A Huawei lecsúszott a dobogóról

A mobilpiac 2020. februári állásáról készült elemzés szerint a Huawei eladási adatai már csak a világranglista 4. helyéhez voltak elegendők. A 24.hu cikkében a Strategy Analytics elemzésére hivatkozik, amely a következő információkat közli.

Mobiltelefon eladások 2020 februárban (db)

  1. Samsung – 18,2 millió
  2. Apple – 10,2 millió
  3. Xiaomi – 6,0 millió
  4. Huawei – 5,5 millió

A koronavírus hatására a mobiltelefon eladások világ szinten már 39%-kal estek vissza az előző év azonos időszakához képest, de a Huawei lejtmenete ezt az átlagot is jócskán felülmúlja a 70%-al csökkent darabszámos eladásaival.

Mivel a Huawei 3. helyét egy másik kínai gyártó vette át a Xiaomi személyében, ezért a visszaesés nem magyarázható pusztán a koronavírus által Kínát érintő gazdasági nehézségekkel. Nagy szerepe lehet a csökkent eladási számokban annak, hogy az Amerikai Egyesült Államok tavalyi szankciói miatt az Android operációs rendszernek csak egy google szolgáltatásokat nem tartalmazó változatát használhatják.

Egy hónap eredményei alapján természetesen nem érdemes végbemenő következtetéseket levonni, érdeklődve várjuk a Huawei idei nagy dobásait.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Hozzászólás elküldése
Neved