Pult alá helyezhető hűtőszekrény – Bemutató teszt

A “Mi alapján válasszunk hűtőszekrényt?” című korábbi írásban megnéztük, hogy milyen hűtőszekrény alkategóriák léteznek és néhány gondolat erejéig foglalkoztunk is velük. Most pedig az egyajtós hűtőszekrényekkel, azon belül is a pult alá helyezhetőekkel ismerkedünk meg közelebbről néhány konkrét termék bemutatásán keresztül.

Az egyajtós hűtőszekrények választéka abban a tekintetben sajátos, hogy a 85 cm körüli magasságú, pult alá helyezhető készülékekből rendkívül széles a piacon elérhető választék. Az annál magasabb gépekről azonban ez nem mondható el. A mostani teszt 4 pult alá helyezhető hűtőszekrény modellel foglalkozik, ezek mind 1-1 fontos tulajdonságban el fognak térni egymástól, hogy több lehetséges megoldást ismerhessünk meg.

Gorenje R3091ANW

Gorenje R3091ANW pult alá helyezhető hűtőszekrény

Az első alanyunk egy fagyasztó nélküli hűtő. 84,5 cm magas, 50 cm széles és 50 cm mély. A kompakt külső méret 112 literes nettó hűtőteret takar. Ez elegendő helyet biztosít 3 üvegpolcnak, egy kivehető műanyag tároló fióknak. Az ajtóban 2 normál polc és egy félbehajtható tojástartó kapott helyet.

A vezérlés mechanikus, tehát kézzel szabályozhatjuk a hűtő teljesítményét a beltér jobb felső oldalán elhelyezett tekerőgombbal. A klímaosztály N, ST, így ezt a készüléket 16 c° fok szobahőmérsékleten és afelett javasolt használni. “A+” energiaosztály besorolása van a Gorenje R3091ANW-nek, ez mindösszesen 113 kWh/ év fogyasztást jelent. Nem megkerülhető eladási érv a Gorenje márka termékénél, hogy 3 év garanciát biztosít erre a hűtőszekrényre.

ElőnyHátrány
Energiatakarékos16 c° fok alatti helyiségbe nem ajánlott
3 év garancia

Indesit TFAA5

Indesit TFAA5 pult alá helyezhető hűtőszekrény

A 85 cm magas hűtőszekrény fagyasztó rekesszel. 50 cm-es szélességével és 56 cm mélységével külső méreteiben nem sokkal tér el az Indesit készüléke az előbb bemutatottól. Ebből következik, hogy a fagyasztó a normál hasznos hűtőtér területéből vesz el. 90 literes normál /13 literes fagyasztóteret kapunk ezzel a géppel. Gyakorlatban ez annyit jelent, hogy 3 helyett 2 üvegpolcot tartalmaz a készülék a zöldségtartó műanyag rekeszen kívül. A fagyasztó rész ezek felett kapott helyet.

A mechanikus vezérlés ezért itt valamivel lejjebb került, az üvegpolc szintjén a jobb oldalra. A klímaosztály “N”, 16 c° és 36 c° fok közötti szobahőmérséklet az ideális az TFAA5 számára.

“A+” energiaosztály besorolást kapott az Indesit készülék is, a fagyasztó megléte miatt azonban az előbb bemutatott termékhez képest magasabb, 173 kWh/év fogyasztás szerepel az energiacímkéjén. Egy ilyen vagy ehhez hasonló pult alá helyezhető hűtőszekrény annak lehet jó választás, akinek helyben néhány centiméter is számít, de a fagyasztórekeszről nem szeretne lemondani.

ElőnyHátrány
Kompakt méret“N” klímaosztály
Fagyasztórekesz

Beko TSE 1283

Beko TSE 1283 egyajtós hűtőszekrény

Még egy pult alá helyezhető hűtőszekrény. A méret alapján nem számítunk nagy változásra az előzőekhez mérten: Magasság – 84 cm, Szélesség – 54,5 cm, Mélység – 62,5 m. Mégis, a TSE 1283 annak ellenére, hogy egy 13 literes fagyasztórekesszel rendelkező modell, normál hűtőtérből is nettó 101 literrel gazdálkodik. Ennek köszönhetően 3 üvegpolc és 1 zöldségtartó rekesz áll rendelkezésre.

Energiaosztályban is lépünk egyet, a Beko márka készüléke már “A++” besorolással büszkélkedhet, 139 kWh/év fogyasztása már egészen szimpatikus érték. A vezérlés továbbra is mechanikus, a klímaosztály SN-T, így 10 c° fok felett már jól használható ez a hűtőszekrény. Aki a maximum hűtőteret szeretné kihozni a kategóriából fagyasztóval, továbbá az energiafogyasztás is fontos tényező számára, annak egy ilyen vagy hasonló modell a megfelelő választás.

ElőnyHátrány
“A++” energiaosztály
SN-T klímaosztály

Zanussi ZRG16605WA

Zanussi ZRG16605WA egyajtós hűtőszekrény

Most megnézzük, milyen ha az előző Beko hűtő belső méreteit egy fagyasztó nélküli modellben élvezhetjük. 85 cm-es magasság, 55 cm-es szélesség és 61 cm-es mélység jellemzi ezt a készüléket. Ezekből a külső méretekből hozott ki a Zanussi egy hangzatos, nettó 150 literes hűtőteret. Noha ez polcok és tároló fiók mennyiségében nem hoz változást, de szintenként a korábbiaknál több hellyel rendelkezünk, illetve az ajtóba a felül elhelyezkedő tojástartó és a középső polc alá kapunk egy praktikusan elhelyezett italtartó polcot, ahova már nem csak a legkisebb dobozok/palackok fognak beférni.

Az energiaosztály “A+”, ami 119 kWh/év fogyasztást jelent esetünkben. A klímaosztály SN-N-ST, ami 10 c°fok és 38 c°fok között zavartalan használhatóságot nyújt. A vezérlés a ZRG16605WA esetében is mechanikus. A Zanussi tehát egy pult alá helyezhető hűtőszekrény nettó 150 literes hűtőtérrel, ami ebben a kategóriában figyelemre méltó. Akinek nincs szüksége fagyasztóra, normál hűtőtérből viszont a maximum az igénye, annak ez vagy egy hasonló megoldás lehet az ideális választás.

Ezen a négy bemutatott készüléken keresztül áttekintettük azokat a legmeghatározóbb lehetőségeket, amiket egy pult alá helyezhető hűtőszekrény nyújthat. Az itt szereplő modelleken felül természetesen számtalan más modell elérhető a magyar piacon, akár olyan speciális tulajdonságokkal, amikről itt most nem esett szó.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Hozzászólás elküldése
Neved