Egyajtós hűtőszekrények 100-145 cm között

A pult alá helyezhető modellekkel már foglalkoztunk az előző cikkben, most itt az ideje a 85 cm-nél magasabb hűtőket is górcső alá venni. E kategória esetében is elérhetőek az adott méretben fagyasztóval rendelkező és anélküli változatok is. Az egyajtós hűtőszekrény válogatásban mindkét verzióra találsz majd példát, ez alkalommal a 100 cm és 145 cm magasság közé eső termékekből szemezgetünk.

Zanussi ZRA21600WA

Zanussi ZRA21600WA egyajtós hűtőszekrény

A Zanussi 105 cm magas hűtőszekrényével kezdjük. 55 cm szélesség, 63,5 cm mélység. Ezek a külső méretek. Nettó 192 liter hasznos beltérrel gazdálkodhatunk, ami már vetekszik néhány alulfagyasztós modell kapacitásával is. Ennek köszönhetően 5 üvegpolcon + 1 zöldségtartó rekeszben tudjuk elrendezni élelmiszereinket. Továbbá az ajtón elhelyeztek 3 polcot (1 italtartót, egy középső polcot, amin egy rendhagyó „EasyStore” fantázianevű kis tárolódoboz is helyet kapott és egy felső tojástartóval is rendelkező polcot.

Hirdetés

Belbecs: „A+” energiaosztály besorolást kapott a készülék, éves 125 kWh a fogyasztása. A klímaosztály SN-N-ST-T, ezért 10 c° fok feletti hőmérséklettel rendelkező helyiségben javasolt a használata. A vezérlés mechanikus, a beltérben elhelyezett szabályzó tekerőgomb segítségével történik. A Zanussi ZRA 21600WA egy rendkívül egyszerű és praktikus hűtőszekrény azoknak, akiknek nincs fagyasztóra szükségük, de hűtőtérből a méret adta lehetőségekhez mérten a legnagyobbat szeretnék.

ElőnyHátrány
Nagy hűtőtér
Kompakt méret

Electrolux ERF1904FOW

Electrolux ERF1904FOW egyajtós hűtőszekrény

Egy Electrolux alternatíva szintén 105 cm magassággal, 55 cm szélességgel és 61,2 cm mélységgel. Amiben mást nyújt ez a készülék az a 18 literes fagyasztórekesz amihez nettó 162 liter normál hűtőtér társul. 3 üvegpolcon van lehetőségünk kényelmesen elhelyezni az élelmiszereket, egy kihúzható műanyag zöldségtartó rekeszbe pedig a zöldségféléket. Az ajtóra szerelve most is 3 polcot kapunk.

A vezérlés itt is mechanikus, a hűtő belsejébe került a szabályzó. Az energiaosztály „A+”, ami a fagyasztó miatt egy kicsit magasabb, 199 kWh/év fogyasztást jelent. A klímaosztály SN-N-ST, ez 10 c°fok és 38 c°fok között garantál optimális használatot. Az ERF1904FOW jó választás lehet annak, akinek szüksége van egy jelképes méretű fagyasztóra, de egy kis méretű, márkás egyajtós hűtőszekrényt keres.


Beko SSA24020

Beko SSA24020 egyajtós hűtőszekrény

Lépünk egyet felfelé a magasságban. Következzen 136 cm magas fagyasztó nélküli versenyzőnk a Beko márka képviseletében. 54 cm-es szélességével és 60 cm-es mélységével nem igazán tér el az eddigi készülékektől. A hasznos hűtőtér 232 liter. Ebből 5 üvegpolc helyet és 1 kihúzható frissentartó rekeszt gazdálkodott ki a gyártó. Az ajtóra az eddig tapasztalt 3 polc helyett már 4 db-ot kapunk. A legfelső lehajtható tetővel is rendelkezik, így az apróbb, egyedi formájú tartalmakat is hatékonyan van lehetőség tárolni.

A vezérlés mechanikus, tekerőgombbal történik. Az „A+” energiaosztály ennél az egyajtós hűtőnél 130 kWh/év fogyasztást takar, ami a méretéhez képest egészen alacsony szám.

ElőnyHátrány
Sok polccal rendelkezik
Energiatakerékos

Gorenje RB4141ANX


Gorenje RB4141ANX egyajtós hűtőszekrény

Eddig csak fehér színű hűtőszekrények kerültek terítékre. Ideje egy különlegesebb, ezüst színű modellt is megnézni. A készülék bevonata acéllemez, ami fémes szürke színű festést kapott. 143 cm magasság, 55 cm szélesség és 58 cm mélység jellemzi az RB4141ANX-et. Egy 15 literes fagyasztó is helyet kapott a 225 liter nettó hűtőtér mellett. Ez 4 üvegpolcnak, 1 műanyag zöldségtartó rekesznek és 4 ajtópolcnak biztosít elegendő helyet.

Ez az egyajtós hűtőszekrény is „A+” energiaosztály besorolással büszkélkedhet, ami 208 kWh/év fogyasztást von maga után. A klímaosztály N-ST ami 16-38 c°fok között biztosít gazdaságos ideális működést. A fagyasztási kapacitás 2kg/nap, ami egy ekkora rekesz esetében optimális. Áramkimaradás esetén a Gorenje hűtőszekrénye 13 óráig képes megőrizni az ételeink optimális hőmérsékletét.

ElőnyHátrány
Ezüst színN-ST klímaosztály
tágas belső

A 100-145 cm magasság közé eső egyajtós hűtőszekrények technikai tudásban nem hoznak sok újdonságot a 85 cm-esekhez képest. A magasság növekedésével a tároló kapacitás nő, modellenként változóan praktikus megoldásokat kapunk a hatékony tárolásra és egy-egy modell külcsínben, pl. színben is mutat valami újat. A mostani példákkal ezeket a különböző lehetőségeket jártuk körbe. Ha kérdésed merült fel valamilyen termékparamétert érintő fogalommal kapcsolatban, ajánlom figyelmedbe a „Mi alapján válasszunk hűtőszekrényt?” című korábbi cikket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Hozzászólás elküldése
Neved