Egy különleges készülékkel foglalkozunk ebben az írásban. A Candy CBTD 7A1TE-S névre hallgató beépíthető szárítógépével. Mitől beépíthető? Ez egy olyan speciális hőszivattyús szárítógép, amit pult alá helyezhetünk. A magasságát 82,7 cm és 84,7 cm között szabadon állíthatjuk az szabályozható lábak segítségével. Ezen kívül módunk nyílik közvetlenül a készülék előlapjára szerelni a bútor ajtaját. Így, ha azt akarjuk, akár láthatatlan eszköze lehet a helyiségnek. Amikor pedig használnánk, nagyon praktikus módon hozzáférhetünk.

Külső, méretek

Egy beépíthető készüléknél jellegéből adódóan nem elsődleges tényező a küllem. Ennek ellenére a Candy CBTD 7A1TE-S egészen jól mutat a középre helyezett nagy digitális kijelzővel, piros megvilágítással. Méretei a bevezetőben említett állítható magasságon felül így alakulnak: 60 cm szélesség és 46,5 cm mélység. Ez szárítógép berkeken belül keskeny kivitelnek számít.

Hirdetés

Főbb jellemzők

Hőszivattyús technológia, 7 kg ruhakapacitás, „A+” energiaosztály, nagy digitális kijelző és végül, de nem utolsó sorban egy kis NFC-hez kötött Smart funkció, de erre még kitérünk bővebben. Ezek a Candy beépíthető szárítógépének legfőbb jellemzői.

Fogyasztás, teljesítmény


Candy CBTD 7A1TE-S energiacímke

Az energiacímkét áttekintve a következő információkkal leszünk gazdagabbak:

  • Az „A+” energiaosztály 269 kWh éves fogyasztást takar
  • Egy átlagos 7 kg töltetű pamut program 244 percig tart a készülékkel
  • A maximum kapacitás szintén pamutban mérve 7 kg
  • A Zajszint 67 dB, ami átlagosnak mondható
  • A kondenzáció energiaosztálya „B”

Kezelés

Candy CBTD 7A1TE-S kezelőpanel

A szárítógép jobb oldalán elhelyezett tekerőgomb segítségével tudjuk kiválasztani a kívánt szárítási programot (A képen „A”-val jelezve). A kijelző a szárítási ciklusból hátramaradt időt, illetve késleltetett indítás esetén az indításig maradt időt jelzi. A kijelző körül különböző ikonok a választható speciális extra opciókat hivatottak visszajelezni. Ilyen többek között a „vasalásra kész”, a „szekrényszáraz” vagy az „extra száraz” lehetőség. Az alsó sorban egymás mellé elhelyezett gombok pedig az említett extra opciók bekapcsolását végzik. Jobb oldalon a többi fekete gombtól elkülönülve a „Start/szünet” gomb kapott helyet.

Szárítási programok

A CBTD 7A1TE-S beépíthető szárítógép 15 szárítási programmal rendelkezik. Ezek között vannak egyaránt hasznos és kevésbé átlag felhasználóra szabott programok is. Kapunk ECO pamut programot, MIX programot a pamut, szintetikus és kevert szálas textíliák együttes szárítására. Több lehetőségünk van a kényesebb ruhák szárítására, például speciális gyapjú programmal. Illetve, tulajdonképpen minden ruhatípus kapott külön programot, mint a farmer ruházatok, a kabátok, sport ruházatok.

Extra opciók

Ahogy a kezelőpanel áttekintésénél már említettük, a Candy szárítógépe rendelkezik késleltetett szárítási és további extra opciókkal is. Ezeknek köszönhetően a kiválasztható alap programot jobban igényeinkre szabhatjuk szárazság, gyűrődésmentesítés és egyéb hasznos szempontok szerint.

NFC SMART funkció

A szárítógép fel van vértezve okos funkcióval, aminek a lényegét ezekkel a szavakkal foglalja össze a gyártó: „A készülék az úgynevezett Smart Touch technológiával van kiegészítve, amely az alkalmazáson keresztül lehetővé teszi az Android operációs rendszerrel működő és az NFC (Near Field Communication) funkcióval ellátott okostelefonokkal való együttműködést.”

Ez gyakorlatban úgy néz ki, hogy az NFC-vel rendelkező, Android operációs rendszert futtató mobiltelefonunkra letöltjük a Candy Simply-FI nevű alkalmazását. Ennek segítségével a következő lehetőségek nyílnak meg előttünk:

  • Voice Assistant: Hangvezérléssel választhatunk programot.
  • Smart care: Ellenőrzés és hibaelhárítási útmutató
  • Cycles: újabb szárítási programokat tölthetünk le és telepíthetünk a készülékre
  • Smart statistic: A szárítási statisztikánkat tekinthetjük meg, illetve a korábbi használatok alapján javaslatokat kapunk a hatékonyabb használatra.

Összegzés

Ahogy a címben használt „fehér holló” jelzővel is érzékeltettük, a
Candy CBTD 7A1TE-S egyedüli versenyző a beépíthető szárítógépek ligájában. Akinek egy könnyen és praktikusan integrálható szárítógépre van szüksége, annak megfelelő választás lehet ez a készülék. Az „A+” energiaosztály kissé fájó pont a 150 000 Ft feletti kategóriában, itt némi kompromisszumra kényszerít a készülék. Viszont kapunk Smart funkciót és szárítási programok bő és bővíthető választékát. Olvasnál még a szárítógép témakörben? Ajánljuk figyelmedbe a
„Mi alapján válasszunk szárítógépet” című cikkünket is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Hozzászólás elküldése
Neved