iPhone 13 – Megjelenési dátum, ár és amit még tudni lehet

iPhone 13 grafika - így nézhet majd ki
Így nézhet majd ki az új Iphone 13 - Forrás: renders by Ian

Bár még nincs hivatalos dátum, a piac jól értesült szereplői egyetértenek abban, hogy az Apple új csúcskészülékei szeptemberben kerülnek bemutatásra a cég online megrendezett eseményén. Az iPhone 13 debütálása mellett azt is rebesgetik, hogy az Apple Watch 7 okosóráról és az AirPods 3 fülhallgatóról is ekkor rántják le a leplet. Addig is összegyűjtöttük, milyen információk szivárogtak eddig ki az új telefonról.

Külső

A várakozások szerint formában és méretben nem fognak sokat változni az iPhone 13 modellek a 12-es szériához képest. A kamerák elrendezése és kialakítása azonban nagy valószínűséggel módosulni fog.

Hirdetés

Színek: Az előző széria fekete, lila és fehér színein felül további árnyalatokra is számíthatunk az új szériánál. Meg nem erősített információk szerint a pink és a narancssárga is bekerül a kínálatba.

Kijelző

A kijelzők mérete a pletykák szerint nem változik. Ellenben a Pro és Pro Max verzióknál a 120 Hz képfrissítés bevezetését rebesgetik.

Kamera

Az iPhone 13 Mini és 13 kettő darab, míg a 13 Pro és Pro Max 3 db kamerát kap hátul az értesülések szerint. Az előlapi szelfi kamera mind a 4 modellben 12 Mp-es lehet. A LIDAR (lézer alapú távérzékelés) mind a 4 modellbe történő beépítéséről is szól néhány szivárogtatás, ez sokat javít a telefonok mélységérzékelésén.

További tulajdonságok

Abban egyetértenek az értesülések, hogy A15 processzorral lesznek felszerelve az új Apple készülékek. A lapkák erősségével kapcsolatban azonban megoszlanak a vélemények. Az biztosnak tűnik, hogy az iPhone 13 mobilok energiaellátását a korábbinál erősebb, 3000 mAh körüli értékű akkumulátorok fogják adni és egyes vélemények szerint az iPhone 13 modellek már 1TB-os memóriával is választhatóak lesznek.

iPhone 13 árak, megjelenés ideje

A 2021-es modellek valószínűleg hasonlóan lesznek árazva, mint a 12-es széria készülékei. Tavaly az alap 699 dolláros, a csúcsmodell 1099 dolláros áron került bevezetésre, nagy eséllyel idén is ezt megközelítő árcédulákkal fogunk találkozni.

Iparági szereplők szeptember 14.-e környékén számítanak az online megrendezett bemutatóra és az azt követő héten pedig arra, hogy az iPhone 13 modellek már rendelhetőek lesznek.

Források: TechRadar, Cnet

Tetszett a cikk? Kedvelj minket facebook-on és elsőként értesülhetsz legújabb híreinkről. -–>Facebook oldalunk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Hozzászólás elküldése
Neved