A 2019-es, Berlinben megrendezett IFA technológiai kiállításon természetesen a Gorenje háztartási gépek is képviseltették magukat. A teljesség igénye nélkül: megtekinthetőek voltak mosógép, szárítógép, mosogatógép, hűtőszekrény, beépíthető konyhagép, háztartási kisgép kínálatuk darabjai is. De akik lemaradtak, azokra is gondolt a Gorenje. Készítettek egy interaktív bemutatót a készülékekről, ennek segítségével áttekinthetőek a különböző kategóriák különlegességei, speciális tulajdonságai.

A Gorenje IFA termékbemutatója itt megtekinthető: https://international.gorenje.com/_preview?id=214959

Hirdetés

Gorenje mosógépek

A 2019-es Gorenje mosógépek jelmondata a „hatékony mosás egyszerűen”. A WaveActive családba tartozó mosógépek 3 egyedi tulajdonságát emelték ki.

WaveActive dob: hullám mintázatú barázdákkal rendelkező dob, aminek a ruhák megkímélése a célja

SteamTech: A ciklus végén a mosógép gőzkezelésnek veti alá a ruhákat, ami eltávolítja a baktériumokat, szagokat és a statikus töltést

IonTech: a készülék ionizálja a belső levegőt, ezzel biztosítva a mosószer hatékony tisztítását akár alacsonyabb hőmérsékleten is

Gorenje szárítógépek

A 2019-es WaveActive családba tartozó Gorenje háztartási gépek másik fontos csoportja a szárítógépek. Ezek esetében is 3, a mosógépekével megegyező innovációt emelt ki a gyártó. Az előbb felsorolt WaveActive dob, SteamTech gőzkezelés és IonTech ionizációs technológiák a gyártó bemutatott szárítógépeibe is belekerült.

Mosogatógépek

A Gorenje mosogatógépek is tartogattak az idei évre újdonságokat. Az interaktív bemutatóban a már ismertetett IonTech technológiát emelték ki további két hasznos tulajdonsággal egyetemben:

16 teríték, 3 kosár: A 3 tároló kosárnak köszönhetően akár 16 terítéknyi edényzetet és evőeszköz helyezhető el az ezzel a tulajdonsággal rendelkező Gorenje mosogatógépekben

TotalDry: a mosogatási ciklus végén az ajtó enyhén kinyílik. Ezzel a forró gőzt kiengedi és a beáramló friss levegő hozzásegíti az edényeket a teljes száradáshoz.

Beépíthető hűtőszekrények

A Gorenje háztartási gépek kínálatának legnépszerűbb elemei a hűtőszekrények. Ezen a területen az ételek minél hatékonyabb frissentartását és az energiatakarékosságot tűzte ki a Gorenje céljául, ennek fényében a kiemelt tulajdonságok is ezekhez kapcsolódnak.

AdaptTech funkció: a hűtőszekrény jegyzi az ajtónyitási szokásainkat és ehhez igazodva automatikusan előre módosít a belső hőmérsékleten, mielőtt várhatóan ki fogjuk nyitni. Ezzel energiát takarít meg és az ételek hosszabb frissentartását is segíti.

CrispZone zöldségtároló rekesz: alacsony hőmérsékleten, automatikus páratartalom-szabályozással és különleges megvilágítással növeli a zöldségek frisseségének idejét.

IonAir: Az extra negatív ionokkal dúsított levegő megőrzi az ételek ízét és eltávolítja a kellemetlen szagokat, miközben a fejlett ventilátor rendszer kiegyenlíti a hőmérsékletet az egész hűtőszekrényben. Eközben egyenletesen elosztja az ionizált levegőt.

Szabadonálló hűtőszekrények

A Gorenje szabadonálló hűtőszekrények esetében is 3 különlegesség került kiemelésre, ezek közül 2 már a beépíthető készülékeknél is előkerült, az IonAir és az AdaptTech funkciók. A harmadik viszont egy egészen innovatív és hasznos tulajdonság.

ConvertActive: A hűtőszekrény fagyasztó fiókját, ha több hűtőtérre lenne szükségünk, akkor igényünk szerint hűtőrekesszé vagy 0 c°fokos zónáva alakíthatjuk, a rugalmasan szabályozható hőmérsékletnek köszönhetően.

Beépíthető sütők

„Finom receptek egyszerűen.” – e köré a mondat köré fonta a Gorenje a beépíthető sütő innovációi nagy részét.

StepBake funkció: A segítségével a kezdő szakácsok 80 előre programozott recept segítségét tudják igénybe venni, míg a tapasztaltabbak akár kézileg programozhatják be saját receptjeiket

  • PureSteam: A Gorenje gőzfunkciós sütőjének gőzgenerátora kivonja a vizet a gőzből, ezzel maximalizálva az így készült ételek minőségét

Főzőlapok

A Gorenje főzőlapjait sem kerülték el a fejlesztések, néhányat ezek közül is kiemeltek.

AutoDetect: A főzőlap észleli a ráhelyezett edény helyzetét automatikusan bekapcsolja a megfelelő zónát.

  • ShiftMode: Az edény elmozgatásakor az összes beállítás automatikusan átkerül az új főzési zónába
  • IQ programok: Előre programozott főzési módok állíthatóak be a főzőlap bármelyik zónájához

A Gorenje háztartási gépek interaktív bemutató oldala, az általunk kiemelteken felül kitér még a porszívók és a különböző design termékcsaládok háztartási gépeire is, mint például a „Retro”vagy a „Classico”. A legtöbb innovatív megoldás a fentiek közül természetesen csak a Gorenje magasabb kategóriájú készülékeiben található meg.

A Gorenje 2019-es beépíthető sütő és főzőlap kínálatával már részletesebben foglalkoztunk korábbi írásainkban:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Hozzászólás elküldése
Neved