Egy étteremben ülve, a vaskos étlapot nézegetve, sokan hajlamosak vagyunk elbizonytalanodni, hogy melyik ételt is válasszuk a számos lehetőség közül. Ugyanebbe a helyzetbe kerülhetünk szárítógép vásárláskor. Hiszen annyi márka és annyi különböző típus létezik és noha külsőre majdnem megegyeznek, mégis néha sok tízezer forint különbség is lehet két készülék között. Hőszivattyús szárítógép teszt jelige alatt most arra vállalkozunk, hogy bemutassunk 8 közkedvelt, de különböző árkategóriába tartozó készüléket közelebbről.

A hőszivattyús szárítógép teszt alanyai:

(A szárítógép típusára kattintva, a cikk automatikusan a kiválasztott terméket érintő részhez ugrik.)

Egy kis kitérő a teszt előtt…

A hőszivattús szárítógépek ársora manapság 100 000 Ft körül indul. Gyakran felmerülő kérdés, hogy érdemes-e egy több tízezer forinttal olcsóbb kondenzációs szárítógép helyett egy hőszivattyúsra beruházni. A legismertebb különbség a két technológia között, hogy a hőszivattyús jóval kevesebb energiát fogyaszt. De nem csak az energiaosztály besorolás miatt érdemes elgondolkodni a drágább megoldáson. A hőszivattyús szárítógépek hatékonyabban és a ruhák számára kímélőbb módon dolgoznak… Erre bővebben kitértünk előző cikkünkben:

…Most pedig jöjjön a hőszivattyús szárítógép teszt!

Candy CS H7A2DE-S

Candy CS H7A2DE-S hőszivattyús szárítógép

Egy a 115-130 000 Ft közötti árkategóriában mozgó készülékkel kezdünk a Candy CS H7A2DE-S személyében. Ez a klasszikusan az olasz gyártóra jellemző külső stílusjegyeket hordozó szárítógép, a paraméterei alapján egészen ígéretes. Most egy kicsit jobban megnézzük magunknak.

Főbb jellemzők

7 kg ruhakapacitással, “A++” energiaosztály besorolással rendelkezik a Candy gépe. Ez 212 kWh éves fogyasztást jelent. Ami teljes töltettel elindított pamut program esetén 1,73 kWh-nak felel meg. Ebben a árkategóriában ezekkel az értékekkel, ez egy egészen jó fogyasztású hőszivattyús szárítógép. A zajszint 67 dB.

A méretei: 59,6 cm széles, 85 cm magas és 58,5 cm mély. Ezek átlagos szárítógép méretek 7 kg kapacitásnál.

Kezelés

A CS H7A2DE-S esetében a kezelőfelület elrendezése a szokványostól eltérően alakul. A kijelző középre került, a programválasztó tekerőgomb pedig a jobb oldalra. Ez jellemzően fordítva szokott lenni. A kijelző alatt a kiegészítő funkciókat szabályzó gombok, jobbra mellettük pedig az Indít/megállít gomb helyezkedik el.

Kiemelendő különlegessége még a készüléknek, hogy a vízgyűjtő tartály nem külön fiókot kapott, hanem a szárítógép ajtajára tették.

A kezelés egyébként egyszerű, a programválasztó tekerőgombbal kiválasztjuk a használandó programot, a kijelző alatti gombokkal beállítjuk a hozzárendelni kíván kiegészítő funkciókat, majd elindítjuk a készüléket az Indít/megállít gombbal.

Programok, kiegészítő funkciók

A CS H7A2DE-S hőszivattyús szárítógép nem köt kompromisszumokat a szárítási programok terén. A normál pamut és szintetikus programokon felül a legtöbb más ruhatípushoz is találunk megfelelő lehetőséget a választékban.

 • Van vegyes program a különböző textíliák, például pamut, vászon, kevertszálas és szintetikus anyagok együttes szárításához
 • Külön program ingeknek, pólóknak
 • Sötét ruha program
 • Gyrekruha program a gyerekruhák higiénikus szárításához
 • Farmer program
 • Gyapjú program a gépi szárításra alkalmas gyapjú textíliák számára
 • Sport program a fintesz és sportruházatok számára
 • Antiallergén program, amely elősegíti az allergiát okozó anyagok, például a poratkák, az állatszőr, a pollenek és a mosópormaradványok csökkentését
 • Frissítő program, a régen hordott tiszta ruhák felfrissítésére

Kiegészítő funkciók

 • Késleltetett indítás: Lehetővé teszi a program megkezdésének 1 órás időközökkel történő késleltetését 1 és 24 óra között.
 • Szárítási szint kiválasztása: Kiválaszthatjuk, hogy mennyire szárítsa meg a gép a behelyezett ruhát. 4 szint közül választhatunk: Vasalásra kész (Kissé nedvesen hagyja a ruhát a vasalás megkönnyítése érdekében), Vállfára akasztásra alkalmas szárazság (Aruha vállfára akasztható), Szekrényszáraz (A ruha azonnal szekrénybe tehető), Extra száraz (tökéletesen száraz ruha, teljes adaghoz ideális). A 4 szárazsági szint nem minden programnál választható.
 • Gyors ciklus: Ezzel az opcióval a normál időtartamú program átváltható gyors programra, ami tarthat 30, 45, 60 percig.
 • Smart Touch funkció: A Candy CS H7A2DE-S rendelkezik egy Smart funkcióval, ami a következőképpen néz ki. Adott egy telefonos alkalmazás, amin keresztül vezérelhetjük a készüléket, új szárítási programokat tölthetünk le, hiba esetén diagnosztikát hajthatunk végre és a szárítási statisztikáinkat is figyelemmel követhetjük. Azonban ezt csak NFC-vel ellátott Android operációs rendszert használó okos telefonokkal áll módunkban ebben a formában kihasználni, más verziót nem támogat a Smart Touch.

Candy CS H7A2DE-S vélemények

Az online áruházakban és az árösszehasonlító oldalakon hagyott vásárlói véleményekben a legtöbbször visszatérő pozitívum a gép kapcsán az, hogy a vásárlók elégedettek az ár/érték arányával. Negatívumként az időnként hangos működés kerül többször elő a véleményekben, illetve a Smart funkció feleslegessége abban a formában, ahogy a Candy készülékén elérhető.

Összegzés

A hőszivattyús szárítógép teszt első résztvevője egy egyedi kialakítású készülék. A Candy CS H7A2DE-S a középre helyezett kijelzőjével, az ajtóba szerelt vízgyűjtő tartályával egy színfolt a szárítógépek palettáján. Az “A++” besorolás és az ahhoz tartozó fogyasztás meggyőző, akár magasabb árkategóriában is megállná ezzel a helyét. Ideális választás lehet annak, aki hőszivattyús szárítógépet szeretne és vonzza a kategóriához mérten kedvező ár.

További hasznos információkat találsz a termékről a felhasználói útmutatóban, amit a forgalmazó oldaláról tudsz letölteni: Candy.hu

BEKO DPS 7405 G B5

A 130-140 ezer Ft közötti árszegmensből folytatjuk egy igen jó ár/érték arányú készülékkel.

Főbb jellemzők

A Beko DPS7405 G B5 egy 7 kg kapacitással, A++ energiaosztály besorolással rendelkező modell. Ez éves 209 kWh fogyasztást von maga után, ami egy 7kg-os szekrényszáraz pamut szárítási ciklusra kivetítve 1,68 kWh fogyasztást jelent.

Teljesen átlagos méretekkel rendelkezik: 59,7 cm széles, 84,6 cm magas és 58,9 cm mély.

Kezelés

A kezelőpanel közepén elhelyezett programválasztó tekerőgombbal tudjuk kiválasztani a használni kívánt programot. Jobb oldalon találjuk a digitális kijelzőt programórával és opció jelző led fényekkel. A kijelző alján húzódnak meg a hangjelzés és időtartam beállító gombok, illetve a Indító/megállító gomb. A legszélső fehér gomb pedig a ki/bekapcsoló.

A kezelés tehát egyszerű. A szárítógép bekapcsolását követően a tekerőgombot a választott programra tekerjük. Ha szeretnénk további opciót hozzáadni a ciklushoz, azt a kijelző alatti gombokkal tehetjük meg, majd az indító gombbal elindítjuk a szárítást.

Programok, kiegészítő funkciók

16 választható programjával a Beko DPS7405 G B5 a legtöbb lehetséges igényt lefedi. A különböző szárazsági szintű pamut és szintetikus programokon felül gondoltak a finom textíliákra, ingekre, sport ruházatokra, baba ruhákra és a vegyes összetételű ruhákra is. Ezek mind kaptak külön programot. Továbbá egy szellőztető szárítási program segítségével a régóta szekrényben álló, de egyébként tiszta ruháinkat is felfrissíthetjük.

Kiegészítő funkciókkal is el van látva ez a hőszivattyús szárítógép.

 • Van lehetőségünk késleltetett indításra
 • Gyerekzár aktiválására
 • Optisense: A készülékben több szenzor méri a behelyezett ruha nedvességi szintjét. A programoknál több szárazsági szint közül választhatunk. Amikor ezt a szintet elérték a textíliák, akkor a szárítógép automatikusan lezárja a programot. Ezzel sok esetben időt és energiát spórolva.

Beko DPS7405 G B5 vélemények

Az árösszehasonlító oldalakon és a legnépszerűbb internetes kereskedők oldalain olvasható vásárlói vélemények alapján a többség elégedett azzal, hogy ezt a Beko szárítógépet választotta. Pozitívumként sokan kiemelik, hogy hatékonyan eltávolítja az állatszőrt a ruhákról, illetve a programok sokszínűségét. Negatívumként azt említik néhányan, hogy bizonyos programok alatt hangosnak találták a működését.

Összegzés

A Beko DPS7405 G B5 egy 7 kg-os, A++-os szárítógép széles programválasztékkal, intelligens szenzorral felszerelve. Ideális választás lehet azoknak, akik igénylik a minőségi szárítást és a kedvezőbb árfekvésért hajlandóak lemondani a klasszikus nagy márkanevekről, egy egyébként hasonlóan jó minőségű gépért.

További hasznos információkat találsz a termékről a felhasználói útmutatóban, amit a gyártó oldaláról tudsz letölteni: Beko.hu

Gorenje DE82/G

Gorenje DE82/G típusú hőszivattyús szárítógép
Gorenje DE82/G hőszivattyús szárítógép

Az “A++” energiaosztály mellé 8 kg ruhakapacitás párosul ebben a készülékben, mindezt a 150-160 000 Ft -os kategóriában kínálja.

Főbb jellemzők:

Az “A++” -os besoroláson és 8 kg ruhatöltethez 235,4 kWh éves fogyasztás párosul a DE82/G szárítógép esetében. A zajszint 65 dB.

Méretek: A szélessége 60 cm, a magasság 85 cm, a mélység pedig 62,5 cm.

Kiemelt tulajdonságok:

Egyszerű kezelés: A kívánt program 3 gombnyomással elindítható (Bekapcsolás, program választás, Start). Ha extra opciót szeretnénk hozzáadni a szárításhoz, az természetesen a 3 lépésen felül kerül hozzáadásra. Ez nem feltétlenül egyedi erénye a Gorenjének, más gyártók is törekszenek a minél egyszerűbb és gyorsabb kezelőfelületek használatára.

TwinAir funkció: Kétirányú levegő befúvási rendszer, ami a nagyobb szárítógépbe helyezett ruhadarabok egyenletes száradását segíti elő.

AirRefresh funkció: Ez egy 30 perces frissítő funkció, ami a ruhák gyors felfrissítését, szagtalanítását szolgálja.

Kezelés

A Gorenje DE82/G hőszivattyús szárítógép kezelőfelülete
Gorenje DE82/G szárítógép kezelőfelület

A Gorenje DE82/G kezelőfelülete a front panel közepére koncentrálódik. Itt látjuk középpen a programválasztó gombot, bal oldalán a Be/Kikapcsoló gombot. Jobb oldalt Pedig az Indít/Megállít gombot. A jobb oldalra elhelyezett kijelző alján pedig az extra opciók érintőgombjait találjuk. Többek között a gyerekzárét, a késleltetés vagy a gyűrődésmentes opciókét.

A vezérlés a már fentebb leírt 3 gombnyomásos módszerrel történik. Bekapcsolás, program kiválasztása a tekerőgombbal, (ha további opciót szeretnénk hozzáadni, annak beállítása), majd Start gomb megnyomása.

Programok

A Gorenje szárítógépe 16 programot tartalmaz. Ezek a Ágynemű program, Gyapjú, Ing program, Sport program, AirRefresh levegőztető program, Vegyes anyagú ruha szárítása, Vegyes anyagú ruha vasalószáraz szárítása, Baba program.

Gorenje DE82/G vélemények

Az árösszehasonlító oldalakon olvasható vásárlói vélemények egyöntetűen pozitív képet festenek a gépről. A legtöbb esetben a gyűrődésmentes szárítást emelik ki pozitívumként, illetve a 8 kg-os ruhakapacitás előnyeit.

Electrolux EW7H438B

Electrolux EW7H438B szárítógép


Eggyel nő a tét, illetve a kapacitás. A hőszivattyús szárítógép teszt következő résztvevője egy 8 kg- os szárítógép az Electrolux EW7H438B személyében. A 150-160 000 Ft közötti árkategóriában versenyez ez a sokoldalú modell.

Főbb jellemzők

Ahogy a beveztőben is szerepelt, ez a hőszivattyús szárítógép 8 kg pamut kapacitással és “A+” energiaosztály besorolással rendelkezik. Ez 309 kWh éves fogyasztást jelent az energiacímke szerint. Teljes töltetű normál pamut program használata esetén pedig 2,6 kWh fogyasztással számolhatunk. A Zajszint 66 dB.

Méretben sincs nagy meglepetés. A szélesség 59,6 cm, a magasság 85 cm, míg a mélység 63,8 cm.

Az Electrolux-nak is van néhány húzó szabadalma, amik habár előfordulnak más gyártóknál is más néven, de vitathatatlanul hozzáadnak a szárítógép értékéhez. Ennél a modellnél kettő ilyet emelnénk ki:

SensiCare: Minden töltetnél a nedvességtartalomhoz állítja a szárítás időtartamát. Azaz, ha nedvesebb ruhát teszünk be, akkor tovább, ha szárazabb, akkor rövidebb ideig is tarthat a szárítás. Mindig addig, ameddig szükséges.

GentleCare: Alacsonyabb hőfokon éri el ugyanazt a hatékonyságot a készülék, ezzel a textíliák minőségét és élettartamát védve.

Electrolux GentleCare technológia

Kezelés

Az Electrolux EW7H438B a középpen elhelyezett programválasztó tekerőgomb mellé kapott egy érintővezérléses LCD kijelzőt. Ezen a programidő kijelzőn kívül külön gombot kapott az “idővezérelt szárítás”, a “Késleltetett szárítás”, a “Gyűrődésmentesítés”, a “Plusz irányváltás” és a “Szárazság szint” opció gomb. Végül de nem utolsó sorban az “Indít/megállít” parancs gomb is az LCD-n kapott helyet. Külön fizikai gombot csak a Ki/Bekapcsolás kapott. A kijelzőn a szárításból visszamaradó időn felül ikonok jelölik a különböző aktív opciók állapotát.

A kezelés menete: A bekapcsolást követően kiválasztjuk a tekerőgombbal a programot, majd ha szeretnénk további kiegészítő funkciót használni, beállítjuk azt az érintővezérléses kijelzőn. Annyi bonyodalmat tartogat a történet, hogy egyes beállítást igénylő funkciók esetén 2 meghatározott, egymás mellett lévő gombot egyszerre kell megnyomnunk. Ezt ki kell tapasztalni, meg kell szokni.

Programok, kiegészítő funkciók

Az Electrolux hőszivattyús szárítógépében helyet kapott a legtöbb gyakran használt program: Pamut, Szintetikus, Kímélő, Vegyes, Ágynemű, Selyem, Gyapjú, Sport, Farmer, Frissítő.

Kiegészítő funkciók terén sem szenvedünk hiányt.

 • Programonként állíthatjuk a szárazsági szintet. Választhatunk az “Extra száraz”, “Szekrény száraz” és Vasalószáraz” beállítások közül
 • Plusz irányváltás: Növelhetjük a dob irányváltási gyakoriságát, ezzel csökkentve a ruhák összecsavarodását és összegabalyodását. Akkor javasolt a használata, ha nagy méretű, illetve hosszú textíliákat szárítunk.
 • Gyűrődésmentesítés: a normál 30 perces gyűrődésmentesítő szakaszt meghosszabbítja 60 percre, hatékonyabbá téve az opciót.
 • Idővezérelt szárítás: Ha sietünk és meghatározott időnk van csak a ruha szárítására, akkor lehetőségünk van ezzel az opcióval 10 perc és 2 közötti fix időtartamra korlátozni a szárítás idejét.

Electrolux EW7H438B vélemények

Az interneten fellelhető vásárlói véleményekből szemezgetve azt a következtetés levonható, hogy az ezt a szárítógépet választók többségében pozitív véleménnyel vannak a szerzeményükről. Több helyen említik a ruha nedvességéhez igazodó szárítási idő előnyeit. Azt, hogy puhák és szösztelenek a benne szárított ruhák. Negatívumként előkerül néhol a hangos működés.

Összegzés

Ez a 8 kg-os hőszivattyús szárítógép nem véletlenül az egyik legnépszerűbb Electrolux modell. A behelyezett ruhához szabja a szárítás idejét, 3 szárazsági szint közül választhatunk a legtöbb program esetében és ezeken felül még számos más hasznos segítséget nyújt a mindennapi használatban. Az áram fogyasztásán még lehetett volna faragni, de ezt tudjuk be a minőségi szárítás árának ennél a szárítógépnél.

További hasznos információkat találsz a termékről a felhasználói útmutatóban, amit a gyártó oldaláról tudsz letölteni: Electrolux.hu

BOSCH WTR85V00BY


Bosch WTR85V00BY hőszivattyús szárítógép

Egy szintén 7 kg kapacitású Bosch géppel folytatódik a hőszivattyús szárítógép teszt. Az “A++” energiaosztály besorolású WTR85V00BY a 180 000 Ft környéki árszegmensben versenyez. Megnézzük, mit rejteget.

Főbb jellemzők

A 7 kg kapacitást és az “A++” besorolást már említettük. Az éves energiafogyasztása 212 kWh, ez egy teljes töltetű, normál pamut programra kivetítve 1,62 kWh -t jelent. A Zajszint 65 dB.

A készülék méretei: 59,8 cm széles, 84,2 cm magas, 59,9 cm mély.

A gyártó által kiemelt tulajdonságok

 • Szenzitív szárítórendszer: A ruhákat minden oldalról érő levegő hatására azok puhák, gyűrődésmentesek lesznek.
 • AutoDry funkció: A Bosch WTR85V00BY is rendelkezik szenzor funkcióval. 3 elérni kívánt szárazsági szint közül választhatunk, illetve a program hosszúságát a ruha nedvességi szintjéhez igazítja a szárítógép.
 • Antivibration: Az oldalfal kialakításának és szigetelésének köszönhetően, a Bosch ígérete szerint halkabban működik a gép centrifugálás alatt is.

Kezelés

Bosch WTR85V00BY szárítógép kezelőpanel

A középpen található programválasztó tekerőgomb segítségével végezzük a gép ki/bekapcsolását, illetve a szárítási programválasztást. Jobbra mellette találjuk a kijlezőt. Az alatt helyezkednek el a programbeállítási gombok. Ezeken állíthatunk egyedi szárítási hőfokot, szárítási időt, késleltetett szárítást, gyűrődésvédelmet és kímélő szárítást. A kijelző pedig a programból hátramaradt időn felül ikonokkal jelzi a kiegészítő funkciók állapotát.

A kezelés értelemszerű. A tekerőgomb elfordításával bekapcsoljuk a gépet, a választott programra fordítjuk. Ha szeretnénk további beállítást hozzáadni a szárításhoz, azt a kijelző alatti gombsorral tehetjük meg. Ha ez is megtörtént, megnyomjuk a kijelző jobb alsó sarkában található Indít/Megállít gombot és indulhat a szárítás.

Programok, kiegészítő funkciók

Az alapvető pamut, szintetikus és vegyes textíliákhoz használatos szárítási programokon felül a Bosch WTR85V00BY is rendelkezik a legkülönbözőbb igényekre szabott lehetőségekkel:gyapjú, mix, törölköző szárítás, időprogram (meleg), időprogram (hideg), sportruha szárítás, blúz/ing szárítás, finom anyagok.

Kiegészítő funkciókban is bővelkedik a szárítógép, ezek közül kiemelünk néhányat:

 • Szárítási idő: Az időprogramokhoz rendelhető szárítási idő maximum 3 órára hosszabbítható, 10 perces lépésekben. Ez azért hasznos, mert a rövidített programok esetében előfordulhat, hogy a ruha nem az általunk várt szárazsági szintet éri el. Ebben az esetben módunk van hosszabbítani.
 • Gyűrődésvédelem: A szárítás befejeződése után a dob rendszeres időközönként megmozgatja a ruhaneműt a gyűrődések elkerülése érdekében. Ez a folyamat maximum 60 percre tolható ki. Ennek köszönhetően nem okozhat gondot, ha nem tudjuk rögtön a program leállta után kivenni a ruhákat a szárítógépből.
 • Kímélő szárítás: Ezzel az opcióval a kényes ruhákat alacsonyabb hőfokon száríthatjuk.

BOSCH WTR85V00BY vélemények

A nagyobb kereskedők oldalain, az árösszehasonlító portálokon és a gyártó oldalán adott vásárlói véleményeket is áttekintve az a kép rajzolódik ki, hogy a Bosch WTR85V00BY esetében nem jellemzőek a negatív tapasztalatok. A vásárlók pozitívumként említik a széles programválasztékot, az alacsony fogyasztást, a szárítógéphez mérten halk működést egyaránt. Nem utolsó sorban pedig a megfelelően megszárított és puha ruhákat.

Összegzés

Ez a szárítógép programválasztékban körülbelül azt a szintet hozza, mint az előbb bemutatott Electrolux modell. A fogyasztása azonban kedvezőbb, illetve a Bosch márkanév sokaknak garanciát jelenthet a minőségre. Mindezt 180 000 Ft környékére árazza a piac.

További hasznos információkat találsz a termékről a felhasználói útmutatóban, amit a gyártó oldaláról tudsz letölteni: Bosch.hu

Samsung DV80M5010QW/LE

Samsung DV80M5010QW/LE hőszivattyús szárítógép

Hőszivattyús szárítógép teszt nem íródhat egy 8 kg-os Samsung modell nélkül. Ez a 190 000 Ft-os ár környékén elérhető készülék is tartogat néhány kellemes meglepetést.

Főbb jellemzők

A Samsung DV80M5010QW/LE egy 8 kg ruhakapacitású, “A++” energiaosztály besorolású szárítógép 235 kWh -s éves energiafogyasztással. Egy normál pamut programra kivetítve ez 1,06 kW felhasználást jelent. A Zajszint 65 dB.

Méretek: 60 cm széles, 85 cm magas és 60 cm mély a készülék. A 8 kg-os kapacitáshoz mérten ez a mélység optimális.

A gyártó által kiemelt tulajdonságok:

 • OptimalDry System: Ez egy szenzoros szárítási rendszer. Az előző készülékeknél bemutatott módszerekhez hasonlóan ez a szárítógép is a behelyezett ruha nedvességéhez és mennyiségéhez igazítja a szárítás intenzitását és programidejét, ezzel hatékonyabbá és energiatakarékosabbá téve a használatot.
 • Továbbfejlesztett szűrő: Kétrétegű boholyszűrővel van ellátva a Samsung szárítógépe, illetve egy szenzor érzékeli a telítettségét és a gép jelez, ha a szűrő kitakarításának ideje elérkezett.
 • Vízszint kijelző (Water tank indicator): A DV80M5010QW elején elhelyeztek egy kijelzőtt, ami a víztartály telítettségét jelzi. Így könnyedén informálódhatunk, hogy mikor kell a tartályt kiüríteni.
 • 35 perces szárítás: A QuickDrive programmal egy váltásnyi ruhamennyiséget extra rövid idő alatt megszáríthatunk. Ez nagy segítség lehet a szorult helyzetekben.
 • Ez a szárítógép is fel van szerelve Smart Check hibaelhárító rendszerrel. Egy okos telefon segítségével megállapíthatjuk az esetlegesen felmerülő hiba forrását és megoldási javaslatot is kapunk.

Kezelés

Samsung DV80M5010QW/LE kezelőpanel

A kezelőfelület itt is hasonlóan néz ki, mint az előzőleg bemutatott modellek esetében. Van egy programválasztó tekerőgomb (a rajzon 2-essel jelöltve, jobb oldalt kijelző (01-essel jelölve), jobb szélen pedig a ki/bekapcsoló gomb és az Indít/megállít gombok találhatóak. A kijelző körül elhelyezve pedig opció gombok vannak.

A kezelés menete: A készüléket bekapcsolását követően a programválasztó gombot a kiválasztott szárítási programra tekerjük. Ezt követően, ha a gyári beállítástól el szeretnénk térni vagy további opciót adnánk hozzá a szárításhoz, akkor azt megtesszük a kijelzőt körülölelő gombsor segítségével. Amikor ez is megtörtént, elindítjuk a programot a jobb alsó gomb segítségével.

Programok, további funkciók

A sztenderd Pamut, Szintetikus és Vegyes programon felül a következő szárítási programokkal vértezték még fel Samsung 8 kg kapacítású szárítógépét:

 • Ing program: Gyorsan száradó ruhákhoz, például ingekhez.
 • Vasalásszáraz: Vasalásra alkalmas nedvességi állapotra szárítja a program a textíliákat.
 • Kímélő program: érzékeny textíliáknak
 • Gyapjú program: szárítógépben szárítható gyapjú ruháknak
 • Törölköző program: Törölköző és más hasonló textíliáknak
 • Szabadtéri ruházat: Például sí- és hegymászó ruhákhoz
 • Hideg levegő program: Bármilyen anyaghoz. A régen viselt ruhadarabok felfrissítéséhez vagy átszellőztetéséhez.
 • Meleg levegő program: Ez a program ideális gyapjú ruhaneműk, edzőcipők és puha játékok szárítására.
 • Időzített szárítási program: Beállítható fix szárítási idő 30 és 150 perc között
 • 35 perces gyors szárítás: Könnyű, műszálas pamutból készült vagy gyors szárítást igénylő ruhaneműkhöz. Az alapértelmezett szárítási idő 35 perc.

További funkciók

 • Gyűrődésmegelőzés opció: gyűrődések csökkentése érdekében a szárítógép a program végén megszakításokkal tovább forgatja a ruhákat.
 • Szárítás fokozat opció: 3 különböző szárítási fokozat közül választhatunk. Az 1. szint a részben száraz ruhákhoz használható, melyeket fektetve vagy függesztve kell szárítani. A 3. szint a legerősebb, és a nagyobb töltetek szárításához használható.
 • Időzített szárítás: a fix szárítási idejű program beállítását szolgálja ez az opció, 30 és 150 perc közötti intervallumban, 30 perces ugrásokkal.

Samsung DV80M5010QW/LE vélemények

Az árösszehasonlító oldalakon és a legnépszerűbb internetes kereskedők oldalain olvasható vásárlói véleményekből az rajzolódik ki, hogy a Samsung szárítógépét megvásárlók elégedettek a készülék nyújtotta szolgáltatással. Kiemelik a régóta nem hordott ruhák szellőztetésére szolgáló program hasznosságát, de a 35 perces gyors programot is dícsérik. Valódi negatívumot nem találtunk a véleményekben, akadt aki hiányolja tartozékként a szárító kosarat, amit a gyapjú ruházatok, plüss gyerekjátékok és cipők szárításához javasolt alkalmazni.

Összegzés

A Samsung DV80M5010QW/LE egy felhasználóbarát szárítógép. Különlegessége a 35 perces gyors program, a víztartály telítettség kijelzése és az, hogy arról is értesít, ha elérkezett az idő a szűrő kitakarítására. Ideális választás lehet annak, aki kedveli az ilyen kényelmes megoldásokat és egy jól működő, megbízható szárítógépet szeretne.

További hasznos információkat találsz a termékről a felhasználói útmutatóban, amit a gyártó oldaláról tudsz letölteni: Samsung.hu

AEG T8DBG48S

AEG T8DBG48S hőszivattyús szárítógép

A hőszivattyús szárítógép teszt egy AEG modellhez érkezett, nevezetesen a T8DBG48S típusúhoz. Egy újabb minden földi jóval elhalmozott szárítógép ez, a 190-200 000 Ft közötti árkategóriából.

Főbb tulajdonságok

8 kg ruhakapacitással, “A++” energiaosztály besorolással és 235 kWh éves energiafogyasztással van dolgunk az AEG T8DBG48S esetbén. Egy teljes töltetű pamut programra kivetítve 1,67 kWh fogyasztást jelent ez. Ehhez még hozzátartozik a 66 dB-es zajszint is.

A méretei az egy 8 kg-os szárítógépnél megszokott 59,6 cm szélesség, 85 cm magasság és 63,8 cm mélység.

A gyártó által kiemelt tulajdonságok:

 • AbsoluteCare rendszer: a szárítógép speciális dobmozgással és egyéni hőmérsékleti szinttel, a különböző textíliákat a számukra legideálisabb módon szárítja.
AEG szárítógép AbsoluteCare rendszer
 • SensiDry technológia: Alacsonyabb hőmérsékleten vonja ki a nedvességet a ruhákból úgy, hogy közben a szárítási idő nem nő számottevően. Az ígért eredmény új állagú, hosszan tartós ruházatok.
 • ProSense technológia: nedvesség- és hőmérséklet szenzorokat használ a szükséges szárítási idő beállítására, az energiafogyasztást pedig a töltet méretéhez igazítja.
AEG szárítógépe ProSense technológia
 • Rövidebb szárítási ciklusok: a megnövelt légáramlásnak köszönhetően gyorsabban végzi el a készülék a szárítási programokat.

Kezelés

AEG T8DBG48S hőszivattyús szárítógép kezelőpanel

Az AEG T8DBG48S kezelőpanel elrendezése megegyezik az eddig bemutatott modellekével. Középpen van a programválasztó tekerőgomb. Jobb oldalt a kijelző, alatta az opció választó gombok, valamivel lejjebb pedig a Be/Kikapcsoló és az Indít/Megállít gombok helyezkednek el.

Programok, további funkciók

Az AEG 8 kg-os szárítógépe is kínál számos különböző igényre tervezett szárítási programokat. A választék: Pamut program, Textil, Extra gyors vegyes, Gyapjú, Selyem, Vasaláskönnyítés, Ágynemű, Sportruházat, Kültéri sportruházat, Takaró.

A programokat pedig kiegészítő funkciókkal egészíthetjük ki:

 • Szárítás plusz: E kiegészítő funkció elősegíti a ruhanemű kívánt szárazsági fokozatának elérését. Választhatunk a vasalószáraz, szekrényszáraz és szekrényszáraz+ fokozatok közül.
 • Extra csendes opció: A készülék anélkül működik csendesen, hogy károsan befolyásolná a szárítás hatásfokát. A készülék lassabbanműködik hosszabb ciklusidő mellett.
 • Gyűrődésmentesítés: A szárítási ciklus végén működésbe lépő gyűrődésmentesítő ciklust (30 perc) meghosszabbítja 120 percre. A szárítási fázis után a dob időnként megfordul, hogy meggátolja a ruhanemű összegyűrődését.
 • Idővezérelt szárítás: Pamuthoz, műszálas és kevertszálas szövetekhez. A felhasználó 10 perc és 2 óra időtartam között (10 perces ugrásokkal) beállíthatja a szárító program idejét.
 • Késleltetett indítás: Lehetővé teszi a szárítási program 30 perctől legfeljebb 20 órahosszáig terjedő késleltetett indítását.

AEG T8DBG48S vélemények

A legnagyobb online áruházak oldalain és árösszehasonlító portálokon megosztott vélemények alapján az ezt a modellt választó vásárlók egyöntetűen elégedettek a készülékkel. Pozitívumként több helyen felmerül az egyszerű kezelhetőség és a hatékony szárítás. A tapasztalatok szerint a ruhák megfelelően megszáradnak és szösztelenek kivételkor. Hátrányként a zajszintet említik néhol normál üzemmódban, de az nem derül ki, hogy halk üzemmódban, (amit tartalmaz a szárítógép) mik a tapasztalatok.

Összegzés

Az AEG T8DBG48S remek választás azoknak, akik kényes textíliákat is gyakran szárítanának. Az alacsony hőfokon történő szárítási programok miatt ezeket a ruhatípusokat kiemelten jól kezeli. Egyéb tulajdonságait tekintve hasonló tudásszintet kapunk, mint 1-2 előzőleg bemutatott hőszivattyús szárítógép esetében, így összességében egy jó ár/érték arányú készülék.

További hasznos információkat találsz a termékről a felhasználói útmutatóban, amit a gyártó oldaláról tudsz letölteni: AEG.hu

LG RC90U2AV2W

LG RC90U2AV2W

A hőszivattyús szárítógép teszt kötelező eleme egy szárítógép A+++ besorolással. Az LG szárítógépe a maga 270-280 000 Ft-os árkategóriájával nagy ugrás az eddig bemutatott gépek után. Megnézzük, hogy megéri-e az árát.

Főbb tulajdonságok

Az LG RC90U2AV2W 9 kg ruhakapacitásával és “A+++” energiaosztály besorolásával egy tekintélyt parancsoló szárítógép. Az éves energiafogyasztása 175 kWh, ami nagyon jól hangzik. Ez egy teljes töltettel elvégzett normál pamut szárítási program esetén 1,44 kWh fogyasztásnak felel meg. A zajszint 62 dB, ami 3-4 dB-lel alacsonyabb ,mint az eddig megnézett készülékeknél.

Mivel 9 kg kapacitású az LG szárítógépe, ez a mélységében valamelyest visszaköszön: 60 cm széles, 85 cm magas és 69 cm mély a készülék.

A gyártó által kiemelt tulajdonságok:

 • Dual inverter hőszivattyú: A hőszivattyú nem kapcsol ki-be az üzemelés során, hanem mindig a szükséges sebességgel üzemel. (Ez általános inverter tulajdonság, nem az LG szabadalma.) Ez energiahatékony működést eredményez.
 • Eco Hybrid technológia: Igényünk szerint választhatunk az energiatakarékos és az időtakarékos szárítási mód között.
 • Allergy Care program: eltávolítja a textíliára rakódott allergének 99,9%-át, például az allergiát vagy légzőszervi panaszokat okozó poratkákat.
 • Szenzoros szárítás: Az LG RC90U2AV2W is használ szenzoros szárítási technológiát. Érzékeli a ruhák nedvességét és automatikusan hozzáigazítja a szárítás idejét.
 • Megfordítható ajtónyitási irány: A helyiség adottságaitól függően bal- vagy jobb oldali nyitással is felszerelhető az ajtó.
 • Smart ThinQ: A szárítógép rendelkezik Wifi kapcsolattal, így egy telefonos applikáció segítségével hozzácsatlakozhatunk. Ennek köszönhetően mobiltelefonunkról úgy vezérelhetjük és felügyelhetjük a szárítási folyamatokat, hogy közben akár otthon sem vagyunk.

Kezelés

LG RC90U2AV2W kezelőpanel

Az LG RC90U2AV2W kezelőpanelének közepére helyezték a programválasztó tekerőgombot. Balra alatta a Be/kikapcsoló, míg jobbra alatta az Indít/Megállít gombokat találjuk. A panel jobb oldalára került a kijelző. A programórán kívül számos opció állapotjelző Led ikon és fénypont kapott ezen helyet. Körülötte pedig a további programokat és opciókat vezérlő gombok.

A kezelés mondhatni szokványos. A Bekapcsoló gombbal aktiváljuk a szárítógépet, a programválasztó tekerőgombot a használni kívánt programra tekerjük. Ezután ha további kiegészítő opciót is szeretnénk beállítani, azt a kijelző köré helyezett gombokkal tesszük meg. Végül pedig megnyomjuk az Indító gombot.

Programok, további funkciók

Az LG 9 kg-os szárítógépénél a programokat két csoportba rendezték. A Sensor Dry (érzékelős) és a Time Drying (időzített) programokra.

Sensor Dry: Ide tartoznak azok a szárítási programok, amelyek esetében a gép a ruha nedvességéhez igazítja a szárítás idejét.

 • A teljes töltettel használható Pamut program 3 különböző választható szárazsági fokozattal
 • A fél töltetes Vegyes program szintén 3 választható szárazsági fokozattal
 • A 3,5 kg max. töltettel használható Szintetikus program 2 szárazsági fokozattal
 • A 2,5 kg max. töltettel használható Ágynemű program
 • A 4,5 kg max. töltettel használható Antiallergén program
 • Az 1 kg max. töltettel használható 30 perces gyors program
 • A 2 kg max. töltettel használható Sport ruházat program
 • Az 1 kg max. töltettel használható Gyapjú program
 • Az 1,5 kg max. töltettel használható Kímélő program

Time Drying: Ide tartoznak azok a programok, amelyek esetében mi határozhatjuk meg a szárítás időtartamát.

 • Az állványon szárítandó program a selyem, gyapjú, érzékeny fehérnemű textíliákhoz
 • A Hideg levegő program a frissítő kezelést igénylő anyagokhoz
 • A Meleg levegő program a fürdőlepedők, fürdőköntösök, törlőruhák és tűzdelt akril anyagok számára

Kiegészítő funkciók

 • Késleltetett befejezés: a szárítási ciklus elvégzését 3-19 órával késleltethetjük.
 • Gyűrődésgátló funkció: a szárítási program végeztével időnként megforgatja a készülék a ruhákat, hogy későbbi kivétel esetén se legyenek gyűröttek.
 • Belső világítás: az opció segítségével beláthatunk a dob belsejébe.
 • EcoHybrid: Ez a kiegészítő program energiát vagy időt takarít meg.
 • Gyerekzár: a kezelőszerv lezárható, hogy az óvatlan kezek ne okozhassanak problémát.
 • Hangjelzés szabályzás: ezzel az opcióval a hangjelzés erejét tudjuk csökkenteni vagy növelni

LG RC90U2AV2W vélemények

Erről a modellről a hőszivattyús szárítógép teszt írásának pillanatában nem lelhető fel túl sok vásárlói vélemény az internetes felületeken. Ez főként annak tudható be, hogy nem egy tömegtermék, szűkebb a célközönsége az átlagnál. Amit a kevés vásárlói véleményből ki lehet szűrni: Pozitívumként említik a modern megjelenését és a minőségi szárítást, amit végez. Negatívumként a magas árpontot fogalmazta meg egy véleményező.

Összegzés

Amit tehát az LG RC90U2AV2W nyújt: Egy extra nagy, 9 kg kapacitással bíró szárítógép A+++ besorolással, a 200 000 Ft alatti szárítógépekhez képest halkabb működéssel. A programválaszték talán csak az antiallergén programmal ad többet, mint a legtöbb szárítógép. Kapunk viszont extrákat, amik kiválasztáskor nem gyakran kerülnek szóba, de utólag már sok, egyébként népszerű modellnél hiányolnak a vásárlók: Ilyen a dobvilágítás, a jelzések szabályozható hangereje. No és persze ott van a valóban használható Wifi-s Smart funkció, ami az arra nyitott közönség számára trendivé teheti ezt a szárítógépet. A hőszivattyús szárítógép teszt záró készüléke igazi prémium érzetet sugároz és az ár ennek hozzátartozó eleme.

További hasznos információkat találsz a termékről a felhasználói útmutatóban, amit a gyártó oldaláról tudsz letölteni: LG.hu

Hőszivattyús szárítógép teszt – VÉGSZÓ

A fentiekben részletekbe menően bemutattunk 8, a kategóriájában népszerű szárítógépet. Igyekeztünk a választásnál legfontosabb szempontok alapján áttekinteni a készülékeket, hiszen a hőszivattyús szárítógép teszt célja az, hogy kellő mennyiségű és hasznos információt adjunk a megfelelő gép kiválasztásához. Arra viszont nem vagyunk hivatottak, hogy megmondjuk, melyik a legjobb hőszivattyús szárítógép. Hiszen minden igény más, mindenki számára más lehet a legjobb választás.

Tetszett a cikk? Kedvelj minket facebook-on és értesülj elsőként legújabb híreinkről. ? –>Facebook oldalunk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Hozzászólás elküldése
Neved