Egy sokoldalú szárítógép -Electrolux EW8H357S bemutató teszt

Egy figyelemre méltó hőszivattyús szárítógépet nézünk most meg közelebbről. Az Electrolux márka külön hangsúlyt fektet a ruhakímélő technológiákra, ennek az EW8H357S is kiváló referenciája. De ne szaladjunk előre, kezdjük az elején.

Külső, méretek

A grafit szürke ajtókeret és a fekete érintőkijelző a kezelőpanelen, modern és esztétikus hatást kölcsönöznek a gépnek. Egy ilyen szárítógépet nem feltétlen kell eldugnunk a kamrába. Bátran elhelyezhetjük frekventáltabb helyiségbe is, kellemes küllemének köszönhetően. Az általános 85 cm magassághoz és 60 cm szélességhez 64 cm mélység párosul, tehát egy nem túl keskeny készülékről beszélünk.

Hirdetés

Főbb jellemzők

Hőszivattyús technológia, 7 kg ruhakapacitás (pamut esetében), „A++” energiaosztály, érintővezérléses LCD kijelző. Ezek a kiemelt jellemzői az Electrolux EW8H357S-nek.

Fogyasztás, teljesítmény

Electrolux EW8H357S energiacímke

Ezt látjuk az energiacímkén: Az „A++” energiaosztály besorolás 211 kWh éves fogyasztást jelent. Egy normál pamut program esetén 1,49 kWh ciklusonként. Az említett pamut program 134 perc hosszúságú. Ez a szárítási időtartam átlagos, nem kiemelkedő. A szárítógép kapacitása 7 kg.

Kezelés


Electrolux EW8H357S vezérlés / – Használati útmutató

A szárítógép kezelőpanel egy programválasztó tekerőgombból, egy kijelzőből és számos egyéb opcionális érintőgombból áll össze. Mivel minden lényegi extra funkció kapott külön gombot, ezért, miután megszoktuk a készüléket, sokkal gyorsabb és egyszerűbb lesz a használat. Az ismerkedés szakaszában viszont okozhat nehézségeket, hogy ilyen sok gomb áll rendelkezésre.

A fenti képen illusztrált kezelőpanel számokkal jelölt elemei:

 1. Program választó tekerőgomb
 2. Gyűrődésmentesítő opció gomb
 3. Szárazsági szint beállítás gomb
 4. Kijelző
 5. Idővezérelt szárítás gomb
 6. Indít/megállít gomb
 7. Késleltetett indítás gomb
 8. Program vége hangelzés ki/bekapcsoló gomb
 9. Reverse Plus (plusz irányváltás) gomb
 10. Extra csendes működés gomb
 11. Készülék ki/bekapcsoló gomb

Szárítási programok

Az Electrolux EW8H357S 12 szárítási programmal rendelkezik, ami már kezdésnek is több, mint elegendő. De ezt még megfejelik számos további extra funkcióval, így aki szeret elveszni a részletekben, az egészen speciális, testreszabott szárítási módokat kísérletezhet ki magának.

Programtáblázat:

ProgramTöltet (kg)Leírás
ECO Pamut7Pamut ruhák szekrényszárazra szárítása, energiatakarékosan.
Pamut7
Pamut ruhák szekrényszárazra szárítása
Szintetikus3,5Műszálas és kevert szövetek szárítása
Kímélő4Kényes szövetek szárítása
Takaró3Takarók, paplanok, párnák szárítása
Frissítés1Textíliák frissítése, amelyek tárolva voltak.
Selyem1Kézzel mosható selyem ruhadarabok kíméletes szárítása
Gyapjú1Kézzel mosható gyapjú anyagok kíméletes szárítása
Sportruházat2Sportruházat, munkaruhák, széldzsekik szárítása.
Farmer4Eltérő anyagvastagságú farmerruhák, melegítőfelsők szárítása.
Ágynemű XL4,5Legfeljebb 3 készlet ágynemű együttes szárítása.
Extra gyors Mix6Kevert szálas és szintetikus anyagok szárítása.

Extra funkciók

Ahogy fentebb is említésre került, az Electrolux EW8H357S számos extra funkcióval, kiegészítő opcióval rendelkezik. Ezek a kiválasztott szárítási programhoz pluszban hozzáadhatóak. Ilyen a „gyűrődésmentesítés”, ami a szárítási ciklus legvégén következő gyűrődésmentesítő fázist a kiválasztott idővel, (maximum 2 órával) meghosszabbítja. A „szárazság” beállítás arra ad lehetőséget, hogy kiválasszuk, az adott szárítási programmal extra szárazra, szekrényszárazra vagy vasalószárazra szeretnénk a ruhát szárítani. Említést igényel még az „idővezérelt szárítás” funkció, amivel beállíthatjuk, hogy mennyi idő alatt végezze el a gépünk a szárítást. Ez 10 perc és 2 óra között állítható. Természetesen programtól és ruhamennyiségtől függ a válaszható minimum idő. Egy 7 kg töltetes normál pamut programot nem fog a készülék 10 perc alatt végigvinni, de a normál, több mint 2 órás időtartamot le tudjuk rövidíteni. Hasznos lehet még az „plusz irányváltás” funkció is. Ennek bekapcsolásával a dob gyakran fogja a mozgási irányát változtatni. Emiatt a ruhák kevésbé csavarodnak, gabalyodnak, gyűrődnek a szárítás során.A hőszivattyús technológiának a készülék energiafogyasztása jóval alacsonyabb, mint egy kondenzációs szárítógépé.


Electrolux EW8H357S vélemények

Az árösszehasonlító oldalakon és a nagyobb kereskedők oldalain megtalálható vásárlói vélemények alapján az a kép rajzolódik ki, hogy akik e mellett a szárítógép mellett döntöttek és már gyakorlatban használják, szinte maradéktalanul elégedettek. Visszatérően dicsérik a gyűrődésmentes szárítását, hogy hatékonyan leszöszteleníti a ruhákat és hogy megfelelően megszárítja a legkülönbözőbb ruhatípusokat. Bocsánatos hátrány: több vásárlói véleményben olvasható, hogy amikor a normál programhoz hozzáadják a gyűrődésgátló extra opciót, akkor a normál szárítási időtartam leteltével a készülék már nem jelzi ki tovább a hátralévő időt, pedig ez esetben a ciklus még tovább tart. Így nem lehet tudni pontosan, hogy mikor fog véget érni a kiválasztott program, ebben a speciális esetben.

Összegzés

Az Electrolux EW8H357S egy jól eltalált szárítógép. Energiatakarékos, változatos programokkal van felszerelve. Hasznos extra funkciókat kapunk, különös tekintettel a kényes textíliákra. A WoolMark minősítés is jó garancia erre. A 150-170 000 Ft közötti árcédula pedig nem számít elrugaszkodottnak egy ilyen tudásszintű szárítógépért, ezt valószínűleg az eladási számok is alátámasztják.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Hozzászólás elküldése
Neved