Hasít a jegypénztáraknál a Dzsungeltúra – Ezeket néztük a hétvégén a moziban

Az előző hétvégén nőtt a magyar nézők mozilátogatási kedve. Derül ki a Filmforgalmazók Egyesületének közzétett adataiból. Július 29. és augusztus 1. között 163 976-an váltottak jegyet a hazai jegypénztáraknál, ennek közel kétharmadát a legnépszerűbb három filmre. Lássuk, hogy mit is néztünk a hétvégén a moziban.

A hétvége legnépszerűbb filmjei

Dzsungeltúra

A csötörtöki premiert követően rögtön az élre ugrott a Dzsungeltúra (Jungle Cruise), Dwayne Johnson címszereplésével. Ez a 12 karikás korhatár besorolást kapott kalandfilm egy, az utóbbi években mellőzött zsánert kísérel meg újból sikerre vinni. Az egzotikus környezetben játszódó, vígjáték elemekkel átszőtt kalandfilmeknek évtizedes hagyománya van. Indiana Jones filmek, Smaragd románca, Múmia filmek. Első hétvégés 52 649 nézőszáma alapján úgy tűnik, 2021-ben is működhet a recept. Várjuk a folytatást.

Hirdetés
Dzsungeltúra (szinkronizált előzetes)

Idő

25 899 nézőszámmal a második számú hétvégi kedvenc az Idő (Old) című, szintén csütörtökön debütált 16 karikás thriller. A rendező M. Night Shyamalan a Hatodik érzékkel írta be magát a köztudatba. Azt a kritikai és közönségsikert azonban azóta sem sikerült megközelítenie. Az utóbbi rendezései vegyes fogadtatásban részesültek. A mostani

Az Idő-t a rendező forgatókönyvíróként is jegyzi, Pierre Oscar Lévy és Frederik Peeters Sandcastle című képregényét ültette át. A film rövid tartalma:

„M. Night Shyamalan új filmje hátborzongató, rejtélyes thriller egy családról, akik a trópusi vakációjuk során felfedeznek egy félreeső partszakaszt, ahol pár órányi pihenés alatt valahogy gyorsan öregedni kezdenek… és így az egész életük egyetlen napba sűrűsödik.”

Vajon most sikerült M. Night Shyamalan-nak újból egy Hatodik érzékhez foghatót alkotnia?

Idő (Old) (szinkronizált előzetes)

Croodék: Egy új kor

Második hete forog a magyar vetítőtermekben a Dreamworks őscsaládos animációs kalandfilmjének második része, a Croodék: Egy új kor. 22 444 látogatójával a harmadik helyre fért fel a magyar mozik heti nézettségi listáján. Ez egyébként 30%-os visszaesés a premier hetéhez képest.

Annak, aki nem látta az első részt: Croodék egy ősember család, akik az őskor mindenféle veszélyén és katasztrófáján küzdötték át magukat, a maguk vicces és szerethető módján.

Az új epizódban: „Croodéknak szükségük van egy új élőhelyre, így aztán az első őscsalád a nyakába veszi a világot, hogy biztonságosabb otthont keressenek. Kisvártatva rábukkannak egy falakkal körülvett édenkertre, amely minden igényüknek megfelel… egy valamit kivéve. Már lakik ott egy másik család…”

A 12 éves korhatár besorolást kapott film szereplőinek nem kisebb nevek adták a hangjukat, mint Nicolas Cage, Ryan Reynolds, Emma Stone vagy a Trónok harca kedvenc Peter Dinklage.

Croodék: Egy új kor (szinkronizált előzetes)

És a többiek

A Fekete özvegy 11 319 nézőjével a múlt héten átlépte a 230 000 nézőt. A Marvel moziját követi helyezésben a Space Jam – Új kezdet, ami 6221 eladott jegyével is csak 62 000 látogatót szerzett a július 15.-ei premiere óta. Ez az alapjául szólgáló eredményeinek az árnyékába sem ér. A Halálos iramban 9. része 5 546 látogatóval egy hónap után is a hatodik legnagyobb érdeklődést kiváltó film volt a hazai vetítőtermekben, összességében pedig átlépte a 189 000 látogatót.

Tetszett a cikk? Kedvelj minket facebook-on és elsőként értesülhetsz legújabb híreinkről. ? –>Facebook oldalunk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Hozzászólás elküldése
Neved