5 népszerű elöltöltős mosógép 100 000 Ft alatt

A címben is szereplő 100 000 Ft alatti árkategóriában több tucat modell elérhető a magyar piacon. Mi alapján áll ebből össze a TOP5 népszerű mosógép tesztünk? Az eladási statisztikák, az elérhető vásárlói vélemények és a saját szakmai tapasztalatok együttesének eredményeként. Fontos megjegyezni, a cikkünk nem tartalmaz minden „JÓ” választást, de a listánkban szereplő minden készülék „JÓ” választás. Vágjunk bele!


Beko WTE5411B0

A török gyártó belépő áras termékéről beszélünk. Első ránézésre árfekvéséhez mérten kifejezetten jól mutat a készüléken az “A++” energiaosztály piktogram. A keskeny, 44 cm mély kivitel is csábító lehet. Szembetűnő az induló ársávban egészen szokatlan nagy kijelző a kezelőszerv jobb oldalán. Ám amint jobban megnézzük, látjuk, hogy érzéki csalódással van csak dolgunk. A mosógépnek nincs digitális kijelzője, csak a Led-es megvilágítású működést jelző piktogramokat helyezték egy pofás ablak mögé. Az 5 kg kapacitás egy kis háztartás számára megfelelő lehet.

Extra funkciók + programok: Van lehetőség a mosógép késleltetett indítására. A beállítástól számított 3,6,9 órával is kezdődhet a mosás. Automatikus víz vezérlő rendszer”- a behelyezett ruha mennyiségéhez és típusához igazítja a hozzáadott víz mennyiségét a készülék. Programok terén sem szűkölködünk összesen 15 opció közül válogathat a Beko WTE5411B0 újdonsült tulajdonosa.

Hátrány: A végére maradt a mosógép gyenge pontja, a centrifuga. 800 fordulat/perc teljesítményével lemarad a készülék többi előnyös tulajdonsága mögött.

ElőnyHátrány
“A+++ energiaosztályGyenge centrifuga
Impozáns megjelenés

Gorenje WP60S3

Néhány éve még elképzelhetetlen volt, hogy 80 000 Ft környékén hozzájussunk egy 6 kg-os, „A+++” energiaosztályú mosógéphez. Ma ez már elérhető. Kiegészülve egy 1000 fordulat/perc teljesítményű centrifugával, alapvető paraméterei alapján a Gorenje WP60S3 ideális választásnak tűnik.
Méretek: Szélesség: 60 cm, Magasság: 85 cm, ez a sztenderd. A mélység 43 cm, ez ismételten keskeny kategória.

Külcsín: A Gorenje az előző években megszokott unalmas, szögletes formáit elhagyva, a 2018-ban piacra kerülő modelleknél már jobban odafigyelt a részletekre. Ennél a típusnál is szembetűnők az enyhén lekerekített szélek, a stílusos keskeny led kijelző és a mutatós forgatógomb középpen.

Programok: 16 programot kapunk, a 20’ perces gyorsprogram mellett az AllergyCare antiallergén programot fontos kiemelni, az érzékeny bőrűeknek ez fontos választási érv lehet.

Összegzés:

ElőnyHátrány
“A+++” energiaosztályA digitális kijelző hiánya. Hiányérzetet kelt, hogy a mosásból fennmaradó időt nem jelzi ki a mosógép.

Antiallergén program az érzékeny bőrűek számára

Whirlpool FWF71253W

A keskeny elöltöltős mosógépek után most bemutatunk egy teltkarcsúbb példányt. „A+++” energiaosztály, 7 kg ruhakapacitás, Digitális kijelző… Nem is kezdődik rosszul.
Méretek: 59,5 cm széles, 84,5 cm magas és 57,5 cm mély. A 7 kg ruhakapacitásnak bizony ára van, ez a mosógép már majdnem négyzet alapterületű, van helyigénye. Ezért cserébe egy 52 literes űrtartalmú dobot kapunk, amibe egy közepes méretű család szennyese is kényelmesen befér.

Ehhez párosul az 1200 fordulat/perc teljesítményű centrifuga, ami a textíliák többsége számára már több mint elég. Max. fordulatszámmal történő használat után 53%-os nedvességtartalma marad a ruhának, ez jó számnak számít. Viszont azt ne felejtsük el, hogy nem minden anyag kedveli az ilyen magas teljesítménnyel történő centrifugázást, illetve a fenti számokhoz egy mondhatni magas, 79 dB-es zajszint is párosul ennél a funkciónál.

Programok: 14 programmal van felvértezve a Whirlpool WVF71253W, ezek közül a gyártó a „Colours 15°” funkciót emeli ki, mint különlegességet. Ezzel az opció 15°c fokon olyan hatékonyságot ér el, mintha 40°c fokos mosnánk a ruhát. Így egyrészt jobban kíméli a textíliát, másrészt energiát spórol.

Kijelző: A piktogramos megjelenítés mellett ezen a készüléken végre helyet kapott egy LED-es programóra is, aminek segítségével figyelemmel követhetjük az elindított mosásból hátra lévő időt.

ElőnyHátrány
A+++ energiaosztályNincs benne 6. érzék opció
7 kg ruhakapacitás
1200 fordulat/perc centrifuga

Electrolux EWS31064SU

6 kg kapacitású mosógép 38 cm mélységgel? Igen, ez nem elírás. Az Electrolux üdvöskéje kivételes módon ötvözi a helytakarékos kivitelt és az optimális ruha kapacitást. Ehhez még vegyük hozzá az „A+++” energiaosztályt és az Intelligens vezérlést. De ne szaladjunk előre, kezdjük az elején…


Méretek: Ahogy a bevezetőben is leírtam, a 85 cm magassághoz és 59,5 cm-es szélességhez egy hihetetlen alacsony 38 cm-es mélység társul ennél a készüléknél.


Külcsín: Esztétikum szempontjából az Electrolux EWS31064SU legnagyobb előnye az ezüst színű ablakkeret. Ennyiben talán ki is merül a készülék szépsége. A digitális kijelző formája és úgy általában véve az egész kezelőpanel szögletes, retro érzetet kelt. Ez természetesen lehet egy tudatos koncepció része, de inkább gondolnánk azt, hogy a formatervező a 80-as években ragadt.


A centrifuga 1000 fordulat/perc teljesítménnyel dolgozik. A már említett digitális kijelző amellett, hogy a hátralevő időt kijelzi, a készülék programozását is lehetővé teszi. Az úgynevezett „Időkezelő” funkció egy szabadabb, rugalmasabb megoldása a késleltetett indításnak. A mosógép „Woolmark Blue” tanúsítvánnyal is rendelkezik, amit azok a készülékek kapnak csak meg, amiket javasolnak a gépi gyapjú mosásra.


Programok: 14 választható programmal rendelkezik a gép, kiemelendő tulajdonság az „Intelligens vezérlés”, ami „automatikusan hozzáigazítja a mosási üzemmódot a behelyezett ruhamennyiséghez. Így a ruhák soha nem lesznek „túlmosva”, hanem a számukra legmegfelelőbb kezelést biztosító idő-, víz- és energiamennyiséget” – írja a gyártó.

ElőnyHátrány
Kompakt méret, nagy kapacitásÓdivatú megjelenés
Intelligens vezérlés

LG F2J5WN4W

Ezt a gépet már csak egy kis erőszakkal tudtuk betuszkolni az „5 népszerű mosógép 100 000 Ft alatt” listánkba, mert már a 100 000 Ft körüli szegmensben mozog. De mélyedjünk el a részletekben:
Méretek: Sztenderd 85 cm-es magasság, 60 cm szélesség illetve keskeny 45 cm-es mélység jellemzi bemutatónk tárgyát. Az e mellé társuló 6,5 kg-os ruha kapacitásnak köszönhetően egy kompakt, helygazdaságos készülékről beszélhetünk.


Külcsín: a szögletes és a lekerekített formák ízléses elegye jellemzi a mosógépet. Az ezüst színű ablakkeret egyedi éltörésével vonzza a tekintetet. A nem túl nagy, jól eltalált kezelőgomb is teljesen helyén van. Diszkréten, de jól láthatóan helyezték el a már védjeggyé vált 10 éves DirectDrive motor garancia matricát a jobb szélen, felette pedig a piktogram jelzésekkel bőségesen körülvett kis LED programórát látjuk.

Mit takar a vonzó külső? Első sorban egy „A+++”-os, energiatakarékos mosógépet a már előbb említett közvetlen meghajtású motorral. 1200 fordulat/perc teljesítményű centrifugát, Egy „6 Motion DD” nevű technológiát, ami gyártó leírása szerint annyit takar, hogy mosás közben 6 különböző módon képes a készülék mozgatni a dobot. Ez nekünk azért jó, mert ezzel hatékonyabb, kímélőbb és energiatakarékosabb mosást ér el az LG F2J5WN4W.

Kényelmi funkciók: A mosógépen helyet kapott egy „ADD ITEM” megnevezésű gomb. Ennek segítségével közben is megállíthatjuk a készüléket és hozzáadhatunk a további (kimaradt) ruhadarabokat. NFC funkció: a készülék rendelkezik már egy kezdetleges SMART tulajdonsággal. Egy telefonos applikáció segítségével az okos telefonunkkal diagnosztizálhatjuk a mosógép esetleges problémáit, illetve további mosási programokat tölthetünk le.

Programok: A gép 14 programmal rendelkezik. A legáltalánosabbakon felül megtaláljuk a „Baby Care” baba programot, vagy speciális opciót a sport ruházatok számára.

Összességében az LG F2J5WN4W egy egészen jól összerakott mosógép, ami a hasznos tulajdonságai mellett tartalmaz egy-két hangzatos, de az átlag felhasználó számára felesleges pluszt is.

ElőnyHátrány
Vonzó külsőNFC – a gyakorlatban nem praktikus
6 Motion DD, ADD ITEM opció

Ez volt tehát az az 5 népszerű mosógép 100 000 Ft alatt, amit összehasonlító tesztünkben be szerettünk volna mutatni. A témában ajánljuk még a „Hogyan válasszak mosógépet?” című írást is, abban részletekbe menően körüljárjuk a mosógép kiválasztásának folyamatát.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Hozzászólás elküldése
Neved