A beépíthető hűtőszekrények, mint általában a beépíthető konyhagépek, egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Köszönhető ez annak, hogy teljesen integrálhatóak a bútorzatba, ha a helyiség stílusa azt követeli meg. Ezek a bútorba építhető készülékek technikai paramétereikben nem térnek el szabadonálló társaiktól. Azzal, hogy milyen tulajdonságokra érdemes figyelni kiválasztáskor, korábbi cikkünkben már foglalkoztunk. Ha a hűtési technológiákról, az energiafogyasztás méréséről vagy a választás egyéb szempontjairól olvasnál, abban megtalálod. Most pedig a beépíthető hűtők sajátosságairól fogunk szót ejteni.

Mit érdemes tudni a beépíthető hűtőkről?

A beépíthető hűtők, ahogy a bevezetőben is említettük, technikai tudásukban nem térnek el a normál hűtőgépektől. Ugyanúgy megtaláljuk a Statikus vagy a No frost hűtési technológiát és az e kettő kombinációit használó készülékeket ezek között. Beépíthetőben is létezik egyajtós pult alá helyezhető vagy magasabb hűtő. Találunk két ajtós készüléket felülfagyasztós vagy alulfagyasztós változatban is. Léteznek egészen keskeny 50 cm széles, de normál 60-70 cm széles változatok is. Ennél szélesebb, extrém méretű beépíthető hűtőszekrények is vannak, de ezek a hazai piacon korlátozott mértékben képviseltetik magukat.

A beépíthető hűtőszekrény elhelyezése

Ha az új konyhádnak megálmodtál egy stílust. A bútorzat és a fal, illetve a nyílászárók színe, kialakítása, mind-mind harmonizálnak egymással. Ebben az esetben nagyon nehéz olyan szabadonálló konyhagépeket találni, amik beilleszkednek ebbe az összképbe. A beépíthető hűtőszekrény célja éppen ezért az, hogy az igényeidnek és lehetőségeidnek megfelelően találj akár a pult alá rejthető vagy a szekrénybe építhető készüléket, ami teljesen beleolvad a környezetbe, hiszen az ajtaját is kiválasztott bútorlappal boríthatod. Így a konyhád összképén, stílusán semmit nem csorbítanak a használati eszközök.

A beépíthető hűtőszekrény ára

Arra érdemes felkészülnöd, hogy egy beépíthető hűtőszekrény ára mindig magasabb, mint egy azonos méretű és tudású szabadonálló társáé. Ennek az egyik oka az, hogy bár egyre növekvő, de egyelőre még szűkebb piaca van ezeknek a hűtőknek. Ezért a gyártási költségük magasabb, ebből kifolyólag a fogyasztói áruk is.

Beépítés

Mivel a beépíthető hűtőszekrény méretei típusonként eltérőek és egy bútorba történő beépítésnél akár mm-ek is számíthatnak, ezért minden esetben érdemes előbb a készüléket kiválasztani és megvásárolni. Csak ezt követően az elhelyezésre szánt helyet kialakítani. Sok asztalos ragaszkodik ahhoz, hogy a készülék fizikailag ott legyen már a bútor megtervezésekor. Arra hivatkozva kérik ezt, hogy a gyártói beépítési rajzok és a tényleges készülék méretek között minimális eltérések lehetnek. Ez pedig bizonyos esetekben utómunkát, nehézséget okozhat.

Zárszóként: a beépíthető hűtőszekrény kiváló választás lehet azoknak, akiknél a ház kialakításából adódóan a konyha vagy az étkező egy központi helyisége a lakásnak és szeretnék minél stílusosabbá, harmonikusabbá varázsolni otthonukat. De azoknak is ideális lehet, akik kicsi konyhával rendelkeznek. Hiszen egy pult alá építhető hűtőszekrénnyel, amit a konyhabútorba helyezhetünk, helyet tudunk spórolni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Hozzászólás elküldése
Neved