Itt a TOP 10 – a legnagyobb érdeklődést kiváltó filmek 2020-ban

2020 legkeresettebb filmjei

A google trends idén év végén is nyilvánosságra hozta a magyarok körében legnépszerűbb könyvek, receptek, sportesemények és még más témakörök TOP listáját. A rangsor azt mutatja meg, hogy mire kerestünk rá a legtöbbször a google keresőjében. Korábbi cikkünkben már megnéztük 2020 legkeresettebb elektronikai cikkeit. Most pedig az év legnagyobb érdeklődést kiváltó 10 filmjét mutatjuk meg.

10. – Fertőzés

Rendhagyó módon a 2020-as év 10. legnagyobb érdeklődést kiváltó filmje egy nem túl friss, 2011-es alkotás. Ennek oka a téma aktualitásában keresendő. A Fertőzés (Contagion) egy fikciós világjárvány történetét meséli el, nem kisebb nevekkel, mint Madd Damon, Gwyneth Paltrow, Laurence Fishburne, Kate Winslet vagy Jude Law.

Hirdetés
Fertőzés (Contagion) előzetes

9. – Enola Holmes

Fogd napjaink egyik legfelkapottabb tini színésznőjét (Millie Bobby Brown a Netflix Stranger Things sorozatából). Helyezd bele a reneszánszát élő Sherlock Holmes világába, mint az említett legendás nyomozó hasonló tehetséggel megáldott húgát és már meg is kaptad az év 9. legtöbb magyar google keresését kiváltó filmet.

Enola Holmes előzetes

8. – Tőrbe ejtve

„Rian Johnson (Looper – A jövő gyilkosa, Star Wars: Az utolsó Jedik) forgatókönyvíró-rendező feszült krimiije egy modern köntösbe öltöztetett klasszikus Agatha Christie-történet, ahol az utolsó pillanatig izgatottan várja a néző a mindent leleplező, és döbbent fordulatot hozó végkifejletet.” – írja a port.hu a 8. helyet kivívó filmről. Színészek terén is sztárparádéval van dolgunk. Daniel Craig, Chris Evans, Christopfer Plummer és Jamie Lee Curtis is feltűnnek a filmben, hogy csak néhány nevet említsünk.

Tőrbe ejtve (Knives Out) előzetes

7. – Bad Boys 3 – Mindörökké rosszfiúk

Will Smith és Martin Lawrence visszatérnek a mindkettejüknek nagy sikert hozó szabadszájú hekusok bőrébe. 2020 hetedik legtöbb google kereséssel büszkélkedő filmje erősen a nosztalgia faktorra épít. Ami miért is lenne baj? A 2003-as második rész óta eltelt 17 év, de egy vígjáték elemekkel átszőtt könnyed akciófilmre éppen most is ugyanolyan szükség van, mint akkor.

Bad boys 3 előzetes

6. – Tenet

Christopher Nolen scifi-thrillerért nagy várakozás övezte, ami csak részben az egyébként izgalmasnak ígérkező filmnek szólt. Ez volt a tavaszi Covid hullám végén elsőként premierre tűzött klasszikus, nagy költségvetésű blockbuster a mozikban, így senki sem tudta, vajon mennyi embert fog tudni becsábítani a nézőterekre… A John David Washington főszereplésével készült mozi egy fordulatokban gazdag, grandiózus történet, a műfaj kedvelőinek kötelező darab.

Tenet előzetes

5. – Úriemberek

Guy Ritchie végre visszatért a védjegyévé vált műfajhoz, a gengszterfilmhez. „Mickey Pearson (Matthew McConaughey) túl akar adni szuperjövedelmező londoni marihuána birodalmán az egész alvilág felbolydul. Rengeteg lóvé forog kockán, nem is csoda, hogy a gengszterek között kirobban a harc. Bérgyilkosok, kisstílű bűnözők, nagypályások, dílerek, mindenféle kétes alakok bukkannak fel a meggazdagodás reményében.” – írja a filmről a port.hu.

4. – 365 Nap

Ez a Netflix film a „Szürke ötven árnyalata” lengyel köntösben. A történet szerint egy maffiafőnök elrabol egy nőt, akinek egy évet ad arra, hogy beleszeressen. Az erotikus elemekkel átitatott film vegyes reakciókat váltott ki a nézőkből, de a sikere nem vitatható. Hiszen a magyar google keresések között is a 4. legnépszerűbb film volt 2020-ban.

365 nap előzetes

3. – Megan is missing

Ez a majdnem 10 éves, 2011-es dráma-thriller-horror elemeket ötvöző film két tinédzser lányról szól, akiket behálóz egy internetes ragadozó. Nem sokkal ezután a címszereplő Megan eltűnik. Amy (a másik lány) a titokzazos férfit sejti a dolog mögött, ezért megpróbálja felkutatni… A történet 2007-ben megtörtént eseményeken alapul. A téma sajnos ma is aktuális, emiatt is történhetett meg, hogy 9 év után ismét ekkora érdeklődés övezte.

Megan is Missing előzetes

2. – Élősködők

Ki tippelt volna arra, hogy egy dél-koreai dráma kerül a magyar google keresések filmes Top listájának a 2. helyére? Pedig így történt. A nemzetközileg is ismert és elismert Bong Joon-ho filmjének főszereplője a semmirekellő Ki-taek és az ő hasonszőrű családja. A vígjáték-dráma középpontjában álló família nem szeret dolgozni, ezért minden eszközt megragadnak, hogy azt elkerüljék… Az Élősködők (Parasite) elnyerte a legjobb külföldi film Oscar-díját, nem véletlenül.

Élősködők előzetes

1. – Miután összecsaptunk

A Miután című nagy sikerű 2019-es megszólító romantikus film folytatására nem sokat kellett várni. Alig egy évre rá megjelent a Miután összecsaptunk (After we Collided). Az első rész középpontjában álló szerelmespár (Tessa és Hardin) történetét folytatja a film, telis tele ármánnyal, szerelemmel és konfliktusokkal, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. Ezzel el is értünk a lista első helyezettjéhez. 2020-ban ez a film generálta a legtöbb magyar nyelvű google keresést a kategóriájában.

Tetszett a cikk? Kedvelj minket facebook-on és értesülj elsőként legújabb híreinkről. ? –>Facebook oldalunk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Hozzászólás elküldése
Neved