A nagy Zanussi szemle – Fagyasztószekrény

Zanussi fagyasztó szemle

Mondd, melyik márka jut eszedbe elsőként erről a szóról? – Fagyasztószekrény… esetleg hűtőláda. Megvallom, nem kérdeztem meg sem 100, se pedig 1000 embert. Nem tudok hitelesített statisztikát mutatni, de tapasztalataim alapján azt mondom: ma Magyarországon egyértelműen a ZANUSSI márkanév ugrana be a többségnek elsőre.

Ezért megkerülhetetlen, hogy kiemelten foglalkozzak a Zanussi termékeivel és mivel most éppen a fagyasztószekrény és fagyasztóláda témakörök vannak terítéken, úgy döntöttem, hogy elfogadom a kihívást és bemutatom a márka teljes kínálatát a fenti két termékkörből.

Mivel elég széles választékról beszélünk ketté szedem az „anyagot” és ebben a cikkben a Zanussi fagyasztószekrényekkel foglalkozok, egy következőben pedig a fagyasztóládákra kerítek sort.

Zanussi fagyasztószekrények:

Általánosságban elmondható róluk, hogy energiatakarékos készülékek. Az induló energiaosztály a Zanussi-nál 2019 –ben az „A+”. Ezt minden fagyasztószekrény megkapta, illetve néhány nagyobb modell már „A++” jelzéssel büszkélkedhet. Széles palettából választhatjuk ki a méretben és képességekben a ránk szabott készüléket, ezeken megyünk most végig.

1Zanussi ZFG06400WA

Zanussi ZFG06400WA fagyasztószekrény


A legkisebb Zanussi fagyasztószekrény a kínálatban. Rendkívül keskeny (49,5 cm), a magassága 85 cm és a szélességgel megegyező 49,5 cm-es mélységgel rendelkezik. A 63 liter nettó hasznos űrtartalommal bíró ZFG06400WA 1 rekesz és 2 áttetsző műanyagból készült fiókkal van felszerelve. A vezérlés mechanikus, egy tekerőgombbal szabályozhatjuk a teljesítményt. Fagyasztó kapacitás 6 kg/nap, a visszamelegedési idő 14 óra. Ahogy a bevezetőben is írtam, az energiaosztály: „A+”.

2 Zanussi ZFT11104WA

Zanussi ZFT11104WA fagyasztószekrény
Z


Ez a készülék magasságban megegyezik, ám teltkarcsúbbra sikeredett, mint előző alanyunk. A 85 cm-es magasság mellé 55 cm szélességet és 61 cm mélységet kapunk. Pult alá helyezhető fagyasztószekrényünk 91 liter nettó fagyasztóteret kapott, és majd 1/3-al több mint az azonos magasságú ZFG06400-nál. A 2 fiók + 1 rekesz kiosztás itt is marad, ám az egyik fiók „maxi” méretű. A vezérlés újfent mechanikus. Fagyasztó kapacitás 12 kg/nap, visszamelegedési idő 22 óra és az energiaosztály természetesen „A+” itt is.

3Zanussi ZFU19400WA


Zanussi ZFU19400WA fagyasztószekrény


Ugrunk egyet, a 125 cm magas, 55 cm széles és 64 cm mély ZFU19400WA –val folytatjuk. A fagyasztótér 168 literes, ami 4 fióknak, 1 rekesznek és még egy fagyasztó tálcának is elegendő helyet biztosít. Új funkcióként lép be a gyorsfagyasztás lehetősége, ennek köszönhetően akár fele idő alatt képes lehűteni a behelyezett élelmiszert az ideális hőmérsékletre. Ez a Zanussi mélyhűtő már elektronikus vezérlést is kapott. A fagyasztó kapacitás 20 kg/nap, a visszamelegedési pedig 18 óra. Az energiaosztály „A+”.

4Zanussi ZFU23403WA

Zanussi ZFU23403WA fagyasztószekrény


A soron következő Zanussi fagyasztó 154 cm magassággal büszkélkedhet. Ő bizony már ülhetne elöl az autóban . 194 literes fagyasztóterének köszönhetően 4 fiók (ebből 2 maxi méretű) és 2 rekesz is helyet tudott kapni a beltérben. Gyorsfagyasztás lehetőséget a ZFU23403WA esetében is kaptunk, viszont a vezérlés visszalépett mechanikusra. A fagyasztó kapacitás 20 kg/nap, a visszamelegedési idő 18 óra. Éppen úgy, mint a ZFU19400WA esetében. Az Energiaosztály „A+”.

5Zanussi ZFU23404WA


Ez a Zanussi fagyasztószekrény család első „A++” energiaosztályú készüléke. Ezen kívül minden más lényegi tulajdonságban megegyezik az előbb bemutatott. ZFU23403WA-val.

6Zanussi ZFU27400WA

Zanussi ZFU27400WA fagyasztószekrény


A Zanussi legnagyobb fagyasztószekrénye került sorra. 185 cm magas, 60 cm széles és 66 cm mély. 245 liter nettó hasznos fagyasztótér. Ez elegendő helyet biztosít 5 fióknak és 2 rekesznek. A ZFU27400WA mechanikus vezérlést kapott, illetve gyorsfagyasztó funkcióval is ellátták. A fagyasztási kapacitás 24 kg/nap, a visszamelegedési idő pedig 18 óra. Az „A+” energiaosztály itt sem marad el.

7Zanussi ZFU27401WA


Ahogyan a ZFU23403WA-nak piacra dobták az „A++”-os változatát a ZFU23404WA formájában, úgy a legnagyobb modellnek, a ZFU27400WA-nak is elérhető az „A++” energiaosztályú ikertestvére. A címben szereplő ZFU27401WA tehát lényegi paramétereiben megegyezik az előbb bemutatott modellel. Ugyanúgy 185 cm magas, 245 literes a fagyasztótere és így tovább… és ezek mellé megkapta még az „A++” energiaosztály besorolást is. Vele zárul a Zanussi fagyasztószekrény kínálata.

Összefoglaló


Termékenként megvizsgálva a Zanussi fagyasztó kínálatát: azt láthatjuk, hogy már a belépő modellek esetében is egy energiatakarékos, megbízható készüléket kapjunk. Viszont annak ellenére, hogy méretben 185 cm magasságig is elmennek, a lehetséges extra tulajdonságok terén megállnak félúton a Zanussi fagyasztói.

Nincs NO FROST zanussi fagyasztószekrény vagy más alternatív jegesedésmentes technológiával ellátott modell. Nincs intelligens szenzorral rendelkező készülék, ami a külső hőmérséklethez vagy a behelyezett élelmiszerhez igazodva szabályozná a készülék értékeit. De amit tudnak, azt a már jól ismert minőségben végzik ezek a fagyasztószekrények, valószínűleg ennek is köszönhetik népszerűségüket.


Voltak esetleg fogalmak, tulajdonságok, amiket nem értettél a cikkben? Ha még nem olvastad, ajánlom figyelmedbe a „Fagyasztószekrény vagy fagyasztóláda?” című korábbi írást, amiben részletesebben foglalkozunk funkciókkal, tulajdonságokkal, általános tudnivalókkal a mélyhűtők témájában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Hozzászólás elküldése
Neved