LG F2WT108N0E elöltöltős mosógép bemutató

LG 8 kg elöltöltős mosógép életkép

A koreai gyártó egyik legnépszerűbb mosógépét vesszük szemügyre a következő sorokban. Érdekessége, hogy nem az LG névjegyévé vált Direct Drive közvetlen meghajtású, hanem egy klasszikus ékszíjas motor hajtja. Ezért cserébe viszont egy nagyobb, 8 kg ruhakapacitású és széles programválasztékú gépet kapunk egy kisebb LG készülék áráért. Lássuk a részleteket…

LG F2WT108N0E elöltöltős mosógép

Az LG-től korábban megszokotthoz képest valamivel szigorúbb az F2WT108N0E vonalvezetése, de ez jól áll neki. A középre helyezett tekerőgomb jobb oldalán szélesen húzódik a kijelző, ami jól áttekinthetően jelzi vissza a mosás hátrelévő idejét és az egyéb opció beállításokat. A fekete keretes sötétített üvegű ajtó is hozzá tesz a küllemhez.

Hirdetés

A 8 kg ruhakapacitást már említettük, ehhez társul az 1200 fordulat/perc teljesítményű centrifuga. „B” energiaosztály besorolásának köszönhetően egy átlag pamut mosást 0,55 kWh áramfogyasztással végez el. A vízfogyasztása 48 liter / ciklus, a maximális zajszintje pedig 78 dB centrifugálás közben. Méreteit tekintve átlagos a készülék, 85 cm magas, 60 cm széles és 56 cm mély.

LG F2WT108N0E energiacímke

Kiemelt tulajdonságok

Allergy Care (allergénmentes) program: Ez a dedikált antiallergén program eltávolítja a ruhákra rakódott poratkák akár 99%-kát. Allergiások, érzékeny bőrűek, kisbabák ruháinál kifejezetten hasznos.

Hatékony folteltávolítás: Makacs szennyeződés esetén mosás elindítása előtt kiválaszthatjuk annak típusát: Izzadságfolt, Kávéfolt, Olajfolt, Többféle folt. A mosógép ezt követően a víz hőmérsékletét, a dob forgását, az öblítések számát és időtartamát automatikusan a kiválasztott folt típusához igazítja. Így még hatékonyabb lesz a folteltávolítás.

Kezelőfelület

A középpen található tekerőgomb elfordításával kapcsoljuk be és ki a mosógépet és választjuk ki a mosási programot. A jobb oldalra helyezett digitális kijelző a programórán felül számos más opció beállításait is mutatja. Ezeket az elhelyezett érintőgombokkal vezérelhetjük. A lenti képen számokkal jelölt részek az alábbi feladatokat látják el.

 1. Késleltetett indítás kiegészítő funkció
 2. Szennyezettségi szint beállítása
 3. Folttípus kiválasztása
 4. Mosóvíz hőmérsékletének kiválasztása
 5. Centrifugálási sebesség választása
 6. Funkciók (előmosás, extra öblítés,
  antiallergén, kiegészítő funkció)
 7. Save+ / Speed (Eco mosás,
  gyorsmosás kiegészítő funkció)
 8. Indítás/Szünet gomb
 9. Energia/Vízhatékonysági visszajelző

Mosási programok

Az LG F2WT108N0E a kiemelt tulajdonságoknál már beharangozott Antiallergén programon kívül gyorsprogramból is kettőt kapott. Az egyik 12, a másik 60 perces. Üröm az örömben, hogy mindkettő maximum féltöltettel használható. De ezeken felül is kínál lehetőségeket: Normál pamut, ECO pamut, Előmosás + Pamut, Pamut 20 C°, Színvédő (színmegőrző), Gyapjú, Kézi mosás, Szabadidő ruha, Takaró, Farmer.

Extra mosási opciók: A kiválasztott mosási programot további opciók hozzáadásával szabhatjuk testre. A Vasaláskönnyítő funkció aktiválásával a ruhák kevésbé lesznek gyűröttek ciklus végére. Adhatunk hozzá előmosást vagy ráadás öblítést a programhoz, ha a behelyezett ruha azt kívánja meg. Ráadásul a normál programokhoz is aktiválhatunk antiallergén funkciót, ilyenkor több meleg vízzel és több öblítéssel végzi el a mosást az LG 8 kg-os mosógépe, mint alap esetben tenné. Természetesen késleltetett indítást is tudunk beállítani és gyerekzár használatára is van lehetőség.

LG F2WT108N0E vélemények

Az interneten fellelhető vásárlói vélemények leginkább az energiatakarékosságát, a mosási hatékonyságát és a rövid programjai előnyeit emelik ki pozitívumként. Ugyanakkor több esetben hiányolják, hogy a készülék nem kínál teljes töltettel használható, az alap programoknál rövidebb mosási lehetőséget.

Összegzés

Adott tehát egy LG mosógép, amit nem Direct Drive inverter motor hajt, viszont 8 kg-os, 1200 fordulat/perc centrifugával rendelkezik és igazán előkelő, „B” energiaosztály besorolása van, így gazdaságos a használata. Mindezt kategórájához mérten kedvező árfekvésben nyújtja. Az LG F2WT108N0E ideális többtagú családoknak, ahol van kisgyerek vagy érzékeny bőrű, az antiallergén program és mosási opció a számukra nagy segítség lehet a mindennapokban.

További hasznos információk valamint a kezelési útmutató a készülékhez megtalálható a gyártó oldalán: LG

Tetszett a cikk? Kedvelj minket facebook-on és értesülj elsőként legújabb híreinkről. –>Facebook oldalunk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Hozzászólás elküldése
Neved