasztása: Kiválaszthatjuk, hogy mennyire szárítsa meg a gép a behelyezett ruhát. 4 szint közül választhatunk: Vasalásra kész (Kissé nedvesen hagyja a ruhát a vasalás megkönnyítése érdekében), Vállfára akasztásra alkalmas szárazság (Aruha vállfára akasztható), Szekrényszáraz (A ruha azonnal szekrénybe tehető), Extra száraz (tökéletesen száraz ruha, teljes adaghoz ideális). A 4 szárazsági szint nem minden programnál választható.
 • Smart Touch funkció: A Candy CSO C9A2DE-S rendelkezik Smart funkcióval. WIFI-n keresztül csatlakoztathatjuk a telefonunkat és a letölthető applikációnk keresztül távvezérelhetjük a készüléket illetve hasznos diagnosztikai funkciókat is elérünk rajta.

Candy CSO C9DG-S vélemények

Az online áruházakban és az árösszehasonlító oldalakon hagyott vásárlói véleményekben a legtöbbször visszatérő pozitívum a gép kapcsán az, hogy a vásárlók elégedettek az ár/érték arányával. Negatívumként az időnként hangos működés kerül többször elő a véleményekben.

Összegzés

A hőszivattyús szárítógép teszt első résztvevője irónikus módon most egy kondenzációs készülék. A Candy CSO C9DG-S a középre helyezett kijelzőjével, az ajtóba szerelt vízgyűjtő tartályával egy színfolt a szárítógépek palettáján. A 9 kg-os ruhakapacitás nagyobb háztartásoknál fontos választási érv lehet , akár magasabb árkategóriában is megállná ezzel a helyét. Ideális választás lehet annak, aki hőszivattyús szárítógépet szeretne és vonzza a kategóriához mérten kedvező ár.

További hasznos információkat találsz a termékről a felhasználói útmutatóban, amit a forgalmazó oldaláról tudsz letölteni: Candy.hu

BEKO DF-7111 PAW

Beko DF-7111 PAW kondenzációs szárítógép

Egy igen jó ár/érték arányú, 7 kg ruhakapacitású készülékkel folytatjuk.

Főbb jellemzők

A BEKO DF-7111 PAW egy 7 kg kapacitással, B energiaosztály besorolással rendelkező modell. Az éves fogyasztása 504 kWh. Egy teljes töltetű pamut programnál ez 4,21 kWh-t, féltöltettel történő használat esetén 2,31 kWh-t energiafelhasználást jelent. Egy sztenderd pamut szárítási program 120 percig tart vele. A zajszintje 65 dB.

Teljesen átlagos méretekkel rendelkezik: 59,7 cm széles, 84,6 cm magas és 56,8 cm mély.

Beko DF-7111 PAW energiacímke

Kiemelt tulajdonságok

AquaWave rendszer – A szárítógép dobjának speciális felülete hullámszerű mozgásra késztetik a ruhákat, ezzel kímélve azokat és a szárítás teljesítményét javítva.

Kényelmes kondenzvíz eltávolítás – Ez a szárítógép ráköthető a szennyvízhálózatra, így a víztartály kiürítése nélkül, automatikus vízleeresztéssel is használhatjuk a gépet.

Kezelés

Beko DF-7111 PAW kezelőpanel

A kezelőpanel bal oldalán elhelyezett programválasztó tekerőgombbal tudjuk kiválasztani a használni kívánt programot. Jobb oldalon találjuk a piktogramos LED kijelzőt. A kijelző alján húzódnak meg a hangjelzés és időtartam beállító gombok, illetve a Indító/megállító gomb.

A kezelés tehát egyszerű. A szárítógép bekapcsolását követően a tekerőgombot a választott programra tekerjük. Ha szeretnénk további opciót hozzáadni a ciklushoz, azt a kijelző alatti gombokkal tehetjük meg, majd az indító gombbal elindítjuk a szárítást.

Programok, kiegészítő funkciók

16 választható programjával a Beko DPS7405 G B5 a legtöbb lehetséges igényt lefedi. A különböző szárazsági szintű pamut és szintetikus programokon felül gondoltak a finom textíliákra, ingekre, sport ruházatokra, baba ruhákra és a vegyes összetételű ruhákra is. Ezek mind kaptak külön programot. Továbbá egy szellőztető szárítási program segítségével a régóta szekrényben álló, de egyébként tiszta ruháinkat is felfrissíthetjük.

Kiegészítő funkciókkal is el van látva ez a hőszivattyús szárítógép.

 • Van lehetőségünk késleltetett indításra
 • Gyerekzár aktiválására

Beko DF-7111 PAW vélemények

Az árösszehasonlító oldalakon és a legnépszerűbb internetes kereskedők oldalain olvasható vásárlói vélemények alapján a többség elégedett azzal, hogy ezt a Beko szárítógépet választotta. Pozitívumként a kedvező ára olvasható, negatívumként a magasnak talált zajszintet említi egy vásárló.

Összegzés

A Beko DF-7111 PAW egy 7 kg-os, B energiaosztályos szárítógép széles programválasztékkal. Ideális választás lehet azoknak, akik igénylik a minőségi szárítást és a kedvezőbb árfekvésért hajlandóak lemondani a klasszikus nagy márkanevekről, egy egyébként hasonlóan jó minőségű gépért.

További hasznos információkat találsz a termékről a felhasználói útmutatóban, amit a gyártó oldaláról tudsz letölteni: Beko.hu

Gorenje DP7B

Gorenje DP7B kondenzációs szárítógép

A „B” energiaosztály mellé 7 kg ruhakapacitás párosul ebben a kondenzációs készülékben, mindezt az úgymond belépő árkategóriában kínálja.

Főbb jellemzők:

Az „B” besoroláson és 7 kg ruhatöltethez 504 kWh éves fogyasztás párosul a DP7B szárítógép esetében. Egy teljes töltetes pamut szárítás 4,25 kWh fogyasztással, míg egy féltöltetes 2,45 kWh-val jár. A zajszint 65 dB.

Gorenje DP7B energiacímke

Méretek: A szélessége 60 cm, a magasság 85 cm, a mélység pedig 62,5 cm.

Kiemelt tulajdonságok:

Egyszerű kezelés: A kívánt program 3 gombnyomással elindítható (Bekapcsolás, program választás, Start). Ha extra opciót szeretnénk hozzáadni a szárításhoz, az természetesen a 3 lépésen felül kerül hozzáadásra. Ez nem feltétlenül egyedi erénye a Gorenjének, más gyártók is törekszenek a minél egyszerűbb és gyorsabb kezelőfelületek használatára.

TwinAir funkció: Kétirányú levegő befúvási rendszer, ami a nagyobb szárítógépbe helyezett ruhadarabok egyenletes száradását segíti elő.

AirRefresh funkció: Ez egy 30 perces frissítő funkció, ami a ruhák gyors felfrissítését, szagtalanítását szolgálja.

Kezelés

A Gorenje DE82/G hőszivattyús szárítógép kezelőfelülete
Gorenje DP7B szárítógép kezelőfelület

A Gorenje DP7B kezelőfelülete a front panel közepére koncentrálódik. Itt látjuk középpen a programválasztó gombot, bal oldalán a Be/Kikapcsoló gombot. Jobb oldalt Pedig az Indít/Megállít gombot. A jobb oldalra elhelyezett kijelző alján pedig az extra opciók érintőgombjait találjuk. Többek között a gyerekzárét, a késleltetés vagy a gyűrődésmentes opciókét.

A vezérlés a már fentebb leírt 3 gombnyomásos módszerrel történik. Bekapcsolás, program kiválasztása a tekerőgombbal, (ha további opciót szeretnénk hozzáadni, annak beállítása), majd Start gomb megnyomása.

Programok

A Gorenje szárítógépe 16 programot tartalmaz. Ezek a Vegyes anyagú ruha szárítása, Baba program, Vegyes anyagú ruha vasalószáraz szárítása, AirRefresh levegőztető program, Ágynemű program, Időzítés 30 percre, Pamut szekrényszáraz szárítási szint, Pamut normál szárítási szint, Ing program, Időzítés 90 percre, Sport program, Időzítés 60 percre, Pamut vasalószáraz szárítási szint, Szintetikus / vegyes, Gyapjú program, Fehérnemű program.

Gorenje DP7B vélemények

Az árösszehasonlító oldalakon olvasható vásárlói vélemények egyöntetűen pozitív képet festenek a gépről. A legtöbb esetben a gyűrődésmentes szárítást emelik ki pozitívumként, egyes vásárlók a programóra hiányát viszont negatívumként említik.

Electrolux EW6C527P

Electrolux EW6C527P szárítógép


A hőszivattyús szárítógép teszt következő résztvevője egy 7 kg-os kondenzációs szárító az Electrolux EW6C527P személyében.

Főbb jellemzők

Ahogy a beveztőben is szerepelt, ez a hőszivattyús szárítógép 7 kg pamut kapacitással és „B” energiaosztály besorolással rendelkezik. Ez 504 kWh éves fogyasztást jelent az energiacímke szerint, ez közel megegyező az előzőekben bemutatott modellek adataival. Teljes töltetű normál pamut program használata esetén 4,23 kWh, féltöltetnél pedig 2,29 kWh körüli értékkel fogyasztással számolhatunk. A Zajszint 66 dB.

Méretben sincs nagy meglepetés. A szélesség 59,6 cm, a magasság 85 cm, míg a mélység 57 cm.

Kiemelt tulajdonságok

Az Electrolux-nak is van néhány húzó szabadalma, amik habár előfordulnak más gyártóknál is más néven, de vitathatatlanul hozzáadnak a szárítógép értékéhez. Ennél a modellnél a SensiCare-t emelnénk ki:

SensiCare: Minden töltetnél a nedvességtartalomhoz állítja a szárítás időtartamát. Azaz, ha nedvesebb ruhát teszünk be, akkor tovább, ha szárazabb, akkor rövidebb ideig is tarthat a szárítás. Mindig addig, ameddig szükséges.

Megfordítható és állítható ajtó: Az EW6C527P ajtajának nyílási iránya megfordítható ezen felül 4 különböző nyílási szögben is beállítható.

Kezelés

Az Electrolux kondenzációs szárítógépe a bal oldalon elhelyezett programválasztó tekerőgomb mellé kapott egy Kis LED kijelzőt programórával, köré pedig a többi opció választó gombot helyezték el. A fenti ábrán számokkal jelölt gombok a következő feladatok ellátásáért felelősek:

 1. Programválasztó gomb
 2. LED kijelző
 3. Szárítási idő beállítása
 4. Késleltetett indítás beállítása
 5. Indít/Megállít gomb
 6. Gyűrődésmentesítés opció gomb
 7. Kímélő opció gomb
 8. Figyelmeztető jelzés (szűrő takarítására, víz leeresztésére és hűtőegység ellenőrzésének szükségességére figyelmeztet)
 9. Be/Kikapcsoló gomb

A kezelés menete: A bekapcsolást követően kiválasztjuk a tekerőgombbal a programot, majd ha szeretnénk további kiegészítő funkciót használni, beállítjuk azt a kijelző körüli gombokkal. Annyi bonyodalmat tartogat a történet, hogy egyes beállítást igénylő funkciók esetén 2 meghatározott, egymás mellett lévő gombot egyszerre kell megnyomnunk. Ezt ki kell tapasztalni, meg kell szokni.

Programok, kiegészítő funkciók

Az Electrolux hőszivattyús szárítógépében helyet kapott a legtöbb gyakran használt program:

 • Pamut program (3 választható szárazsági szinttel)
 • Műszálas program (2 választható szárazsági szinttel)
 • Vasaláskönnyítő program
 • Idővezérelt szárítás program
 • Frissítő program
 • Vegyes program
 • Sport program
 • Ágynemű program
 • Farmer program
 • Kíméleő program

Kiegészítő funkciók terén sem szenvedünk hiányt:

 • Kímélő opció: Alacsonyabb hőmérsékleten végzi el a készülék a szárítását, ezzel fokozottan kímélve a textíliát.
 • Gyűrődésmentesítés: a normál 30 perces gyűrődésmentesítő szakaszt meghosszabbítja 60 percre, hatékonyabbá téve az opciót.
 • Idővezérelt szárítás: Ha sietünk és meghatározott időnk van csak a ruha szárítására, akkor lehetőségünk van ezzel az opcióval 10 perc és 2 közötti fix időtartamra korlátozni a szárítás idejét.

Electrolux EW6C527P vélemények

Az interneten fellelhető vásárlói véleményekből szemezgetve azt a következtetés levonható, hogy az ezt a szárítógépet választók többségében pozitív véleménnyel vannak a szerzeményükről. Több helyen említik a ruha nedvességéhez igazodó szárítási idő előnyeit. Azt, hogy puhák és szösztelenek a benne szárított ruhák. Negatívumként előkerül néhol a hangos működés.

Összegzés

Ez a 7 kg-os kondenzációs szárítógép nem véletlenül az egyik legnépszerűbb Electrolux modell. A behelyezett ruhához szabja a szárítás idejét, a programválasztéka az átlagos háztartások igényeihez lett igazítva és ezeken felül még számos más hasznos segítséget nyújt a mindennapi használatban.

További hasznos információkat találsz a termékről a felhasználói útmutatóban, amit a gyártó oldaláról tudsz letölteni: Electrolux.hu

BOSCH WTG864H2


Bosch WTG864H2 kondenzációs szárítógép

Feljebb lépünk kapacitásban, egy tekintélyt parancsoló 9 kg-os Bosch kondenzációs géppel folytatódik a hőszivattyús szárítógép teszt. Az „B” energiaosztály besorolású WTG864H2 következik, lássuk mit rejteget.

Főbb jellemzők

A 9 kg kapacitást és a ” B” besorolást már említettük. Az éves energiafogyasztása 616 kWh, ez egy teljes töltetű, normál pamut programra kivetítve 5,23 kWh -t jelent, féltöltet esetén 2,77 kWh-t. A Zajszint 65 dB.

A készülék méretei: 59,8 cm széles, 84,2 cm magas, 61,3 cm mély.

A gyártó által kiemelt tulajdonságok

 • AutoDry funkció: A Bosch WTG864H2 is rendelkezik szenzor funkcióval. 3 elérni kívánt szárazsági szint közül választhatunk, a program hosszúságát a kívánt nedvességi szinthez igazítja a szárítógép.
 • Antivibration: Az oldalfal speciális kialakításának és szigetelésének köszönhetően enyhébb a készülék rezgése, ez csendesebb működést eredményez.
 • SensitiveDrying rendszer: minden oldalról meleg levegőt juttat a dobba, ami hozzájárul a ruhák gyűrődésmentesítéséhez és puhaságához.
 • Dobvilágítás: A LED dobvilágításnak köszönhetően a gyengébb fényviszonyok között is kényelmes a ruhák ki-behelyezése a készülékbe

Kezelés

Bosch WTG864H2 szárítógép kezelőpanel

A középpen található programválasztó tekerőgomb segítségével végezzük a gép ki/bekapcsolását, illetve a szárítási programválasztást. Jobbra mellette találjuk a kijlezőt. Az alatt helyezkednek el a programbeállítási gombok. Ezeken állíthatunk egyedi szárítási hőfokot, szárítási időt, késleltetett szárítást, gyűrődésvédelmet és kímélő szárítást. A kijelző pedig a programból hátramaradt időn felül ikonokkal jelzi a kiegészítő funkciók állapotát.

A kezelés értelemszerű. A tekerőgomb elfordításával bekapcsoljuk a gépet, a választott programra fordítjuk. Ha szeretnénk további beállítást hozzáadni a szárításhoz, azt a kijelző alatti gombsorral tehetjük meg. Ha ez is megtörtént, megnyomjuk a kijelző jobb alsó sarkában található Indít/Megállít gombot és indulhat a szárítás.

Programok, kiegészítő funkciók

Az alapvető pamut, szintetikus és vegyes textíliákhoz használatos szárítási programokon felül a Bosch WTG864H2 is rendelkezik a legkülönbözőbb igényekre szabott lehetőségekkel: gyapjú, mix, törölköző szárítás, időprogram (meleg), időprogram (hideg), sportruha szárítás, blúz/ing szárítás, finom anyagok.

Kiegészítő funkciókban is bővelkedik a szárítógép, ezek közül kiemelünk néhányat:

 • Szárítási idő: Az időprogramokhoz rendelhető szárítási idő maximum 3 órára hosszabbítható, 10 perces lépésekben. Ez azért hasznos, mert a rövidített programok esetében előfordulhat, hogy a ruha nem az általunk várt szárazsági szintet éri el. Ebben az esetben módunk van hosszabbítani.
 • Gyűrődésvédelem: A szárítás befejeződése után a dob rendszeres időközönként megmozgatja a ruhaneműt a gyűrődések elkerülése érdekében. Ez a folyamat maximum 60 percre tolható ki. Ennek köszönhetően nem okozhat gondot, ha nem tudjuk rögtön a program leállta után kivenni a ruhákat a szárítógépből.
 • Kímélő szárítás: Ezzel az opcióval a kényes ruhákat alacsonyabb hőfokon száríthatjuk.

BOSCH WTG864H2 vélemények

A nagyobb kereskedők oldalain, az árösszehasonlító portálokon és a gyártó oldalán adott vásárlói véleményeket is áttekintve az a kép rajzolódik ki, hogy a Bosch WTG864H2 esetében nem jellemzőek a negatív tapasztalatok. A vásárlók pozitívumként említik az ár/értékarányt és a megbízhatóságot.

Összegzés

Ez a szárítógép programválasztékban körülbelül azt a szintet hozza, mint az előbb bemutatott Electrolux modell, de jóval nagyobb, 9 kg-os kapacitással.

További hasznos információkat találsz a termékről a felhasználói útmutatóban, amit a gyártó oldaláról tudsz letölteni: Bosch.hu

Beko DF-7439 SX

Beko DF-7439SX hőszivattyús szárítógép

A most következő modell már valóban egy hőszivattyús készülék a Beko kínálatából. 7 kg-os kapacitással és az előző kondenzációs gépekhez képest lényegesen kedvezőbb, A++ energiaosztály besorolással büszkélkedhet.

Főbb jellemzők

A Beko DF-7439 SX tehát egy 7 kg ruhakapacitású, „A++” energiaosztály besorolású szárítógép 212 kWh -s éves energiafogyasztással. Egy normál pamut programra kivetítve ez 1,75 kWh, féltöltet esetén pedig 0.96 kWh felhasználást jelent. A Zajszint 65 dB.

Méretek: 59,7 cm széles, 84,6 cm magas és 52,9 cm mély a készülék. A 7 kg-os kapacitáshoz mérten ez a mélység optimális.

A gyártó által kiemelt tulajdonságok:

 • Woolmark® ruházat-gondozási program: Gyengéd szárítási program a legérzékenyebb gyapjú ruházatok számára is
 • Optisense: Érzékelő szenzorai segítségével a szárítógép nedvességéhez igazítja a szárítás hőmérsékletét és időtartamát.
 • Gentlecare funkció: Szabályozza a dobmozgást, ezzel fokozottan kíméli a behelyezett textíliákat.
 • Vízelvezetőhöz való csatlakozási lehetőség: a készülék csatlakoztatható a lefolyóhoz, így anélkül is használhatjuk, hogy saját magunknak kellene üríteni a kondenzvíz tartályt.

Kezelés

Beko DF-7439 SX kezelőpanel

A kezelőfelület itt is hasonlóan néz ki, mint az előzőleg bemutatott modellek esetében. Van egy programválasztó tekerőgomb (a rajzon 1-essel jelöltve, jobb oldalt kijelző, alatta pedig a képen számokkal jelölt funkció gombok:

 • 2. – Start/Bekapcsolva gomb
 • 3. – Dob megvilágítás gomb.
 • 4. – Befejezési idő beállító gomb
 • 5. – Idő programválasztó gomb
 • 6. – Alacsony hőmérséklet választó gomb
 • 7. – Hangjelzés és gyermekzár választó gomb
 • 8. – Gyűrődésgátló választó gomb
 • 9. – Nedvesség szint beállító gomb

A kezelés menete: A készüléket bekapcsolását követően a programválasztó gombot a kiválasztott szárítási programra tekerjük. Ezt követően, ha a gyári beállítástól el szeretnénk térni vagy további opciót adnánk hozzá a szárításhoz, akkor azt megtesszük a kijelzőt körülölelő gombsor segítségével. Amikor ez is megtörtént, elindítjuk a programot a jobb alsó gomb segítségével.

Programok, további funkciók

A sztenderd Pamut, Szintetikus és Vegyes programon felül a következő szárítási programokkal vértezték még fel Samsung 8 kg kapacítású szárítógépét:

 • Törölköző program: Szárító törlők, mint például konyhai törlők, törölközők és kéztörlők számára
 • Finom textíliák: Érzékeny ruhanemű (selyemblúzok, finom alsónemű stb.) számára
 • Nap program: Pamut és szintetikus ruhák együttes szárítására
 • Időzítő program: 10 és 160 perc közötti időtartamú szárítási idő állítható be szabadon ennél a programnál
 • Farmer program
 • Sport program
 • Toll program: Tollal töltött ruházatok szárítására (Amelyiknek engedi a címkéje)
 • Higiénikus szárítás program: Ruhák mosás nélküli felfrissítésére
 • Ing program: Érzékenyen szárítja és kevésbé gyűri össze az ingeket

További funkciók

 • Gyűrődésmegelőzés opció: gyűrődések csökkentése érdekében a szárítógép a program végén megszakításokkal tovább forgatja a ruhákat.
 • Szárazság szintjének beállítása: Programonként változóan, több szárítási fokozat közül választhatunk. Attól függően hogy szekrényszárazra vagy vasalásra készre szeretnénk szárítani a ruhákat.
 • Késleltetett szárítás: Az idő vége funkció segítségével a program végének idejét akár 24 órával elhalaszthatjuk

Beko DF-7439 SX vélemények

Az árösszehasonlító oldalakon és a legnépszerűbb internetes kereskedők oldalain olvasható vásárlói véleményekből az rajzolódik ki, hogy a Beko szárítógépét megvásárlók elégedettek a készülék nyújtotta szolgáltatással. Kiemelik a hatékony szárítási teljesítményt, a puha és illatos ruhákat. Negatívumként helyenként a szöszgyűjtő tartály hatékonyságát említik.

Összegzés

A Beko DF-7439 SX egy felhasználóbarát szárítógép. Vízelvezetőre köthető, dobvilágítással is rendelkezik, de programok és egyéb funkciók tekintetében sem kell kompromisszumot kötnünk vele.

További hasznos információkat találsz a termékről a felhasználói útmutatóban, amit a gyártó oldaláról tudsz letölteni: Beko.hu

LG RH80T1AP6M

LG RH80T1AP6M hőszivattyús szárítógép

A hőszivattyús szárítógép teszt egy LG modellhez érkezett, nevezetesen a RH80T1AP6M típusúhoz. A dél-koreai gyártó impozáns gyártmányát vesszük górcső alá.

Főbb tulajdonságok

8 kg ruhakapacitással, „A++” energiaosztály besorolással és 235 kWh éves energiafogyasztással van dolgunk az LG RH80T1AP6M esetében. Egy teljes töltetű pamut programra kivetítve 1,88 kWh fogyasztást, féltöltetnél 1,10 kWh-t jelent. Ehhez még hozzátartozik a 66 dB-es zajszint is.

A méretei az egy 8 kg-os szárítógépnél megszokott 59,6 cm szélesség, 84,5 cm magasság és 60,9 cm mélység.

Kiemelt tulajdonságok:

 • Szenzoros szárítás: Ez a készülék is rendelkezik nedvességet érzékelő szenzorokkal és ezek segítségével a ruhák állapotához igazítja a szárítás idejét és intenzitását
AEG szárítógép AbsoluteCare rendszer
 • R290 hűtőközeg: alacsonyabb globális felmelegedési potenciállal rendelkezik, mint az R134a hűtőközeggel ellátott készülékek
 • ProSense technológia: nedvesség- és hőmérséklet szenzorokat használ a szükséges szárítási idő beállítására, az energiafogyasztást pedig a töltet méretéhez igazítja.
 • Víztartály telítettség kijelzés: Ha megtelik a kondenzvíz tároló, a kijelzőn kigyullad az erre figyelmeztető ikon, így biztosan nem felejtjük el kiüríteni újabb program elindítása előtt.

Kezelőpanel

Az LG RH80T1AP6M kezelőpanel elrendezése sem tartogat különösebb meglepetéseket. Középpen van a programválasztó tekerőgomb. Jobb oldalt a LED kijelző az opció választó érintőgombokkal.

LG RH80T1AP6M szárítógép kijelző

A fenti képen látható az LG szárítógépének sok-sok tartalommal ellátott kijelzője. Itt tudjuk beállítani a késleltetett indítást, a szárítás szintjét, a program idejét, a gyűrődésgátló opciót is itt kapcsolhatjuk be, a készülék hangját is itt tudjuk kikapcsolni. A figyelmeztető jelzések is itt találhatóak: így a víztartály telítettséget jelző, a szösszűrő és a hőcserélő tisztítására figyelmeztető jelzések.

Programok, további funkciók

Az LG 8 kg-os szárítógépe is kínál számos különböző igényre tervezett szárítási programokat.

 • Pamut
 • Műszálas
 • Kényes: vékony ruhák, mint például ingek, blúzok és selyemruhák szárítására
 • Vegyes
 • Törölköző
 • Higiénikus
 • Időzített szárítás
 • Babaruha
 • Takaró
 • Sportruha
 • Szabadidőruha
 • Gyapjú
 • Felfrissítés
 • 34 perces expressz
 • 20 perces ingprogram

A programokat pedig kiegészítő funkciókkal egészíthetjük ki:

 • Szárítási fokozat beállítása: Három különböző szárítási szintet állíthatunk be (alacsony, közepes, magas), attól függően hogy csak vasalásra szeretnénk előkészíteni vagy a szekrénybe szeretnénk tenni a ruhákat.
 • Kímélő szárítás opció: Csökkenti a szárítás hőmérsékletét és növeli a program idejét, ezzel megóvva a ruha anyagát.
 • Gyűrődésmentesítés: A szárítási ciklus végén működésbe lépő gyűrődésmentesítő ciklust (60 perc) meghosszabbítja 120 percre. A szárítási fázis után a dob időnként megfordul, hogy meggátolja a ruhanemű összegyűrődését.
 • Késleltetett indítás: Lehetővé teszi a szárítási program 1 órától legfeljebb 23 órahosszáig terjedő késleltetett indítását.

LG RH80T1AP6M vélemények

A legnagyobb online áruházak oldalain és árösszehasonlító portálokon megosztott vélemények alapján az ezt a modellt választó vásárlók egyöntetűen elégedettek a készülékkel. Pozitívumként több helyen felmerül az egyszerű kezelhetőség és a hatékony szárítás. A tapasztalatok szerint a ruhák megfelelően megszáradnak és szösztelenek kivételkor. Hátrányként a zajszintet említik néhol.

Összegzés

Az LG RH80T1AP6M remek választás azoknak, akik egy megbízható hőszivattyús szárítógépet szeretnének. Hozza a kötelezőt a kategóriájában, szenzoros érzékelő, széles programválaszték… Mindezt az LG-től megszokott impozáns küllemmel párosítva.

További hasznos információkat találsz a termékről a felhasználói útmutatóban, amit a gyártó oldaláról tudsz letölteni: LG.hu

Electrolux EW8H357S

Electrolux EW8H357S hőszivattyús szárítógép

A hőszivattyús szárítógép teszt következő szereplője az Electrolux EW8H357S szemrevaló dizájnnal, de erősségei nem merülnek ki ennyiben.

Főbb tulajdonságok

A svéd gyártó gépe 7 kg ruhakapacitásával és „A++” energiaosztály besorolással rendelkezik. Az éves energiafogyasztása 210 kWh. Ez egy teljes töltettel elvégzett normál pamut szárítási program esetén 1,75 kWh fogyasztásnak felel meg, féltöltet esetén 0,98 kWh-nak. A zajszint 66 dB.

A méretei így alakulnak: 59,6 cm széles, 85 cm magas és 63,8 cm mély a készülék.

Kiemelt tulajdonságok:

 • DelicateCare rendszer: A dob mozgása és a szárítás hőmérséklete a behelyezett szövet típusához igazodik, így az kíméletes lesz az anyag számára.
 • GentleCare rendszer: Akár 50 %-kal alacsonyabb hőmérsékleten, de ugyanolyan hatékonysággal szárít, ezzel növelve a ruhák élettartamát és megóvva őket.
Electrolux GentleCare rendszer
 • SensiCare rendszer: Az érzékelő szenzorai segítségével a készülék a ruhák nedvességéhez igazítja a program intenzitását és hosszát, ezzel elkerülve a túlszárítást.

Kezelés

Electrolux EW8H357S kezelőpanel

Az Electrolux EW8H357S kezelőpanelének baloldalára helyezték a programválasztó tekerőgombot. A panel jobb oldalára került a kijelző. A programórán kívül számos opció állapotjelző Led ikon és fénypont kapott ezen helyet. Körülötte pedig a további programokat és opciókat vezérlő gombok.

A képen számokkal jelölt pontok a következő gombokat jelölik:

 1. Programválasztó tekerőgomb
 2. Gyűrődésmentesítés érintőgomb
 3. Szárazsági szint beállítás érintőgomb
 4. Kijelző
 5. Idővezérelt szárítás érintőgomb
 6. Indítás/Szünet érintőgomb
 7. Késleltetés érintőgomb
 8. Hangjelzés Be/kikapcs gomb
 9. Dob + irányváltás gomb
 10. Extra csendes mód érintőgomb
 11. Be/Kikapcsoló gomb
Electrolux EW8H357S kijelző

A szárítógép LED kijelzőjén a programórán felül számos kiegészítő opció visszajelző ikonja is helyet kapott. Így a beállított szárazsági szintet, az idővezérelt vagy a késleltetett szárítás beállítását, a gyűrődésmentesítő opciót is itt ellenőrizhetjük. Ezen kívül a hőcserélő ellenőrzésére, a szűrő megtisztítására és a megtelt víztartályra figyelmeztető ikonok is itt kezdenek el világítani

A kezelés mondhatni szokványos. A Bekapcsoló gombbal aktiváljuk a szárítógépet, a programválasztó tekerőgombot a használni kívánt programra tekerjük. Ezután ha további kiegészítő opciót is szeretnénk beállítani, azt a kijelző köré helyezett gombokkal tesszük meg. Végül pedig megnyomjuk az Indító gombot.

Szárítási programok, további funkciók

Az Electrolux 7 kg-os szárítógépe a következő szárítási programokat kínálja: Pamut ECO (energiatakarékos), Pamut, Műszál, Kímélő, Takaró, Frissítés, Selyem, Gyapjú, Outdoor (ez a kabátprogramnak felel meg, kültéren használandó munkaruhák, dzsekik, kabátok szárítására), Farmer, Ágynemű, Vegyes gyorsprogram.

Kiegészítő funkciók

 • Késleltetett befejezés: a szárítási ciklus elvégzését 1-20 órával késleltethetjük.
 • Gyűrődésgátló funkció: a szárítási program végeztével időnként megforgatja a készülék a ruhákat, hogy későbbi kivétel esetén se legyenek gyűröttek. Ennek időtartamát ezzel az opcióval 30, 60, 90 vagy 120 perccel is kitolhatjuk.
 • Választható szárazsági szint: Kiválaszthatjuk, hogy az adott program mennyire szárítsa meg a behelyezett ruhát. 3 lehetőség áll rendelkezésre: Extra száraz, Szekrényszáraz és Vasalószáraz
 • Reverse Plus (Plusz irányváltás): Ezzel növeljük a dob forgásának irányváltási gyakoriságát, az összegabalyodásra hajlamos ruházatoknál a túlzott gyűrődést segít megelőzni.
 • Gyerekzár: a kezelőszerv lezárható, hogy az óvatlan kezek ne okozhassanak problémát.
 • Extra Silent (Extra Csendes) opció: Ha ezt aktiváljuk, a szárítógép csendesebben fog működni, azonban a program hosszabb lesz miatta.

Electrolux EW8H357S vélemények

Az árösszehasonlító oldalakon található vásárlói vélemények a készülék erényeként említik sok helyen a csendes működést, a könnyű kezelhetőséget és a hatékony szárítást. Van aki hiányként említi a dedikált rövid programok hiányát. Ezt azonban kiváltja az idővezérelt szárítás lehetőség, ahol mi adhatjuk meg a szárítás időtartamát és annak lejártával leáll a készülék.

Összegzés

Amit tehát az Electrolux EW8H357S nyújt: Egy átlagos méretű, 7 kg kapacitással bíró hőszivattyús szárítógép A++ besorolással, az extra csendes opciónak köszönhetően kisgyermekes családoknak is ideális választás lehet. A programválaszték egy átlagos háztartás igényeit tökéletesen lefedi, pozitív meglepetést azonban nem tartogat. Kapunk viszont extrákat, amik kiválasztáskor nem gyakran kerülnek szóba, de utólag már sok, egyébként népszerű modellnél hiányolnak a vásárlók: Ilyen a dobvilágítás, a kikapcsolható hangjelzés.

További hasznos információkat találsz a termékről a felhasználói útmutatóban, amit a gyártó oldaláról tudsz letölteni: Electrolux.hu

Whirlpool FFT M22 8X3B EE

Whirlpool FFT M22 8X3B EE hőszivattyús szárítógép

A Whirlpool 6. érzék technológiával ellátott, immár A+++ energiaosztály besorolású modelljét szemrevételezzük a következőkben.

Főbb tulajdonságok

8 kg ruhakapacitás, A+++ energiaosztály besorolásával már a középmezőnyt ostromolja a könnyen megjegyezhető FFT M22 8X3B EE típusnévvel ellátott szárítógép. Az éves energiafogyasztása 175 kWh, ami egy teljes töltettel elvégzett pamut program esetén 1,42 kWh, féltöltetnél pedig 0,78 kWh fogyasztást jelent. A zajszintje 65 dB. 84,9 cm magas, 59,5 cm széles és 64,9 cm mély a készülék.

Kiemelt tulajdonságok

 • 6. érzék technológia: A szárítás idejét és intenzitását a behelyezett ruha mennyiségéhez és nedvességéhez igazítja a készülék.
 • FreshCare+ rendszer: Ez a funkció a szárítás végét követően akár 6 óráig frissen és gyűrődésmentesen tartja a ruhákat, az ezt támogató programok esetén. Így nem kell aggódnunk, ha csak később van lehetőségünk kivenni a szárított ruhákat a gépből.
 • SenseInverter motor: Ez a modell inverter motorral rendelkezik, ami halkabb, energiatakarékosabb működést tesz lehetővé.

Kezelés

Whirlpool FFT M22 8X3B EE kezelőpanel

A Whirlpool FFT M22 8X3B EE programválasztó tekerőgombja középre került, jobb oldalt mellette találjuk a kijelzőt köré helyezett érintőgombokkal. A Be/kikapcsoló gomb és az Indít/megállít gomb a szélre kerültek. A fenti képen számmal jelölt gombok a következő funkciókat szolgálják:

 1. BE/kikapcsoló gomb
 2. Programválasztó tekerőgomb
 3. Start/Szünet gomb
 4. Program vége
 5. Magas hőmérséklet opció
 6. Gyűrődésgátló opció
 7. Szárítási szint szabályzó
 8. Késleltetett indítás
 9. Szárítás ideje
 10. Gyorsprogram
 11. Kímélő opció
 12. FreshCare+

Szárítási programok, további funkciók

Programok terén sem árul zsákbamacskát a FFT M22 8X3B EE. 30 perces gyorsprogramot és még sok más hasznos lehetőséget kínál: ECO pamut, Normál pamut, Vegyes, Ágynemű, Paplan, Ing, Farmer, Vasaláskönnyítés, Frissítő, Sportruha, Selyem, Gyapjú, Kímélő és Műszálas programok közül válogathatunk.

További funkciók, opciók

Az ennél a kategóriánál megszokott kényelmi és hatékonyságot növelő extrákat hozza a Whirlpool hőszivattyús szárítógépe.

 • Beállítható szárítási szint: 4 különböző szárítási fokozat közül választhatunk: Vasalásszáraz, Vállfaszáraz, Szekrényszáraz, Extraszáraz
 • Időzített szárítás: Beállítható a szárítás időtartama
 • Gyorsprogram opció: Aktiválásával nagyobb hatékonysággal, gyorsabban megy végbe a kiválasztott ciklus
 • Magas hőmérséklet opció: Ellenállóbb ruháknál hasznos lehet a magasabb szárítási hőmérsékletet előidéző opció gomb.

Whirlpool FFT M22 8X3B EE vélemények

Az árösszehasonlító oldalakon és a legnépszerűbb internetes kereskedők oldalain olvasható vásárlói vélemények a halk működését és az alacsony párakibocsátását emelik ki legfőbb pozitívumként a Whirlpool 8 kg-os szárítógépe esetében.

Összegzés

A Whirlpool FFT M22 8X3B EE egye igazán energiatakarékos szárítógép, köszönhető ez a hőszivattyús technológiának és az inverter motornak. Emellett csendesebb is sok társánál, a 8 kg kapacitás pedig egy közepes méretű család számára is ideális lehet. Programok és funkciók terén is mindent megkapunk, amit elvárhatunk ebben a kategóriában.

További hasznos információkat találsz a termékről a felhasználói útmutatóban, amit a gyártó oldaláról tudsz letölteni: Whirlpool.hu

AEG T8DBG48W

A hőszivattyús szárítógép teszt kötelező márkája az AEG, így az ő egyik legkeresettebb, 8 kg-os kapacitású készülékével folytatjuk.

Fontosabb jellemzők

A T8DBG48W ahogy azt már említettük, 8 kg pamut ruhakapacitással bír. Az energiaosztály besorolása A++, az éves áramfogyasztása 234 kWh. Ez egy teljes töltettel történő szárítás esetén 1,93 kWh, míg féltöltetnél 1,08 kWh. A zajszintje 66 dB. A méretei: 85 cm magas, 59,6 cm széles és 63,8 cm mély.

Kiemelt tulajdonságok

 • SensiDry technológia: Alacsonyabb szárítási hőmérséklettel éri el ugyanazt a szárító hatást, ezzel megóvva a ruhák állagát.
 • ProSense technológia: A szárítógép szenzorai segítségével a ruhatöltet súlyához és nedvességi szintjéhez igazítja a program hosszát és intenzitását.

Kezelés

AEG T8DBG48W kezelőpanel

Az AEG T8DBG48W kezelőpanele a középre helyezett programválasztó tekerőgombból, a jobb oldalra helyezett LCD kijelzőből és a köré rendezett gombokból áll. A fenti képen szereplő számok a következő gombokat jelölik:

 1. Programválasztó
 2. Kijelző
 3. Start/szünet gomb
 4. Kiegészítő funkciók
 5. Be/kikapcsoló gomb
 6. Programok gomb

A programból hátralevő idő kijelzésén felül az LCD kijelzőn a különböző szimbólum jelzi: a gyerekzár bekapcsolását, a beállított szárítási fokozatot, a megtelt víztartályat, szűrő tisztítására történő figyelmeztetést, az idővezérelt szárítást, a gyűrődésmentesítő fázist és a hűtési fázist.

Szárítási programok

Az AEG hőszivattyús szárítógépe a következő választható szárítási programokat kínálja:

 • Pamut ECO
 • Pamut
 • Műszál
 • Extra gyors Mix
 • Gyapjú
 • Selyem
 • Vasaláskönnyítés
 • Ágynemű
 • Takaró
 • Sport

Kiegészítő funkciók

 • Gyűrődésmentesítés: A ciklus végén életbe lépő 30 perces gyűrődésmentesítést hosszabbítja meg 120 percre. Ez idő alatt bizonyos időközönként a dob megforgatja a megszárított ruhákat, ezzel óvva őket a gyűrődéstől.
 • Késleltetett indítás: A szárítási program akár 20 órával később történő elindítását teszi lehetővé.
 • Frissítés: Maximum 1 kg-nyi hosszan tárolt ruha felfrissítését szolgálja.

AEG T8DBG48W vélemények

Az árösszehasonlító oldalakon olvasható vásárlói vélemények pozitív képet festenek a gépről. A könnyű és átlátható kezelését és a gyűrődésmentes, hatékony szárítást emelik ki legtöbben.

További hasznos információkat találsz a termékről a felhasználói útmutatóban, amit a gyártó oldaláról tudsz letölteni: AEG.hu

Bosch WTR87TW0BY

Bosch WTR87TW0BY hőszivattyús szárítógép

A Bosch márkának is megnézzük egy igen keresett hőszivattyús készülékét.

Fontosabb jellemzők

A+++ energiaosztály besorolást kapott ez a 8 kg kapacitású szárítógép. Az éves energiafogyasztása igazán kedvező, 176 kWh. Ez egy teljes töltetes pamut szárításnál 1,4 kWh, féltöltetnél 0,83 kWh fogyasztást jelent. A zajszintje 64 dB. 84,2 cm magas, 59,8 cm széles és 61,3 cm, ami egy ilyen kapacitású gépnél kifejezetten keskenynek számít.

Kiemelt tulajdonságok

AntiVibration design: Egyedi tervezésű oldalfalai vannak a készüléknek, ami növeli a stabilitását és a működés közbeni zajszintjét és csökkenti.

SensitiveDrying System: Az egyedi kialakítású dob védi a ruhát és megóvja a gyűrődésektől

Kezelés

Bosch WTR87TW0BY kezelőfelület

A Bosch WTR87TW0BY programválasztó tekerőgombja középre került, míg a LED kijelző és az egyéb vezérlőgombok a jobb oldalra. A fenti képen 1-essel jelölt rész a választható programok listáját ábrázolja, a 2-es a programválasztó gombot, amellyel azok közül választani tudunk. A 3-as szám a kijelzőt, míg a 4-es a kiegészítő funkciókat vezérlő gombokat jelöli.

Szárítási programok

A Bosch szárítógépe is rendelkezik minden olyan programmal, amire egy átlagos felhasználónak szüksége lehet. Ilyenek a Pamut, Kímélő, Sport, Finom, Törölköző, Vegyes, 40 perces gyors, Szintetikus, Gyapjú, Hideg időprogram, Meleg időprogram.

Kiegészítő funkciók

 • Gyűrődésmentesítés: a szárítási program végén 60 perces gyűrődésmentesítés aktiválható
 • Késleltetett indítás: a szárítás automatikus elindulását akár 24 órával eltolhatjuk.
 • Kímélő szárítás: Ezt az opciót aktiválva a program alacsonyabb hőfokon, ám hosszabb idő alatt megy végbe, kímélve a ruha állagát.

Bosch WTR87TW0BY vélemények

Hőszivattyús szárítógép teszt – VÉGSZÓ

A fentiekben részletekbe menően bemutattunk 8, a kategóriájában népszerű szárítógépet. Igyekeztünk a választásnál legfontosabb szempontok alapján áttekinteni a készülékeket, hiszen a hőszivattyús szárítógép teszt célja az, hogy kellő mennyiségű és hasznos információt adjunk a megfelelő gép kiválasztásához. Arra viszont nem vagyunk hivatottak, hogy megmondjuk, melyik a legjobb hőszivattyús szárítógép. Hiszen minden igény más, mindenki számára más lehet a legjobb választás.

Tetszett a cikk? Kedvelj minket facebook-on és értesülj elsőként legújabb híreinkről. ? –>Facebook oldalunk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Hozzászólás elküldése
Neved