Gázfőzőlap teszt – 4 TOP készülék

A főzőlap vásárlás legfontosabb szempontjait már kiveséztük a Mi alapján válasszunk beépíthető főzőlapot? című cikkünkben. Ezúttal a gázfőzőlapoknak szentelünk nagyobb figyelmet. 4 népszerű típuson keresztül megnézzük, hogy melyik árkategóriában milyen stílusú és tudású készülékek a legnépszerűbbek.

Electrolux KGS6436SX gázfőzőlap

Electrolux KGS6436SX gázfőzőlap wok égővel

A 40 000 Ft alatti kategóriában nagyon sok 4 mezős típus szerepel a hazai gázfőzőlap kínálatban, meglehetősen hasonló tulajdonságokkal: Inox felület, 4 normál gázégő, egykezes szikragyújtás. Ezeket a készülékeket most átugorjuk és egy inox gázlapokon belül exkluzívabbnak számító modellel, a KGS6436SX-el kezdünk.

Hirdetés

Méretek, külső

Teljesen átlagos, 60 cm széles és 50 cm mély a főzőlap külső mérete. Az ebben a kategóriában megszokott inox rozsdamentes acél bevonatot kapott. A kialakítás stílusos, jól megkülönböztethető a versenytársaktól. Az asszimetrikus elrendezés (a bal első égő előrébb van tolva, a vezérlő gombok pedig a jobb oldalra lettek összehúzva) találó megoldás. Az edénytartó rács 2 db kovácsolt vas elemből áll, az anyaghasználathoz mérten karcsú a kialakítása.

Elrendezés, vezérlés

Hátulra kettő egyformán 70 mm-es átmérőjű, 2000 W teljesítményű közepes gázégő került. Jobb elöl egy 54 mm-es 1000 W teljesítményű kis égő kerül. Bal elöl pedig a KGS6436SX specialitása, a 4000 W teljesítményű, 128 mm-es átmérővel bíró nagy WOK égő kapott helyet.

A vezérlés 4 forgókapcsolóval történik. Az egykezes szikragyújtásnak köszönhetően a szikráztatást is mezőnként, a hozzá tartozó tekerőgombbal hajtjuk végre. Itt megjegyezném, hogy a főzőlap tartalmaz egy biztonsági hőelemet, ami ha elaludna a láng, automatikusan elzárja a gázt.

Electrolux KGS6436SX vélemények

A legnagyobb online áruházak és árösszehasonlító oldalakon olvasható vásárlói véleményekben negatívumot nem igazán találni erről a gázfőzőlapról. Pozitívumként pedig a nagy teljesítményű WOK égő hasznosságát és az öntöttvas edénytartó rácsot említik meg. A rácsnál több helyen megemlítik, hogy nem csúszkálnak rajta az edények.

Összegzés

Az Electrolux KG6436SX egyaránt domborít a dizájn és a teljesítmény terén is. Minőségi, kovácsolt vas edénytartó rácsokkal van felszerelve, a 4000 W-os WOK égő nem csak a keleti ételek, de a magyar konyha azt igénylő remekeinek elkészítésében is nagy segítség. Mindezt 50 000 Ft környékére árazza jelenleg a piac.

Zanussi ZGO65414BA gázfőzőlap

Az inox felület után váltunk, egy edzett üveg felületű, fekete színű gázfőzőlappal folytatjuk a Zanussi ZGO65414BA személyében. Árban az előzőhöz hasonlóan az 50 000 Ft körüli kategóriába tartozik ez a készülék is.

Méretek, külső

Sztenderd méretekkel rendelkezik a főzőlap, 59 cm széles és 52 cm mély. A fekete edzett üveg felület és a gázégőket feltűnés nélkül körülfonó edénytartók előkelő küllemet kölcsönöznek a főzőlapnak. A ZGO65414BA esetén használt 4 db edénytartó rács festett. Ez minőségben elmarad az öntöttvas változatoktól. A vezérlő felület 4 db forgókapcsoló formájában klasszikus módon, a főzőlap elején, középre helyezve található.

Elrendezés, vezérlés

A jobb első és a jobb hátsó zóna megegyező tulajdonságú, 70 mm átmérőjű, 1800 W teljesítménnyel bíró gázégőkkel van felszerelve. Bal oldalt elöl egy kis teljesítményű 54 mm-es 1000 W-os mezőt találunk. Bal hátul pedig a legnagyobb teljesítményű, 2900 W-os gázégő van 100 mm-es átmérővel.

A vezérlés megszokott módon a 4 db forgókapcsolóval történik, az egykezes szikragyújtásnak köszönhetően a szikráztatás is ezek elfordításával történik. A Zanussi főzőlapnál is a felszereltséghez tartozik a biztonsági hőelem, ami arról gondoskodik, hogy ha elaludna a láng, akkor automatikusan elzáródjon a gáz.

Zanussi ZGO65414BA vélemények

A legnagyobb online áruházakban és árösszehasonlító oldalakon olvasható vásárlói véleményekben pozitívumként legtöbb esetben a kellemes külsőt, a könnyű tisztíthatóságot említik. Negatívumként az edénytartó rácsokat említik több helyen, amikre a magasabb edények ráhelyezését többen nem találják biztonságosnak.

Összegzés

A Zanussi ZGO65414BA egy rendkívül dekoratív főzőlap igazán kedvező árfekvésben. A fűtési teljesítménye is optimális a kategóriájában. Az azonban egyértelműen látszik, hogy ennél a készüléknél a látványt és a stílust a praktikus használhatóság elé helyezték. Első sorban azoknak lehet megfelelő választás, akik nem szoktak nagy edényekben nagy családra főzni és egy jól mutató színfoltot szeretnének a konyhájukba.

Gorenje GW641 gázfőzőlap inox és fekete színben

Ismét egy Wok égővel ellátott főzőlappal folytatjuk, ami ráadásul 2 színben is elérhető. A Gorenje GW641X inox és GW641MB fekete színben. Az 55-60 000 Ft-os árkategóriában helyezkednek el ezek a készülékek, megnézzük mit kapunk ezért a pénzért.

Méretek, külső

Átlagos 60 cm szélesség és 52 cm mélység jellemzi a Gorenje főzőlapját. A korábban megtekintett Electrolux KGS6436SX-hez hasonlóan asszimetrikus az elrendezése, a bal oldalt elöl elhelyezett wok égő kinyúlik a forgókapcsolók vonalába. A fekete változat különlegessége, hogy a tekerőgombok szürke színűek, ezzel kitűnve a fekete felületből. A főzőlap 2 db öntöttvas edénytartó ráccsal rendelkezik.

Elrendezés, vezérlés

A jobb és bal hátsó égők egyaránt 73 mm átmérővel és 1,8 kW teljesítménnyel bírnak. A jobb első égő 53 mm-es amihet 1 kW teljesítmény párosul. Jobb elöl pedig a wok égőt találjuk, 98 mm átmérővel és 3 kW teljesítménnyel.

A vezérlés megszokott módon a 4 db forgókapcsolóval történik, az egykezes szikragyújtásnak köszönhetően a szikráztatás is ezek elfordításával történik.

Összegzés

A Gorenje GW641 inox és fekete színben egy határozott arculattal rendelkező főzőlap. Ideális választás annak, akinek a megjelenés mellett a praktikus mindennapi használat is elsődleges szempont.

Whirlpool GOA6425 gázfőzőlap fekete, fehér és ezüst színben

Whorlpool GOA6425 fekete, fehér és ezüst színű gázfőzőlapok

Egy olyan modellel folytatjuk, ami a korábban bemutatott gázfőzőlapok legelőnyösebb tulajdonságait egyesíti. Rendkívül esztétikus és könnyen tisztán tartható edzett üveg felülettel rendelkezik, stabil és praktikus öntöttvas edénytartó rácsokkal és nagy teljesítményű wok égőt is kapott. 3 színben elérhető, Whirlpool GO6425/NB néven fekete, GOA6425WH néven fehér és GOA6425/S néven ezüst színben. 70-80 ezer Ft közötti árcédulával juthatunk hozzá ehhez a modellhez. Lássuk, mit kapunk ezért a pénzért:

Méretek, külső

59 cm széles, 51 cm mély ez a főzőlap. Ahogy a bevezetőben említésre került, az edzett üveg felület exkluzív küllemet biztosít a GOA6425-nek, színtől függetlenül. A Whirlpool készülék az előzőekben bemutatott wok égős főzőlapokkal ellentétben nem helyezte előre a nagy égőt a kezelőfelülettel egy vonalba. A klasszikus elrendezést követve, egy szabályos keret határolja körül a főzőfelületet. A forgatógombok azonban, bár lett volna hely nekik, nem középre kerültek, hanem a jobb oldalra igazítva helyezkednek el. Az ezüst színű tekerőgombok ízléses mértékben ütnek el a főzőlap alap színétől.

Elrendezés, vezérlés

A jobb és bal oldalt hátul elhelyezkedő égők átmérője 75 mm, a teljesítményük pedig 1750 kW. Jobb elöl kapott helyet a kis égő 50 mm átmérővel és 1 kW teljesítménnyel. Bal oldalt elöl pedig a 3,5 kW teljesítményű, 130 mm átmérővel rendelkező WOK égőt találjuk.

A kezelés itt is egyszerű. A forgatógombokkal gyújtjuk be a lángot és szabályozzuk annak teljesítményét.

Whirlpool GOA6425 főzőlap vélemények

Az interneten fellelhető vásárlói vélemények egyöntetűen dícsérik a főzőlap technikai tudását és küllemét. Hátrányként néhányan megemlítik, hogy a fényes edzett üveg felületen jobban meglátszódnak a használat nyomai, ezért érdemes rendszeresen takarítani.

Összegzés

A Whirlpool GOA6425 egy impozáns főzőlap, 3 színvariánsban. Korrekt teljesítmény párosul ehhez, illetve egy a korábban megtekintett készülékekhez képest magasabb árfekvés. Jó választás lehet azoknak, akiknek számít a külcsín de a praktikus használat és a teljesítmény terén sem szeretnének kompromisszumot kötni.

Tetszett a cikk? Kedvelj minket facebook-on és értesülj elsőként legújabb híreinkről. ? –>Facebook oldalunk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Hozzászólás elküldése
Neved