Sony Micro LED kijelzők – a zöld háttér a múlté?

A „The Hollywood Reporter” számolt be róla, hogy a Sony új, magas felbontású és kontrasztarányú kijelzőt készül piacra dobni.

A Sony Pictures Entertainment bevonásával fejlesztett, kifejezetten professzionális felhasználásra szánt megoldás a most használt zöld hátterek kiváltója lehet filmgyártásban. Ennek fő haszonélvezői lehetnek a CGI-ban bővelkedő mozik színészei. Hiszen eddig a hátteret és a díszlet egy részét oda kellett képzelniük maguk köré, miközben valójában egy nagy és üres zöld fal előtt játszottak. A jelenethez tartozó háttér valós idejű megjelenítése megkönnyíti a történet átélését számukra.

Hirdetés

Az Sony Crystal LED kijelzői magas fényerővel, akár 120 képkocka/másodperc sebességgel képesek tartalmat megjeleníteni. Ráadásul speciális matt felülettel ellátott visszaverődésgátló bevonattal rendelkeznek, ezzel megtévesztően valóságos képminőséget produkálva.

A technológia egyébként már nem új a nap alatt. George Clooney nem rég bemutatott „Az éjféli égbolt” című filmjénél és a „The Mandolorian” sorozatnál is használtak micro LED kijelzőket zöld háttér helyett.

Tetszett a cikk? Kedvelj minket facebook-on és elsőként értesülhetsz legújabb híreinkről. ? –>Facebook oldalunk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Hozzászólás elküldése
Neved