Jönnek a fertőtlenítő robotok – CES 2021

Az idén januárban megrendezésre kerülő CES a világ legnagyobb szabású technológiai kiállítása, ahol a gyártók rend szerint a legújabb innovációikról rántják le a leplet. 2021-ben, most első alkalommal kizárólag online lesz követhető az esemény. Így az elmúlt években megszaporodott robot fejlesztések legújabb produktumait is ilyen módon ismerheti csak meg a nagyérdemű. A 2021-es CES-en az ígéretek szerint számos nagyon aktuális és hasznos új robot kerül majd bemutatásra, köztük az emberi közreműködést kiváltó fertőtlenítő droidokat is.

Fertőtlenítő robotok

A tavalyi év egyik legfontosabb tanulsága a higiénia fontossága volt. A COVID járvány, illetve az az elleni védekezés egyik sarokpontja a saját környezetünk mellett a közösségi terek megfelelő fertőtlenítése. Ez pedig egy olyan feladat, amit az emberek egészségének megőrzése érdekében átdelegálhatnánk a robotokra. Az idei CES-en több megoldást is látni fogunk erre.

Coro-Bot

Az egyik erre a célra fejlesztett droid a Coro-Bot, amit a dél-koreai Hills Engineering vállalat fejleszt. Az eszköz megnevezése “vírusírtó fertőtlenítő robot”. Ez egy önjáró szerkezet, ami rugalmas karjaival azonosítja a fertőtlenítést igénylő területeket és azokat UV fénnyel sterilizálja. Továbbá légkeringető készülékként is funkcionál, ami egy infravörös kerámia szűrő segítségével megsemmisíti a levegőben lévő vírusokat (a koronavírussal együtt)

LG UV robot

Hasonló feladatok ellátására tervezték az LG droidját. Ez is egy önjáró készülék, ami szintén UV fénnyel sterilizálja a környezetet. A robotot a vendéglátó, oktatási, vállalati, kiskereskedelmi és tömegközlekedési helyszínek fertőtlenítésére szánják.

LG UV ROBOT

A CES kiállítás 2021 január 11-14. között kerül idén megrendezésre. A bemutatásra kerülő újdonságokról a Shopping Vektor is be fog számolni, ezért érdemes figyelemmel követni híreinket.

Tetszett a cikk? Kedvelj minket facebook-on és értesülj elsőként legújabb híreinkről. 😉 –>Facebook oldalunk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Hozzászólás elküldése
Neved