Felmértük a terepet – Kalória számláló oldalak és applikációk

Kalória kalkulátor borítókép

Amikor fölös kilóktól szeretnénk megszabadulni vagy akár csak megőrizni a jelenlegi testsúlyunkat, (néhány szerencsés kivételtől eltekintve), a legtöbbünknek a cél érdekében oda kell figyelnie a táplálkozására. Napjainkban ehhez már rendkívül praktikus eszközök állnak rendelkezésre. A kalóriabevitelünk nyomonkövetését számos kalória számláló és kalória kalkulátor ajánlkozik segíteni. De melyik az ideális választás? Megnéztünk néhányat a legnépszerűbbek közül.

Kalória Guru

A magát „Online táplálkozási Napló„-nak nevező magyar oldal komplett segítséget nyújt a diétába most belevágóknak. Receptek, Fogyókúra és diéta tippek/módszerek, Vitamin és kalória táblázatok is elérhetőek a kaloriaguru.hu-n.

Hirdetés

Kalkulátorból is több félét találunk. Van itt:

  • Kalória kalkulátor
  • Testtömegindex kalkulátor
  • Kalóriaégetés kalkulátor
  • Napi folyadékszükséglet kalkulátor
  • Kálcium és magnézium szükséglet kalkulátor

A táplálkozásunkat, illetve kalóriabevitelünket pedig napi szinten tudjuk vezetni és követni az oldalon az online táplálkozási naplónak köszönhetően, ami több, mint egyszerű kalória számláló. (Ehhez ingyenes regisztrációra van szükség)

A Kalória Guru mobil applikációval is rendelkezik, így mobiltelefonról is könnyedén használható.

KalóriaBázis

Online étkezési napló vezetésére ad lehetőséget a kaloriabazis.hu oldal is. Rendelkezik ideális testsúly kalkulátorral, illetve egy több, mint ezer ételből és alapanyagból álló kalória táblázattal, amivel igen pontosan mérhető a napi fogyasztásunk.

Teljesítményünket és eredményeinket grafikonon ábrázolja az oldal, ami szemléletesebbé teszi a száraz adatokat. A beállított céljainkhoz viszonyított napi kiértékelésre is ad lehetőséget, ezzel is serkentve a motivációt ( jó esetben 🙂 )

A KalóriaBázis mobil applikációval is rendelkezik, így mobiltelefonról vagy tabletről is könnyedén használható.

Yazio

Ez egy mobil applikáció android és mac operációs rendszerekre egyaránt. Személyre szabott terveket készíthetnek vele fogyni, súlyt megtartani vagy akár hízni vágyók is.

Az ingyenes verzió lehetőséget ad a napi kalóriaszámlálásra, a napi étel – és italfogyasztásunk rögzítésére. A mozgásunkat a telefon vagy más hozzácsatlakoztatott eszköz segítségével mérhetjük, amit szintén naplóz az alkalmazás. Az összegyűjtött adatokat pedig kiértékeli. Ez alapján látjuk, hogy hogyan haladunk a kitűzött célunkhoz vezető úton.

Yazio a Play áruházban: Itt

Yazio az App storeban: Itt

A fent bemutatott három oldal, illetve alkalmazás rövid bemutatásán keresztül is jól látszik, hogy napjainkben a testsúlyunk karbantartására nagyon hasznos eszközök állnak rendelkezésre. Ezek kis túlzással már-már izgalmassá tehetik a magunkra történő odafigyelést.

Tetszett a cikk? Kedvelj minket facebook-on és értesülj elsőként legújabb híreinkről. ? –>Facebook oldalunk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Hozzászólás elküldése
Neved