Az elmúlt időszakban kiemelt téma, hogy miként tisztítsuk és fertőtlenítsük magunkat, illetve környezetünket. A COVID-19 jelenléte miatt nem elég rendszeresen kezet mosnunk. Azokat az eszközöket is tisztán kell tartanunk, amelyeket folyamatosan használunk. Az egyik ilyen sarkalatos pont a mobiltelefon. A London School of Hygiene & Tropical Medicine intézmény egy 2011-es tanulmánya például arról számol be, hogy minden 6. megvizsgált napi használatban lévő telefon esetében az egyéb kórokozókon felül még a széklet nyomait is ki tudták mutatni. A kedvenc telekommunikációs eszközünk tisztán tartása ezért fontos. De a megfelelő módszer kiválasztásánál azt is figyelembe kell vennünk, hogy lehetőleg vigyázzunk a kijelző és az egész készülék épségére. A következőkben megnézzük, hogy mivel Nem ajánlatos a mobiltelefon tisztítás, illetve végül egy egyszerű de nagyszerű Tippet is adunk a hatékony, de kímélő tisztántartásra.

Jöjjön hát a 4 anyag, amivel Ne tisztítsuk mobiltelefonunkat

Hirdetés

Ablaktisztító folyadék, konyhai tisztítószerek

Számos újabb Iphone és más márkájú telefon esetében is előfordul, hogy speciális védőbevonattal rendelkezik a készülék, ami védelmet nyújt számára a karcolásoktól és/vagy az ujjlenyomatoktól. Az ablaktisztító folyadék vagy a konyhai tisztítószerek ezt a védőbevonatot eltávolíthatják, így az adott modelleknél elvész a speciális karcvédelem.

Papírtörlő

A száraz papírtörlő, amellett hogy nem távolítja el hatékonyan a szennyeződéseket a telefonról, még finom felületi karcokat is okozhat a kijelzőn.

Alkohol

Az alkohol az ablaktisztító és konyhai tisztítószerekhez hasonlóan eltávolíthatja az újabb modellek védőbevonatát, illetve magas koncentrációban kifejezetten káros a mobiltelefonnak.

Ecet

Ecet használata szintén nem javasolt a kijelző takarítására. Az oldalsó és hátsó felületeket azonban vízzel 50-50 -es arányban hígítva lehet ecettel tisztítani.

Végül pedig jöjjön a bevezetőben ígért tuti tipp, a mobiltelefon tisztítás hatékony és egyben kímélő módszere. Vegyünk egy finom felületű, nem foszló textíliát és mártsuk meg meleg, szappanos vízbe. Ezzel a benedvesített kendővel töröljük át a telefont ügyelve arra, hogy a nyílásokba és illesztésekbe ne jusson víz. Végül pedig szintén finom, száraz anyaggal töröljük le. Ez talán a legkézenfekvőbb, mégis a legjobb megoldás. Miért? A szappan zsírszerű molekulákat tartalmaz, amelyek képesek a vírusokat körülvevő védőburkok lebontására, ezzel a vírus elpusztítására.

A cikkhez felhasznált források: cnet, techradar

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Hozzászólás elküldése
Neved