Gorenje beépíthető konyhagép kínálat 2019 – 2.rész: Főzőlapok

Idén tavasszal a Gorenje beépíthető sütők és főzőlapok típusváltáson mennek keresztül. Az új modellek bevezetése már el is kezdődött. De miben lesznek mások az idei modellek?

A cikkünk első részében már áttekintettük az új sütő típusokat. Most a beépíthető főzőlapokra kerítünk sort. Ezen a fronton az indukciós főzőlapokat és a gázfőzőlapok egyes modelljeit érinti a változás, ezeket nézzük meg.

2019-es Gorenje beépíthető főzőlapok

Gázfőzőlapok

Ezen a téren csak a Classico családot éri változás. A sütőknél már bemutatott BO7732CLB (fekete) és CLI (bézs) készülékek kapták meg főzőlap társaikat a GW6D41CLB (fekete) és GW6D41CLI (bézs) gázfőzőlapok személyében. Tudásban azt kapjuk mint korábban. Továbbra is egy 60 cm széles, 4 gázégős (ebből 1 Wok), egykezes szikragyújtásos és öntöttvas edénytartó ráccsal felszerelt beépíthető főzőlappal van dolgunk. A lényegi változás a küllemben és a gázrózsák elrendezésében keresendő. A GW65CLB elődmodellnél használt robosztus edénytartó rácsot egy finomabb vonalvezetésű váltja fel. Illetve a WOK égő a lap jobb oldaláról átkerült a balra az új modellekben. A Gorenje GW6D41CLB és GW6D41CLI 80 000 Ft-os fogyasztói ár közelében kerül bevezetésre.

Indukciós főzőlapok

80-100 000 Ft között

Az induló áras Gorenje indukciós főzőlap 3 változatban elérhető. Az IT640BSC a fekete színű alap modell, az IT640BCSC, ami egy “C” betűt kapott pluszba, ennek az elöl élcsiszolt széllel rendelkező változata. Ami pedig újdonság, hogy az élcsiszolt változat most már elérhető lesz fehér színben is, IT640BCSW néven. Küllem szempontjából a főzőzónák megjelölése változott a lapokon. A kerámialapoknál és konzervatívabb indukciós lapoknál megszokott “körrel” történő főzőzóna jelölést a drágább készülékekre jellemző “vonalas” megoldásra cserélték. Belbecs tekintetében nem történt nagy változás: 60 cm széles, 4 zónás, TouchControl (érintővezérléses) készülékekkel állunk szemben. Olyan extrákkal, mint az időzített melegítés (Timer funkció), a zónánként külön állítható teljesítménynövelés (PowerBoost funkció), illetve a már-már kötelező gyerekzár és maradékhő kijelzés. A Gorenje IT640BSC (alap fekete változat) 85-90 000 Ft-os áron kerül bevezetésre. Az IT640BCSC (fekete, élcsiszolt verzió) valamivel 90 000 Ft feletti áron, a fehér változatot (IT640WSC) pedig 100 000 Ft feletti magasságban kaphatjuk meg.

100-130 000 Ft között

A következő lépcsőfokon a Gorenje IT643BSC és az IT643BCSC lapok következnek. Az előzőhöz hasonlóan, a BSC végződésű készülék a normál, a BCSC végződésű pedig az elöl élcsiszolt változat. Ezen felül nincs más különbség a két indukciós főzőlap között. Külsőre megtévesztésig hasonlítanak ezek a lapok az előzőekben bemutatott IT640-es szériához. Tudásban azonban van különbség. Az egyik fő plusz amit kapunk, a “Bridge zóna”. Ez annyit jelent, hogy két főzőzónát össze tudunk kapcsolni, így 1 nagy melegítő felületként használhatjuk. Segítségével egészen nagy és/vagy egyedi formájú edényekben is hatékonyan tudunk főzni. Ezen kívül tartalmaz a lap StopGo funkciót, amivel bármikor szüneteltethetjük, majd ismét elindíthatjuk a főzést. Hasznos segítség, ha valamiért ki kell szaladnunk a konyhából. Említésre érdemes még a Tojásfőzés funkció. Ennél beállíthatunk egy időtartamot, aminek a leteltével nem lekapcsol a főzőlap, hanem hangriaszt, ezzel segítve elkerülni, hogy a fent felejtett tojás, tészta, rizs, stb. véletlenül túlfőjön. Az Gorenje IT643BSC és IT643BCSC élcsiszolt változat 100-105 000 Ft-os áron elérhetőek.

Következő versenyzőnk: Gorenje IT645BCS. Ez az indukciós főzőlap mindent tud, amit az IT643-as, annyi különbséggel, hogy a “Bridge Zone” összekapcsolható zóna funkció helyett a “Area Flex Zone“, továbbfejlesztett változazot kapta. Ezen kívül még “AutoDetect” edényfelismerő funkcióval is büszkélkedhet a Gorenje indukciós főzőlapja. A készülék ezzel felismeri a ráhelyezett edényt és helyzete, illetve mérete alapján, az annak megfelelő zónát és funkciót kapcsolja be. Mindezt automatikusan. 115 000 Ft körüli fogyasztói áron kerül bevezetésre.

Gorenje IT645BCSC élcsiszolt indukciós főzőlap

130-160 000 Ft között

Egy rendkívül sokoldalú indukciós főzőlap következik. A Gorenje IS645BG már “Slider” vezérlést kapott, azaz az ujjunk elcsúsztatásával tudjuk a zónák teljesítményét szabályozni. De ez még nem minden, számos más extrát rejteget. Mindazokon felül, amit felsoroltunk az IT645BCS-nél, a teljesség igénye nélkül ilyen ráadás funkciókat kapunk: “IQboil“- a felforralt vizet forrásponton tartja, nem hagyja kifutni. “IQgrill” – segít megakadályozni, hogy odaégjen az étel. “IQsimmer” – a fokozatos melegítést vagy lassú tűzön főzést igénylő ételek elkészítésében segít. 135 000 Ft magasságában kerül forgalomba. Gorenje IS646BG néven lett egy nagytestvére is. Ez annyiban tud többet, hogy az összes főzőzóna AREA FLEX, a bevezető ára pedig 155 000 Ft körül alakul.

160 000 Ft felett

A Gorenje 90 cm széles indukciós főzőlapja következik. IT984USC névre hallgat. Elöl és hátul is élcsiszolt a készülék. A 4 normál méretűn felül 1 db extra nagy főzőzónával is rendelkezik. A vezérlés “Slider“-es, azaz csúszkás. Minden zóna PowerBoostExtra teljesítménynövelő funkciót kapott. Ezen felül a Gorenje IT984USC tulajdonságai közé tartozik a StopGo funkció, a melegentartó – és olvasztó funkció, a gyerekzár és a maradékhő kijelzés is. Ez az egyedi mérettel rendelkező lap 250 000 Ft magasságában elérhető.

Gorenje IT984USC indukciós főzőlap

Végezetül az előző cikkben megtekintett BO747ST Philipe Starck design sütő után, a szintén a tervező munkáját dícsérő indukciós főzőlapokat is megnézzük. Két modell került forgalomba. A Gorenje IS655ST egy 60 cm széles főzőlap, míg az IS756ST már 75 cm széles. Mindkét készülék “Slider” (csúszkás) vezérléssel rendelkezik. “XpandZone” elnevezést kapott nagyobb méretű összekapcsolható főzőzónából a 60 cm-es változat 2-vel, míg a 75 cm széles változat 4-el rendelkezik.
Minden zóna PowerBoostSupreme teljesítménynövelő funkciót kapott. Ezen kívül olvasztó, melegentartó, időzítő, StopGo funkciót is kapott mindkét főzőlap. Az IS655ST 190 000 Ft körüli áron kerül elérhető, míg a 75 cm széles Gorenje IS756ST indukcós főzőlap 240 000 Ft magasságában.

Ebben az írásban a Gorenje kerámia főzőlapokra nem tértünk ki, mert azokat nem érinti az idei típusváltás.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Hozzászólás elküldése
Neved