QuickSelect – egyszerűen kezelhető mosogatógépek

Egy felhasználóbarát és praktikus mosogatógép kezelési felületet mutatunk be. Az Electrolux és AEG beépíthető mosogatógépek integrálható változataiban található meg a QuickSelect elnevezésű kezelőpanel, ami azt ígéri, hogy minden eddiginél egyszerűbben be tudjuk állítani rajta a kívánt mosogatási programot.

Quick Select kezelőpanel AEG és Electrolux mosogatógépekben

Mi az a QuickSelect kezelőpanel?

Egy leegyszerűsített vezérlő felület. Azoknak nyújt segítséget a mosogatásban, akik szeretnék, ha minél rövidebb idő alatt és minél kevesebb gombnyomással el tudnák indítani a mosogatógépet.

Hogy néz ki ez a gyakorlatban? Klasszikusan az integrálható, azaz teljesen beépíthető mosogatógépek vezérlése az ajtó tetején található kezelőpanelen keresztül történik. Ez a QuickSelect esetében sincs másként. Azonban a legtöbb készülék esetén számos választógomb külön megnyomásával tudjuk beállítani a mosogatási programot. Továbbá az ahhoz tartozó hőmérsékletet és az esetleges plusz opciókat is külön kell kiválasztanunk. Ennél a megoldásnál ez egyszerűbben történik. Egy csúszkás (slider) vezérlőn az ujjunkat végighúzva csak azt állítjuk be, hogy mennyi idő alatt végezzen a mosogatógép az edények eltakarításával. A hőmérsékletet és a ciklus intenzitását pedig a készülék automatikusan szabályozza.

Az alábbi videó bemutatja egy a funkcióval rendelkező készülék elindításának folyamatát.

A QuickSelect kezelőpanel működése AEG és Electrolux mosogatógépekben

A QuickSelect mosogatógépek egy szennyezettséget mérő szenzorral vannak ellátva. Ez felméri a behelyezett edények, evőeszközök állapotát. Ha egy optimális esetben szükségesnél rövidebb mosogatási időt állítunk be, mert időre szeretnénk végezni, akkor a mosogatógép automatikusan ehhez igazítja a hőmérsékletet, a mosószer mennyiségét, a mosogatás intenzitását. Ez adott esetben természetesen többlet víz és energiafogyasztással jár, hiszen ennek árán érhető el kevesebb idő alatt is az optimális mosogatási minőség.

Ha viszont ráérünk a mosogatással, akkor tetszés szerint hosszabb mosogatási időt is beállíthatunk. Ennek az lesz az eredménye, hogy a mosogatógép energiatakarékos módon, minimális víz és mosószer felhasználással végzi el a ciklust.

QuickSelect kezelőpanellel rendelkező mosogatógépek

A bemutatott vezérlőfelület nem minden AEG és Electrolux márkájú mosogatógépben található meg. A beépíthető mosogatógépek integrálható változatai között találunk QuickSelect-tel rendelkező modelleket.

Electrolux márkában ezek a típusok tartalmazzák a funkciót:

 • Electrolux EEA27200L (60 cm széles, 13 teríték, A++ energiaosztály, Inverter motor)
 • Electrolux EEQ47200L (60 cm széles, 13 teríték, A++ energiaosztály, padlóra vetített működést jelző fény)
 • Electrolux EES47320L (60 cm széles, 13 teríték, A+++ energiaosztály, 44 dB zajszint, padlóra vetített működést jelző fény)
 • Electrolux EEM48300L (60 cm széles, 14 teríték, A+++ energiaosztály, Szatelit szórókar, padlóra vetített működést jelző fény)
 • Electrolux EEG69300L (60 cm széles, 15 teríték, A+++ energiaosztály, 44 dB zajszint, Szatelit szórókar, padlóra vetített működést jelző fény)
 • Electrolux KEGA9300L (60 cm széles, 15 teríték, A+++ energiaosztály, 39 dB zajszint, TFT érintőkijelző, Szatelit szórókar,Felső zuhany, padlóra vetített működést jelző fény)

AEG márkában a következő típusoknál található meg a QuickSelect kezelőpanel

 • AEG FSB42607Z (60 cm széles, 13 teríték, A++ energiaosztály, Inverter motor)
 • AEG FSB52637Z (60 cm széles, 13 teríték, A+++ energiaosztály, 44 dB zajszint, padlóra vetített működést jelző fény)
 • AEG FSB53637Z (60 cm széles, 13 teríték, A+++ energiaosztály, 44 dB zajszint, padlóra vetített működést jelző fény)
 • AEG FSB53907Z (60 cm széles, 14 teríték, A+++ energiaosztály, Szatelit szórókar, padlóra vetített működést jelző fény)
 • AEG FSE63637P (60 cm széles, 13 teríték, A+++ energiaosztály, 44 dB zajszint, Szatelit szórókar, padlóra vetített működést jelző fény)
 • AEG FSE63767P (60 cm széles, 15 teríték, A+++ energiaosztály, 42 dB zajszint, Szatelit szórókar,Felső zuhany, padlóra vetített működést jelző fény)

További érdekességek és termék specialitások olvashatóak a gyártók oldalain: Electrolux.hu , AEG.hu

Beépíthető mosogatógép választás témájában pedig ajánljuk figyelmedbe témába vágó cikkünket:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Hozzászólás elküldése
Neved