A koronavírus terjedése az elmúlt napokban, hetekben a feje tetejére állította a kereskedelmi piacot. Arról, hogy mik most a Top élelmiszerek, már sokat hallottunk és a saját szemünkkel is tapasztaljuk minden alkalommal, amikor elmegyünk egy élelmiszerüzletbe. De mit vásárolnak az emberek a mostani helyzetben egy műszaki áruházban? Vesznek-e egyáltalán valamit?

A válasz röviden: Igen. A megkérdezett műszaki kereskedők tapasztalatai alapján, a szűkített nyitvatartás ellenére nem csökkent a legtöbb üzlet forgalma az elmúlt időszakban. A leginkább fogyó termékek köre azonban kibillent az év ezen szakaszában megszokottól.

Hirdetés

A legnépszerűbb termékek

Laptop

Annak ellenére, hogy az okostelefonok terjedésével arányban a laptopok népszerűsége évek óta csökken, most kimagasló igény mutatkozik erre a termékkörre. Ennek kettő, a koronavírus megjelenéséből adódó oka van.

Az egyik az iskolai távoktatás. Azok a családok, akiknek az otthonában eddig nem állt rendelkezésre megfelelő eszköz az online távtanuláshoz, most vásárlási kényszerbe kerültek. Erre a célra pedig egy laptop a legmegfelelőbb eszköz.

A megnövekedett notebook eladások másik okozója, hogy a jelenlegi helyzetben egyre több cég választja azt a lehetőséget, hogy irodai feladatokat otthonról, home office-ban végeztesse alkalmazottaival, ezzel is csökkentve az személyes érintkezéseket.

A kereskedők tapasztalatait támasztja alá a google trends grafikonja is, ami a laptop témakör iránti érdeklődés alakulását mutatja meg. Jól látszik a lenti képen, hogy ezekben a napokban az internetes keresések száma a témában meghaladja a 2019-es black friday környékén mértet is.

A szaggatot vonal jelzi a mostani keresések számának alakulását a laptop témakörben.
Az alábbi linken is megtekinthető: laptop témakör

Kenyérsütőgép

Szintén kilőtt a kenyérsütőgép fogyása is az üzletekben. Ez azzal magyarázható, hogy egyre többen adják fejüket az otthoni kenyérsütésre a koronavírus miatt általuk bizonytalannak ítélt időszakban.

A google trends grafikonja, ami a kenyérsütőgép témakört érintő keresések számának változásait mutatja meg, újfent alátámasztja a kereskedők tapasztalatait. Itt ráadásul több száz szálaékos érdeklődés növekedésről beszélünk az elmúlt egy évben tapasztalt maximumhoz képest is.

A szaggatot vonal jelzi a mostani keresések számának alakulását a kenyérsütőgép témakörben.
Az alábbi linken is megtekinthető: Kenyérsütőgép témakör

Fagyasztók

A harmadik kiugró népszerűségnek örvendő termékkategória ezekben a napokban a fagyasztóké. Annak ellenére, hogy az előrejelzések szerint nem szükséges élelmiszerhiányra számítanunk az elkövetkező hetekben, sokan érzik úgy, hogy a ” Számíts a legjobbra, készülj a legrosszabbra ” elvet követve tartalékot halmoznak fel fagyasztható élelmiszerekből. Ebből következően növekedett meg a fagyasztószekrények és fagyasztóládák iránti igény.

A mélyhűtő témakör internetes keresési számai (magában foglalja a fagyasztószekrényeket és fagyasztóládákat ) az előzőekhez hasonlóan, szintén kiugrottak az elmúlt napokban, amit a lenti grafikon is jól szemléltet.

A szaggatot vonal jelzi a mostani keresések számának alakulását a mélyhűtő témakörben.
Az alábbi linken is megtekinthető: Mélyhűtő témakör

A cikkünkben említésre kerülő három termékkategóriát véletlenszerű sorrendben mutattuk be, az eladott darabszámokról és értékekről nincsenek rendelkezésre álló adataink.

Tetszett a cikk? Ajánld ismerőseidnek!
Facebook oldalunkat követve pedig első körben értesülhetsz legfrissebb bejegyzéseinkről!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Hozzászólás elküldése
Neved