Újrahasznosítható porszívót fejleszt az Electrolux

Évente világszinten elképzelhetetlen mennyiségű, 400 millió tonna műanyagot állítunk elő. Ehhez pedig elenyésző, 12%-nál is kevesebb részben használunk fel újrahasznosított műanyagot. Erre a problémára már a gyártók is felfigyeltek és noha történtek lépések, hogy az új termékek minél magasabb százalékban tartalmazzanak újrahasznosítható és újrahasznosított anyagokat, a jelenlegi állapot még mindig nincs közelében sem a fenntarthatónak.

Ezen a téren kecsegtetnek előrelépéssel az Electrolux erőfeszítései a 100 %-ban újrahasznosítható porszívó létrehozása felé. A Stena Recycling (Svédország vezető hulladék újrahasznosítással foglalkozó vállalata) munkatársait bevonva 2020 év végén már bemutatták egy 100%-ban újrahasznosított és/vagy újrahasznosítható anyagból készült porszívó prototípusát.

Hirdetés

2 Infinity – a második prototípus

Idén nyáron ennek egy továbbfejlesztett változatáról adtak hírt, ami 90%-ban újrahasznosítható anyagból készült. Az előző modell ugye 100 %-ban újrahasznosított vagy újrahasznosítható, de azt nem közölték hogy ebből melyik milyen arányban. Viszonyításképpen, a piacon kapható porszívók jelenleg maximum 75%-ban készülnek újrahasznosítható elemekből. Következő lépésként egy kisebb, 300 körüli sorozatot szeretnének legyártani a készülékből, amin keresztül még részletesebben ki tudják értékelni és tovább tudják optimalizálni a gyártási folyamatot.

A középtávú célja a projektnek, hogy 2030-ra az Electrolux termékportfóliója legalább 50%-ban újrahasznosított anyagokból kerüljön legyártásra.

Tetszett a cikk? Kedvelj minket facebook-on és értesülj elsőként legújabb híreinkről. –>Facebook oldalunk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Hozzászólás elküldése
Neved